جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای پارامترهای آشفتگی


دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده- در این مقاله برای بررسی تأثیر زبری بستر بر پارامترهای آشفتگی، مانند تنش های رینولدز و شدت آشفتگی، الگوی جریان پیرامون جت دیواره ای بررسی آزمایشگاهی شده است. اندازه گیری ها با استفاده از سرعت سنج سه بعدی ADV انجام شده و از سری های زمانی سه مؤلفه سرعت برای تحلیل روند تغییرات پارامترهای آشفتگی استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان داد که با افزایش زبری بستر، شدت آشفتگی مؤلفه های u و w در فواصل طولی متناظر از جت افزایش یافته و برای یک زبری ثابت، شدت آشفتگی مؤلفه u از w بیشتر است. همچنین با افزایش فاصله از جت، تنش برشی بستر کاهش یافته و با افزایش زبری بستر، تنش برشی روند افزایشی دارد. محل وقوع بیشینه ی تنش برشی بستر با تغییر زبری ثابت می ماند.

دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله به مطالعه¬ی آزمایشگاهی ساختار جریان پیرامون آبشکن با دیواره¬ی شیب¬دار پرداخته شده است. بدین منظور، هیدرودینامیک سه بعدی اطراف تک آبشکن مستقیم با دیواره¬ی شیب¬دار ۷۵ درجه، بصورت آزمایشگاهی و در یک کانال مستقیم با بستر صلب مورد مطالعه قرار گرفت. مشخصات جریان با برداشت پارامترهای آشفتگی اطراف آبشکن به وسیله سرعت¬سنج نقطه¬ای سه بعدی ADV، مورد بررسی قرار گرفت. در پشت آبشکن با کاهش سرعت جریان که منجر به تشکیل ناحیه¬ی سکون می شود، سرعت جریان در نواحی میانی افزایش می¬یابد. به همین علت جریان به دو قسمت تقسیم شده و قسمتی از جریان به سمت بالا و قسمتی از جریان به سمت پایین که فشار کمتر است، حرکت می‌کند. جریان پایین رونده عامل تشکیل گردابه¬ی نعل اسبی می¬باشد. دو ناحیه¬ی تشدید سرعت، که اولی مربوط به تشدید سرعت در هسته¬ی اصلی جریان و ناشی از کاهش عرض عبوری جریان بوده و ناحیه¬ی پرسرعت دیگر که مربوط به تشدید موضعی سرعت در پایین¬دست آبشکن و در ناحیه¬ی بیرونی لایه¬ی برشی می¬باشد، تشکیل می¬شد و حداکثر مقدار مؤلفه¬ی تنش -ρ(u^' v^' ) ̅در امتداد لایه¬ی برشی رخ می¬دهد. با توجه به مقادیر منفی تنش¬های رینولدز (-ρ(v^' w^' ) ̅) و (-ρ(u^' w^' ) ̅)، تجمع رسوبات در ناحیه¬ی چرخشی پشت آبشکن اتفاق می افتد.
مصطفی نبی پور، سید علی اکبر صالحی نیشابوری، رضا صادقی دودران، امیررضا زراتی، سید حسین مهاجری، محمد ضابطیان،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

از جمله روش‌های پرکاربرد اندازه‌گیری میدان جریان در کانال‌های باز استفاده از دستگاه سرعت سنج صوتی داپلر می‌باشد. حضور شاخک‌ها و بدنه دستگاه سرعت سنج صوتی در داخل جریان موجب تغییر الگو و ساختار آشفتگی جریان می‌شود. بنابراین خطای دستگاه سرعت سنج صوتی داپلر ناشی از دو عامل خطای ذاتی دستگاه و حضور بدنه و شاخک‌های دستگاه در داخل جریان می‌باشد. برای فهم بهتر این موضوع، در این مقاله میدان جریان با استفاده از ابزار سرعت‌سنجی تصویری ذرات و دستگاه سرعت‌سنج صوتی جانب‌نگر اندازه‌گیری شد. نتایج حاصله نشان داد که در اندازه‌گیری سرعت طولی، نتایج هر دو ابزار به یکدیگر نزدیک بوده و به‌طور متوسط ۵ درصد اختلاف دارند، در حالی که سرعت‌های قائم و عرضی دارای تفاوت قابل توجهی با یکدیگر می‌باشند. همچنین مقایسه مقادیر شدت آشفتگی طولی و عرضی و تنش برشی رینولدز نشان می‌دهد که اختلاف مقادیر در نزدیکی سطح آب کمتر و با نزدیک‌شدن به بستر افزایش می‌یابد.
رضا صادقی‌دودران، سید‌علی‌اکبر صالحی‌نیشابوری، مصطفی نبی‌پور، سیدحسین مهاجری، امیررضا زرراتی،
دوره ۱۹، شماره ۱۲ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

دستگاه سرعت‌سنج صوتی یکی از ابزارهای متداول اندازه‌گیری میدان جریان در کانال‌های باز است. علاوه بر خطاهای ذاتی دستگاه سرعت‌سنج صوتی، حضور حسگرهای دستگاه درون جریان می‌تواند موجب تغییر الگوی جریان و تشدید آشفتگی در حجم نمونه‌گیری ­شود که بر نتایج آزمایشگاهی و تحلیلی موثر خواهد بود. برای بررسی این موضوع در این مطالعه به­منظور تفکیک اثر تداخل فیزیکی سرعت‌سنج صوتی از خطای ذاتی آن، سرعت جریان به وسیله‌ سرعت‌سنج تصویری ذرات در دو حالت حضور فیزیکی سرعت‌سنج صوتی و عدم حضور آن (در محدوه حجم نمونه‌گیری) در یک کانال مرکب برداشت شد. نتایج حاصل از  این تحقیق نشان داد که اثر تداخلی سرعت‌سنج صوتی جانب‌نگر در سرعت طولی در محدوده حجم نمونه‌گیری باعث افزایش سرعت طولی به میزان ۷/۱% شده و این اثر در سرعت‌های ثانویه شدید‌تر است به طوری که در شرایط آزمایش حاضر، حضور سرعت‌سنج صوتی جانب‌نگر باعث تغییر سرعت عرضی به میزان ۵/۴ برابر و تغییر سرعت قائم به میزان ۷/۲ برابر حالت عدم حضور سرعت‌سنج می‌شود. بررسی شدت‌های آشفتگی نشان داد که حضور سرعت‌سنج صوتی جانب‌نگر باعث افزایش شدت آشفتگی طولی می‌شود در حالی که بر شدت آشفتگی عرضی و قائم تاثیر چندانی ندارد. همچنین بررسی تنش رینولدز قائم در دوحالت حضور و عدم حضور سرعت‌سنج صوتی نشان داد که مقادیر اندازه‌گیری‌شده در دو حالت اختلاف دارند و حضور سرعت‌سنج صوتی ۳۰% تنش رینولدز قائم را در محل حجم کنترل کاهش می‌دهد.


صفحه ۱ از ۱