جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای چرخه رانکین آلی
سید فرامرز رنجبر، حسین نامی، علیرضا خورشید غازانی، حامد محمدپور،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
در این تحقیق ترکیب چرخهی ماتیانت وچرخهی رانکین آلی با مبدل غشاء پروتونی برای تولید همزمان توان و هیدروژن از دیدگاه انرژی و اگزرژی مورد مطالعه قرار گرفته است. از حرارت اتلافی در چرخهی ماتیانت به عنوان گرمای مورد نیاز برای راهاندازی چرخهی رانکین آلی استفاده شده است. اثر پارامترهای طراحی مانند دمای اواپراتور، حداقل اختلاف دمایی در مبدل گرمایی، درجهی فوق گرم بودن بخار ورودی توربین چرخهی رانکین آلی و راندمان آیزنتروپیک توربین چرخهی رانکین آلی بر مقدار هیدروژن تولیدی، توان تولیدی توسط چرخهی رانکین آلی و راندمان اگزرژی سیستم ترکیبی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند با افزایش مقدار حداقل اختلاف دمایی، توان تولیدی چرخه رانکین آلی و نهایتا هیدروژن تولیدی توسط الکترولایزر و همچنین راندمان اگزرژی سیستم ترکیبی کاهش می یابند. همچنین افزایش دمای اواپراتور باعث بهینه شدن توان تولیدی چرخه رانکین آلی، هیدروژن تولیدی توسط الکترولایزر و همچنین راندمان اگزرژی سیستم ترکیبی می شود . با افزایش درجهی فوق گرم بودن بخار ورودی توربین ، توان تولیدی چرخه رانکین آلی و در نهایت هیدروژن تولیدی توسط الکترولایزر و همچنین راندمان اگزرژی سیستم ترکیبی کاهش می یابد. همچنین مطابق با انتظار، با افزایش راندمان توربین، توان تولیدی چرخه رانکین آلی و نهایتا هیدروژن تولیدی توسط الکترولایزر و همچنین راندمان اگزرژی سیستم ترکیبی افزایش می یابد.
لیلی آریان فر، مرتضی یاری، ابراهیم عبدی اقدم،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
در این پژوهش با رویکردی همه جانبه، تحلیل انرژی، اگزرژی، اقتصادی و زیست محیطی (۴E) یک چرخه رانکین آلی با هدف تولید همزمان توان و گرما با منبع انرژی خورشیدی انجامشدهاست. به منظور بررسی جامع بخشهای مختلف سیستم طراحی شده در کنار یکدیگر، پس از مدلسازی و طراحی ترمودینامیکی چرخه رانکین آلی، به کارگیری کلکلتورهای خورشیدی تخت و سهموی و همچنین بویلر گازسوز به عنوان تجهیزات تامین کننده انرژی در حالتهای مختلف مستقل و یا ترکیبی و همچنین در دو حالت جریان منبع گرمایی باز و یا بسته، مورد بررسی قرار گرفتهاند. با این هدف که در حالت جریان منبع گرمایی باز، از جریان خروجی با دمای oC ۸۰ برای تامین گرمای مورد نیاز در بخشهای مختلف استفاده شود؛ هر چند که در حالت جریان بسته مقدار انرژی اولیهی مورد نیاز کمتر خواهد بود. همچنین استفاده از پنلهای فتوولتاییک، جهت تامین انرژی مورد نیاز سیستم پمپاژ چرخه مورد بررسی قرار گرفته است. محاسبات نشان میدهد که برای مقیاس مورد مطالعه در ایران، هزینه توان تولیدی از کمترین به بیشترین به ترتیب مربوط به استفاده از بویلر گازسوز، کلکتور خورشیدی سهموی، پنلهای فتوولتاییک و کلکتورهای خورشیدی تخت میباشد. همچنین با استفاده بهینه از منابع انرژی در حالت تولید همزمان توان و گرما (جریان باز) نسبت به حالت تولید توان (جریان بسته)، از دیدگاه انرژی ۸,۶۱% و از دیدگاه اگزرژی ۸.۱۱%، افزایش بهره-وری حاصل میشود؛ هر چند که حالت جریان منبع حرارتی باز نسبت به حالت جریان بسته نیازمند هزینهی سرمایه گذاری بالاتری می باشد.
مهران عبدالعلی پورعدل، شهرام خلیل آریا، صمد جعفر مدار،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
استفاده از انرژیهای نو از جمله انرژی زمین گرمایی به سرعت در جهان در حال گسترش میباشد، منطقه سبلان در ایران پتانسیل بسیار خوبی برای تولید توان از منابع انرژی زمین گرمایی را دارا میباشد. در این مقاله یک چرخهی ترکیبی تولید توان جدید (چرخه ترکیبی تبخیر آنی با چرخه دیاکسید کربن فوق بحرانی و رانکین آلی) با توجه به دو چاه با دما و فشار متفاوت برای منابع زمین گرمایی سبلان پیشنهاد شده است. برای چرخه رانکین آلی چهار سیال عامل مناسب در نظر گرفته شده و سپس چرخه ترکیبی پیشنهادی مورد تحلیل انرژی و اگزرژی قرار میگیرد. در این مطالعه برای مبدلهای چرخهی دیاکسید کربن یک روش برای پیدا کردن محل نقطه تنگش پیشنهاد شده و در انتها چرخه پیشنهادی نسبت به فشار جداسازها، دمای اواپراتور دوم و نسبت فشار چرخه دیاکسیدکربن مورد بهینهسازی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که سیال ان-بوتان مناسبترین سیال برای چرخه رانکین میباشد، که در حالت بهینه برای چرخه پیشنهادی توان خالص ۱۹۹۳۴ کیلووات، بازده انرژی %۱۷,۰۵ و بازده اگزرژی %۶۵.۳۸ محاسبه شده است. طبق نتایج تحلیل اگزرژی توربین فشار پایین زمین گرمایی دارای بیشترین تخریب اگزرژی میباشد. نتایج نشان میدهد که برای چرخهی پیشنهادی در این مقاله توان خالص تولیدی %۱۵.۲۹، بازده حرارتی %۱۷.۰۶ و بازده اگزرژی %۱۸.۳۵ نسبت به مطالعات قبلی بهبود یافته اند.