جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای نیروی تماسی
فرامرز آشنای قاسمی، کرامت ملکزاده فرد، رضا پاک نژاد،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده - در مقاله حاضر، اثر بار ضربه¬ای عرضی با سرعت پایین یک جرم کوچک یا بزرگ بر روی رفتار دینامیکی یک ورق کامپوزیتی یکسرگیردار چندلایه با لایه فلزی (FML) به روش حل تحلیلی- عددی مطالعه شده است. رفتار متقابل بین ضربه زننده با ورق¬ کامپوزیتی به کمک یک سیستم دو درجه آزادی جرم- فنر و با استفاده از نرم افزار المان محدود ABAQUS مدلسازی شده است. تابع نیروی برخورد به صورت تحلیلی محاسبه و سپس پاسخ آن توسط نرم افزار المان محدود محاسبه شده است. صحت نتایج بدست آمده با تحقیقات پیشین مقایسه و تأیید گردیده است. نتایج نشان داده است که اگر یک جرم کوچک به یک ورق FML با شرایط مرزی یکسرگیردار یا تکیه¬گاه ساده برخورد کند، پارامترهایی مانند جرم و سرعت ضربه زننده، جرم ورق (هدف)، زاویه چیدمان الیاف و فرکانس طبیعی ورق تأثیر چندانی در نیروی تماسی یا خیز سازه ندارند. در حالی که برای ضربه زننده با جرم بزرگ این چنین نیست پارامترهای فوق بر روی رفتار دینامیکی سازه تأثیر زیادی دارند.
رضا پاک نژاد، فرامرز آشنای قاسمی، کرامت ملکزاده،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده
در این تحقیق، اثرات بار ضربه¬ای با جرم کوچک و سرعت پایین روی یک ورق کامپوزیتی لایه¬ای با تکیه¬¬گاه تمام گیردار با بهره¬گیری از چند جمله¬ای¬های جبری مناسب و روش تابع وزنی گالرکین مطالعه شده است. از تئوری مرتبه اول تغییر شکل برشی، معادلات حاکم بر ورق کامپوزیتی و روابط مناسب برای میدان جابجایی ورق استفاده گردید. رفتار متقابل بین ضربه¬زننده و ورق¬ کامپوزیتی به کمک یک سیستم دو درجه آزادی جرم- فنر مدلسازی و مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد پارامترهایی مانند جرم و سرعت ضربه¬زننده در یک مقدار انرژی جنبشی ثابت، جرم ورق کامپوزیتی (هدف)، افزایش طول به عرض ورق و زاویه چیدمان الیاف در لایه¬های ورق کامپوزیتی از عوامل مهم و تأثیرگذار در بررسی پدیده ضربه و طراحی سازه¬ها می¬باشد.
ناصر حسینقلی ارباب، فرید نجفی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله کنترل امپدانس یک عملگر نیوماتیک با شیرهای سولنوئیدی قطع/وصل انجام شده است. در ابتدا با توجه به معادلات سیستم، روشی برای دستیابی به رفتار شبیه جرم-فنر-دمپر خطی در عملگر نیوماتیک با ضرایب قابل انتخاب ارائه شده است. طبق این روش ابتدا نیروی لازم برای اعمال شدن به مجموعه متحرک صلب عملگر بمنظور القای رفتار ذکر شده به آن، تعیین میشود. سپس با توجه به اینکه نیروی مورد نیاز و سفتی عملگر هردو تابعی از فشار محفظه ها هستند، دو رابطه برای فشار مطلوب محفظه ها استخراج شده است که باید توسط حلقه کنترل فشار تعقیب گردند. برای این منظور از روش کنترل مد لغزشی استفاده شده، سپس باتوجه به قطع/وصل بودن شیرها، الگوریتمی برای تبدیل ورودی کنترلی به نسبت وظیفه شیرها ارائه میگردد. آزمایشهای تجربی نشان میدهند که دستیابی به محدوده وسیعی از مقادیر برای پارامترهای امپدانسی بدلیل ایجاد ناپایداری ممکن نیست، همچنین تعقیب مسیر در فضای آزاد در سیستم تحت کنترل امپدانس بخوبی انجام میشود درحالیکه در فرآیند برخورد با مانع صلب، نیروی تعاملی نسبت به سیستم تحت کنترل موقعیت کمتر میگردد. نهایتا با ارائه صورت جدیدی از فرمولبندی برای معادلات، عوامل موثر بر کیفیت و محدوده امپدانس قابل ارائه توسط عملگر نیوماتیک بررسی شده است.
رحمت اله قاجار، سید محمدرضا خلیلی، مهدی یارمحمدی توسکی،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
در این تحقیق، بررسی تجربی و عددی ضربه تکراری با سرعت کم بر روی ورق آلومینیم انجام می¬گیرد. روش مکانیک آسیب محیط پیوسته بر اساس مدل لمتق جهت بررسی واماندگی استفاده می¬شود. شبیه سازی عددی توسط نرم افزار اجزا محدود آباکوس انجام و کدنویسی آسیب با استفاده از زیر¬برنامه وی.یو.مت انجام می¬گردد. ضربه¬های تکراری با انرژی مساوی بر روی ورق اصابت می¬کند. در ضربه اول اثر پلاستیسیته بر روی ورق دیده می¬شود. با اعمال ضربات بعدی اثر کرنش سختی تا قبل از ترک در آلومینیم ملاحظه می¬شود. بعد از ایجاد ترک سفتی سازه کاهش می¬یابد و با انجام ضربه¬های بعدی افت سفتی و آسیب در ورق افزایش یافته و در نهایت فرورفتن و سوراخ شدن اتفاق می¬افتد. همچنین صحت سنجی مدل حاضر با نتایج آزمایشگاهی انجام می¬گیرد بطوری¬که مقایسه نتایج تجربی و عددی نمودارهای نیرو-زمان و نیرو-جابجایی توافق خوبی را نشان می¬دهد.
عرفان مهربانی یگانه، غلام حسین لیاقت، محمدحسین پل،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در این تحقیق، تأثیر هندسه نفوذ کننده بر فرآیند نفوذ شبه استاتیکی در کامپوزیت لایهای شیشه/ اپوکسی با الیاف بافته شده، به شکل تجربی، مورد مطالعه قرار میگیرد. آزمایشهای نفوذ با نرخ بارگذاری پایین، توسط نفوذ کنندههای استوانهای با شش هندسه دماغه تخت، نیمکروی، مخروطی با زاویه دماغههای ۳۷ و ۹۰ درجه و اجیوال با شعاع کالیبر ۱,۵ و ۲.۵، انجام شده و رفتار چندلایه کامپوزیتی، از جمله میزان جذب انرژی، نیروی تماسی، مکانیزمهای گسیختگی و نیروی اصطکاک، برای نفوذ کنندههای مختلف مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. ماده مرکب با ۱۸ لایه الیاف شیشه بافته شده با کسر حجمی الیاف ۴۵ درصد و به روش لایه چینی دستی تولید شده است. بررسی نتایج نشان میدهند که منحنی نیرو- جابجایی نفوذ کننده، در حالت کلی، از پنج ناحیه تشکیل میشود که وابسته به شکل هندسی دماغه نفوذ کننده، در برخی از نفوذ کنندهها تعدادی از این نواحی دیده نمیشوند و یا طویلتر یا کوتاهتر میگردند. بیشترین نیروی تماسی را نفوذ کنندههای کند ارائه میکنند. نفوذ کننده اجیوال با شعاع کالیبر ۲.۵ به نیروی کمتری برای نفوذ کامل به درون کامپوزیت نیازمند است و از این جهت بهترین عملکرد را نشان میدهد. مقایسه انرژی جذب شده نشان میدهد که در یک جابجایی (عمق نفوذ) یکسان، هدف کامپوزیتی انرژی بیشتری از نفوذ کنندههای کندتر جذب میکند. نفوذ کننده مخروطی ˚۳۷ بیشترین انرژی را برای نفوذ کامل نیاز دارد که مقدار آن ۲.۶ برابر انرژی مورد نیاز نفوذ کننده تخت است. طول دماغه بیشتر، افزایش جابجایی تا نفوذ کامل را به همراه دارد.
غلامحسن پایگانه، کرامت ملک زاده فرد، فهیمه راشد سقاواز، مجتبی عسگری،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
یکی از روشهای کاهش ارتعاشات در سازهها، اضافه نمودن یک لایه نازک از مواد ویسکوالاستیک به سازه است. با استفاده مناسب از مواد ویسکوالاستیک در سازه، میتوان ضریب استهلاک مودال را افزایش داد و از ارتعاشات نامطلوب که یکی از دلایل خستگی و خرابی سازهها است، کاست. در مقاله حاضر پاسخ ورق ساندویچی با هسته مایع هوشمند مگنتورئولوژیکال به ضربهی سرعت پایین مورد بررسی قرار گرفته است. معادلات حرکت ورق مستطیلی ساندویچی به کمک اصل هامیلتون استخراج شده و مساله ارتعاشات آزاد ورق به کمک روش نویر به صورت تحلیلی حل شده است. روابط تئوری کلاسیک ورق برای تحلیل رفتار مکانیکی رویههای مرکب استفاده شده است. برای مدلسازی هسته تنها انرژی کرنشی مربوط به برش لحاظ شده است و رفتار ویسکوالاستیک مایع مگنتورئولوژیکال با مدول برشی مختلط وابسته به شدت میدان مغناطیسی نشان داده شده است. همچنین، نیروی برخورد به کمک مدل جرم و فنر دو درجه آزادی به صورت تحلیلی بدست آمده است. برای سه نوع لایهچینی مختلف، تاریخچه نیروی ضربه و تغییرات بیشینه مقدار نیروی ضربه و زمان متناسب با آن با تغییر شدت میدان مغناطیسی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تغییرات قابل توجه در بیشینه مقدار نیروی ضربه و زمان متناسب با آن با تغییر شدت میدان مغناطیسی را نشان میدهد.