جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ورق انتهایی

آرش بختیاری، مصطفی زین الدینی، مجید احتشامی، وحید تمیمی،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

در سال‌های اخیر، مطالعه آزمایشگاهی پدیده ارتعاش ناشی از گردابه، یکی از موضوعات مورد علاقه در بین محققین بوده‌است. با این حال فرضیات و روش‌های مورد استفاده در هر آزمایش، منجر به نتایج به نسبت متفاوتی در تحقیق‌های صورت گرفته، شده است. در مقاله حاضر، با استفاده از یک استوانه، به بررسی و تحلیل اثر شرایط انتهایی در پاسخ‌های ارتعاشی استوانه‌های در معرض جریان آب پرداخته شده است. برای این منظور یک استوانه صلب که به صورت ارتجاعی در یک حوضچه کشش نصب شده، در دو حالت با و بدون ورق انتهایی مورد آزمایش قرارگرفته است. محدوده اعداد رینولدز آزمایش شده از ۵,۸×۱۰۳ تا ۶.۶×۱۰۴ است. به منظور کنترل روش آزمایشگاهی مورد استفاده، داده‌های بدست آمده در این تحقیق، برای حالتی که ورق انتهایی به استوانه الصاق شده، با داده‌های مشابه آزمایشگاهی دیگر محققین مورد مقایسه قرارگرفته است.
مقایسه نتایج این تحقیق با کارهای گذشته، گویای درستی روش مورد آزمایش بوده است. براساس نتایج این تحقیق ورق انتهایی تاثیر قابل توجهی بر دامنه بدون بعد ارتعاشی استوانه خواهد داشت. همچنین، با حذف ورق انتهایی نمودار دامنه بدون بعد استوانه به سرعت‌های کاهش یافته بالاتری انتقال می‌یابد. در پاسخ بسامدی استوانه، حذف ورق انتهایی منجر به مقادیر کمتری برای بسامد استوانه شده است. بررسی ضریب نیروی برآیی نیز گویای روند مشابهی با آنچه که در دامنه بدون بعد دیده شد، می‌باشد. بطور کلی، بر اساس نتایج این تحقیق، حذف ورق انتهایی منجر به تحریک بیشتر استوانه در معرض جریان خواهد شد.

دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده- یکی از مسائلی که مهندسین سازه در طراحی سازه های فولادی بوسیله نرم افزار های تجاری از قبیل SAP یا ETABS با آن مواجهند، نحوه در نظر گرفتن اثرات ناحیه همپوشانی المانها (طول ناحیه صلب انتهایی) در چشمه اتصال است. در این نرم‌افزارها امکان در نظر گرفتن این ناحیه بصورت کاملاً صلب یا نیمه صلب وجود دارد، در حالی که اتخاذ هر یک از این گزینه‌ها منجر به تفاوت قابل ملاحظه ای در نتایج و محاسبات خواهد شد. در این تحقیق با معرفی دو مدل تحلیلی متعارف در مدلسازی چشمه اتصال و تمرکز روی اتصال با ورق انتهایی، به بررسی دقیقتر تاثیر میزان طول ناحیه صلب انتهایی در نتایج مدلسازی قابهای فولادی پرداخته شده است. برای این منظور نتایج بدست آمده از تحلیل به روش مرسوم با نتایج بدست آمده از تحلیل دقیقتر بر اساس روش پیشنهادی آیین‌نامه یوروکد مقایسه شده‌اند. در نهایت پیشنهاداتی برای در نظر گرفتن میزان صلبیت ناحیه انتهایی المانها به منظور دستیابی به نتایج دقیقتر سختی و مقاومت قاب فولادی ارائه گردیده است.

دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

در این تحقیق رفتار اتصالات با صفحه انتهایی گسترش‌یافته تحت اثر بارگذاری‌های ترکیبی شامل اعمال هم‌زمان لنگر خمشی، لنگر پیچشی و یا نیروی محوری بر اتصال بررسی شده است. تاکنون مطالعات چندانی در این زمینه بر روی اتصالات خمشی با ورق انتهایی صورت نگرفته ‌است و اندرکنش نیروهای مذکور می‌تواند رفتار اتصال را به نحو چشم‌گیری تغییر دهد. ابتدا مدل اجزای محدود اتصال تحت بار خمشی تهیه و سپس با مقایسه با نتایج آزمایشگاهی از صحت مدل‌های اجزای محدود اطمینان حاصل شد. سپس به بررسی رفتار اتصال، تحت اثر هم‌زمان خمش و نیروی محوری پرداخته شد. در این حالت، نیروی محوری نه چندان زیاد، می‌تواند مود گسیختگی و ظرفیت خمشی اتصال را تغییر دهد. در ادامه با توجه به اینکه در حالاتی نظیر اعمال بارگذاری خارج از محور، لنگرهای پیچشی و خمشی به صورت هم‌زمان بر تیر اعمال می‌شوند، اثر این نوع بارگذاری نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می‌دهند که حضور پیچش علاوه بر کاهش سختی اولیه اتصال، سبب افزایش تنش در یک سمت اتصال و کاهش آن در سمت دیگر شده و نیز می‌تواند مود گسیختگی اتصال را به کمانش پیچشی جانبی تیر تغییر دهد. در انتها اثر ترکیب بارهای خمشی، پیچشی و محوری بر اتصال بررسی گردید. در این حالت، اعمال نیروی فشاری در همه‌ی نمونه‌ها، سبب رخداد کمانش پیچشی جانبی در تیر شده و رفتار ترد اتصال را در پی دارد. در مقابل اعمال نیروی کششی، ضمن کاهش ظرفیت خمشی اتصال، اثر پیچش وارده و پتانسیل رخداد کمانش پیچشی جانبی در تیر را کاهش می‌دهد.

صفحه ۱ از ۱