۴۸ نتیجه برای چگالی
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۹- )
چکیده
مدلسازی وابسته به متن به عنوان شیوه ای مفید برای افزایش دقت مدلسازی در بازشناسی گفتار پیوسته مورد توجه است. معمولترین شکل پیاده سازی این شیوه، استفاده از مدلهای سه آوایی است. با این همه، تعداد زیاد این مدلها موجب می شود که در عمل، آموزش سیستم با مشکلات زیادی همراه باشد و دستیابی به آموزش مقاوم (Robust training) به سختی میسر گشته یا اصولا مقدور نشود. یکی از شیوه های حل این مشکل، استفاده از روش گره زدن (Tying) پارامترها است. در این مقاله خوشه بندی (Clustering) برای پارامترهای حالت مدل HMM صورت گرفته و حالتهای قرار گرفته در خوشه با یکدیگر گره زده شده اند تا در کل سیستم، تعداد پارامترها کاهش یافته و آموزش مقاوم حاصل شود. دو نوع دسته بندی یکی بر اساس پارامترهای مدلهای نهایی آموزش دیده و فاصله بین آنها و دیگری به کمک داده های آموزشی و بر مبنای درخت تصمیم گیری انجام شده است. در پیاده سازی روش اخیر به طراحی درخت تصمیم گیری بر اساس ویژگیهای آکوستیکی آواها در زبان فارسی و شباهتها و تفاوتهای آنها اقدام شده است. نتایج بدست آمده، موفقیت آمیز بودن هر دو روش را تایید کرده است. با این حال، مزیت روش دوم در امکانپذیر ساختن تخمین پارامترهای مدلهای دیده نشده است.
دوره ۷، شماره ۲۷ - ( ۱۰-۱۳۸۹ )
چکیده
مشخصات فیزیکی محصولات کشاورزی به منظور طراحی بهینه ماشین های فرآوری، کاشت و برداشت و همچنین به منظور کاهش تلفات و حفظ کیفیت محصولات طی عملیات برداشت از اهمیت فراوانی برخوردار می باشند. دراین تحقیق برخی خصوصیات فیزیکی سه رقم متداول برنج (ارقام خزر، هاشمی و هیبرید) شامل ابعاد اصلی، قطر هندسی، قطر حسابی، ضریب کرویت، سطح و حجم دانه ها، وزن هزار دانه، چگالی ظاهری، حجم واقعی، چگالی واقعی، زاویه شیب طبیعی و زاویه استقرار در چهارسطح رطوبتی ۱۰، ۱۴، ۱۸ و ۲۲%w.b. (از رطوبت برداشت تا رطوبت نگهداری) تعیین و اثر محتوای رطوبت محصول بر آنها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش محتوای رطوبت محصول ابعاد اصلی، قطر هندسی، قطر حسابی، ضریب کرویت، سطح و حجم دانه ها، وزن هزار دانه، چگالی ظاهری، چگالی واقعی و زاویه شیب طبیعی به طور معنی داری افزایش می یابد در حالیکه حجم واقعی کاهش می یابد. همچنین با افزایش محتوای رطوبت محصول زاویه استقرار به طور معنی داری افزایش یافت. در تمام سطوح رطوبتی مورد مطالعه در بین سطوح تماس بیشترین میانگین زاویه استقرار در هر سه رقم، به سطح تماس ورق سیاه و کمترین میانگین زاویه استقرار در ارقام خزر و هیبرید به سطح تماس ورق روغنی و در رقم هاشمی به سطح تماس ورق گالوانیزه اختصاص داشت.
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۰ )
چکیده
رهیافت ۳D که در سال ۲۰۰۹ توسط بانک جهانی مطرح شد، اشاره به تأثیر سه متغیر چگالی، فاصله و ناهمگونی که سه خصوصیت فضایی اثر گذار بر رشد اقتصادی مناطق هستند، دارد. چگالی به عنوان فشردگی جمعیت در هر واحد زمین تعریف شده است. فاصله اشاره به سهولت و سختی انتقال کالاها، خدمات، نیروی کار، سرمایه، اطلاعات و ایده بین مناطق دارد. ناهمگونی در بعد ملی شامل ناهمگونی مذهبی و قومیتی می¬باشد. از آنجا که یکی از محورهای برنامه¬های توسعه اقتصادی در ایران، گرایش از برنامه¬ریزی بخشی به سمت برنامه-ریزی منطقه¬ای است، شناسایی عوامل مؤثر در رشد اقتصادی هر منطقه، یکی از مواردی است که می¬تواند به برنامه¬ریزان اقتصادی و منطقه¬ای در تنظیم برنامه های توسعه اقتصادی کمک کند.
هدف این مقاله، ارزیابی تأثیر سه متغیر چگالی جمعیت، فاصله و ناهمگونی جمعیت بر رشد اقتصادی استان¬های ایران می¬باشد که با استفاده از چارچوب یک مدل رشد درونزا، تأثیر این سه متغیر بر رشد اقتصادی منطقه در ۲۸ استان ایران طی سالهای ۸۴ - ۱۳۸۰ به روش داده¬های تابلویی برآورد شده است.
نتایج حاصل از این تحقیق، بیان کننده اثر مثبت چگالی جمعیت و اثر منفی فاصله اقتصادی، ناهمگونی مذهبی و پراکندگی قومیتی جمعیت بر رشد منطقه¬ای در ایران است.
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده- یکی از اهداف اصلی آزمایش های مکانیک سنگ، یافتن ویژگی های تغییر شکل و مقاومت نمونه های سنگ، تحت
شرایط حاکم در محل نمونه برداری است. در این میان، آزمایش سه محوری به علت کاربرد فراوان در درک رفتار مکانیکی سنگ
بسیار مورد توجه است. برای شبیه سازی الگوی شکست سنگ گرانیتی اینادا در آزمایش سه محوری به صورت ذرات متصل به هم،
استفاده شده است. تنش محوری تفاضلی بیشینه و ضریب پواسون حاصل از مدل سازی، PFC۳D از روش المان مجزا و از نرم افزار
تطابق خوبی با نتایج آزمایشگاهی دارد. چگالی ترک در نتایج آزمایشگاهی از عدد ابتدایی خاصی شروع شده و این عدد با افزایش
تنش محوری کاهش می یابد و در لحظه شکست تقریباً ثابت است. در مدل سازی به خاطر در نظر نگرفتن ریزترک های اولیه در
مدل سنگ، عدد چگالی ترک در ابتدای آزمایش صفر است اما با افزایش تنش محیط، شروع به ترک خوردن کرده و این روند در
نزدیکی تنش بیشینه محوری تفاضلی دچار افزایشی ناگهانی می شود و در زمان شکست، عدد چگالی ترک در بازه ای ثابت قرار
می گیرد که نشان دهنده شکست در نمونه است. در آزمایش تک محوری می توان تجمع ریزترکها برای ایجاد شکست به موازات
محور طولی نمونه و یا شکاف ۱ را به خوبی در مدل مشاهده کرد. با افزایش تنش همه جانبه به ۲۵ مگا پاسکال ، حالت تجمع
ریز ترکها برای ایجاد شکست در مدل به حالت شکست برشی نزدیک می شود. با پیگیری روند ایجاد ریزترکها و شکست مدل در آزمایش های سه محوری با فشارهای همه جانبه۶۰ و ۸۰ مگا پاسکال به خوبی نحوه شکست برشی در مدل دیده شد.
موسی رضائی، حسام الدین ارغند، امین ترقی اسکویی، محسن فتحی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده
در این پژوهش با در نظر گرفتن مدل ارتعاشی نصف خودرو با سه درجه آزادی، تأثیر پارامترهای مؤثر بر مشخصههای آماری پاسخ بدنه خودرو و صندلی سرنشین به تحریک جاده، شامل سرعت خودرو، فاصله محور به محور چرخها و پارامترهای ارتعاشی صندلی مورد بررسی قرار گرفته است. در تحقیقات پیشین از مدل دو درجه آزادی نصف خودرو برای تحلیل ارتعاش خودرو تحت ورودی اتفاقی جاده استفاده شده است که در آن، مطالعه ارتعاشات صندلی سرنشین و راحتی سفر امکانپذیر نیست. بدین منظور درجه آزادی مربوط به صندلی سرنشین به مدل ارتعاشی خودرو اضافه شده است و یک رابطه تحلیلی برای تقریب چگالی طیف توان واقعی جاده از نوع بزرگراه بهعنوان طیف تحریک ارائه شده و مشخصههای آماری پاسخ و ریشه میانگین مربعات پاسخ شتاب بدنه خودرو و صندلی بررسی شده است. سپس با در نظر گرفتن مشخصههای ارتعاشی خودروی سمند و با اعمال تابع چگالی طیف توان پیشنهادی، تأثیر سرعت خودرو، فاصله محور به محور چرخها و پارامترهای ارتعاشی صندلی سرنشین بر ریشه میانگین مربعات پاسخ شتاب مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که محدودۀ تغییرات پاسخ بدنه خودرو و پاسخ صندلی سرنشین کاملاً متفاوت است و با انتخاب مناسب پارامترهای ارتعاشی صندلی میتوان راحتی سفر را بهبود بخشید.
دوره ۱۱، شماره ۴۳ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده
در این تحقیق برخی خواص فیزیکی مهم دانه سویا و تأثیر رطوبت بر آن ها مورد بررسی قرار گرفت. تأثیر رقم (زان، ویلیامز و L۱۷) و رطوبت (۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶% بر پایه خشک) بر ابعاد (طول، عرض، ضخامت، قطر میانگین هندسی، قطر میانگین حسابی، ضریب کرویت و سطح رویه)، وزن، چگالی حقیقی و ظاهری، تخلخل، ضریب اصطکاک ایستایی (روی پنج سطح گالوانیزه، چوب، آهن، استیل و آلومینیوم) و زاویه پایداری در قالب طرح کاملاً تصادفی ارزیابی شد. نتایج نشان داد، به استثنای چگالی ظاهری، تخلخل و زاویه پایداری اثر رقم بر ابعاد، وزن هزار دانه، حجم تک دانه و چگالی حقیقی در سطح آماری ۱% معنی دار بود. رطوبت اثر معنی داری در سطح آماری ۱% بر خواص هندسی، خواص ثقلی و خواص اصطکاکی داشت. با افزایش رطوبت از ۸% به ۱۶% (بر مبنای وزن خشک)، مقدار قطر میانگین هندسی، چگالی حقیقی و وزن هزار دانه و تخلخل به ترتیب از ۷۲/۶ به ۲۴/۷ میلیمتر، ۱۸۶/۱ به ۲۱۷/۱ گرم بر سانتی متر مکعب، ۴۲/۱۷۸ به ۲۱/۲۰۱ گرم و ۲۹/۳۹% به ۶۶/۴۸% افزایش یافتند. چگالی ظاهری و درجه کرویت با افزایش رطوبت روند کاهشی داشتند. چگالی ظاهری رقمهای زان، ویلیامز و L۱۷ به ترتیب برابر با ۶۶۸/۰، ۶۸۴/۰ و ۶۷۵/۰ گرم بر سانتی متر مکعب و درجه کرویت آنها برابر با ۸۲۲/۰، ۸۸۷/۰ و ۸۹۸/۰ بدست آمد. ضریب اصطکاک استاتیکی با افزایش رطوبت افزایش یافت، به طوری که سطوح چوب و استیل با مقادیر ۶۳۹/۰ و ۴۸۳/۰ به ترتیب بیشترین و کم ترین ضریب اصطکاک استاتیکی را به خود اختصاص دادند.
دوره ۱۱، شماره ۴۵ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده به منظور جلوگیری از ضایعات پس از برداشت سیب گلدن دلیشز سه پوشش نانو کامپوزیت زیستی، فیلم خوراکی کیتوسان و واکس گیاهی کارنوبا استفاده شد. در آزمایشات انجام شده تأثیر این سه پوشش در مقایسه با سیب بدون پوشش بر روی خواص فیزیکی و کیفی سیب در طی دوره انبار مورد بررسی قرار گرفت. خواص مورد بررسی شامل pH، میزان مواد جامد محلول(TSS)، شدت رنگ (ضرایب *a، *b، *L و E) و چگالی بودند. روند تغییرات خواص کیفی سیب در طی ۶ ماه و در دو وضعیت سردخانهای (با دمای ºC۲ و رطوبت نسبی ۹۵%) و محیطی (با دمای میانگین ºC ۲۰ و رطوبت نسبی ۴۵%) مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که برای تمام پوشش ها، pH، بریکس و شدت رنگ a روندی صعودی و پارامترهای L و چگالی روندی نزولی در محیط داشت. شدت رنگ محیطی در سیب بدون پوشش بیشترین افت و در واکس دارای کمترین افت را نشان داد. در مقابل تغییرات شدت رنگ سردخانهای در نمونه نانو کامپوزیت و کیتوسان کمترین بود. شدت نزول چگالی نیز در نمونه واکس دار کمتر بود. میزان بریکس نیز در نمونه نانو کامپوزیت در شرایط سردخانه کمترین تغییرات را داشت.
سعید ایرانی، سعید سازش،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده
در این مطالعه به بررسی ارتعاشات اتفاقی تیر مقطع متغیر تحت تحریک اتفاقی گسترده ایستا با تابع چگالی احتمال گوسین پرداخته می شود. به این منظور با تحلیل ارتعاشات آزاد ابتدا شکل مودهای سیستم بر حسب توابع بسل بدست می آید، سپس پاسخ و تحریک سیستم بر حسب شکل مودهای سیستم بیان می گردد. در مرحله بعد با گرفتن انتگرال فوریه از خودهمبستگی پاسخ، تابع چگالی طیفی پاسخ بدست می آید و از روی آن واریانس جابجایی نقاط مختلف تیر محاسبه می گردد. در نهایت با استفاده از روابط الاستیسیته و محاسبه واریانس تنش و کرنش اتفاقی و مقایسه آن با تنش تسلیم تیر، احتمال تسلیم سیستم تحت تحریک اتفاقی در نظرگرفته شده، بدست می آید.
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده
ورود بنگاه به فعالیت اقتصادی می تواند نشانه پویایی اقتصاد باشد، اما اینکه بنگاه ها، زمان ورود چه میزان متناسب با اندازه بهینه وارد و یا در ادامه به آن همگرا می شوند، سؤالاتی است که برای پاسخ به آنها دو دیدگاه مطرح می باشد. در دیدگاه نخست، بنگاه پس از ورود با یادگیری از بازار، اندازه خود را تعدیل و به فعالیت ادامه می دهد. در دیدگاه دوم، بنگاه اندازه خود را تعدیل ننموده و در بلندمدت از بازار خارج می شود.
در این راستا، بررسی توزیع اندازه بنگاه های جدید در یکی از اصلی ترین صنایع تولیدی ایران (صنعت نساجی) هدف اصلی این پژوهش می باشد. داده های موردنظر شامل بنگاه های جدید نساجی در ۱۳۷۶ (مرکز آمار ایران) و پیگیری آن تا ۱۳۸۴ می باشد.
برای بررسی توزیع اندازه، از روش ناپارامتریک و معیارهای اشتغال، ارزش تولیدات و ارزش افزوده استفاده شده است. نتایج نشان دهنده آن است که توزیع اندازه اشتغال از الگوی یادگیری فعال پیروی نموده و خود را با شرایط بازار تطبیق نداده اند. اما بنگاه ها با معیارهای ارزش تولیدات و ارزش افزوده از الگوی یادگیری منفعل پیروی و به توزیع لگ نرمال همگرا شده اند. عدم توانایی بنگا ه ها در همگرایی اشتغال و توانایی آنها در همگرایی تولید و ارزش افزوده می تواند نشانه هایی از انعطاف ناپذیری بازارکار ایران بوده و بازنگری در قوانین آن برای انعطاف پذیری بیشتر اهمیت می یابد.
دوره ۱۳، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
- رسوبات انباشته شده در مخازن سدها، گنجایش مخزن را بسیار کاهش می دهد. جریان های گل آلود در جابه جایی و رسوبات ریزدانه در مخازن سدها، نقش مهمی دارند. در این پژوهش، اثر تغییرات شرایط هیدرولیکی ورودی جریان گل آلود بر ویژگی هایی از پیشانی، بدنه و ساختارهای آشفتگی موجود در جریان گل آلود، بررسی آزمایشگاهی شده است. این ویژگیها با یک دوربین فیلم برداری و یک دستگاه سرعتسنج صوتی، اندازهگیری شده است. نتایج نشان می دهد که با کاهش عدد فرود چگالی ورودی، سرعت پیشانی و بیشینه سرعت، در بدنه جریان افزایش مییابد. مقادیر مثبت تنش برشی رینولدز نزدیک کف نشان میدهد که در این بخش، پدیده حاکم، جاروبی یا بیرونرانی است در حالی که در فصل مشترک جریان گل آلود و سیال محیطی، پدیده اندرکنش رو به بیرون یا اندرکنش رو به داخل، حاکم است.
علی طیبی، بهزاد قدیری، مهرداد تقی زاده منظری،
دوره ۱۳، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده
روشSPH یک روش ذره¬ای و کاملاً لاگرانژی بوده که بدون استفاده از شبکه به حل میدان محاسباتی می¬پردازد. یکی از مشکلات عمدۀ روش SPH تراکم¬پذیر ضعیف ، تولید نوسانات فشار در میدان محاسباتی می¬باشد. در این تحقیق با اضافه کردن جمله¬ای تحت عنوان دیفیوژن چگالی به معادلۀ پیوستگی، نوسانات چگالی و در نتیجه فشار تا حد زیادی کنترل می¬شوند. بر خلاف روشهای مبتنی بر شبکه، جدایی جریان از روی سطح و شرط مرزی جریان ورودی/خروجی، از موارد چالشی روش SPH می¬باشند. برای غلبه بر این مشکلات، الگوریتمی مناسب برای اعمال شرط مرزی جریان ورودی/خروجی و نیز طرح جابجایی ذرات در شبیه¬سازی جریان اطراف استوانه استفاده می¬شود. مقایسه نتایج این تحقیق با مراجع مختلف، عملکرد خوب روش پیشنهادی در کاهش نوسانات فشار و همچنین حل مسائل حاوی مرز باز و جدایی جریان از سطح را نشان می¬دهد.
دوره ۱۳، شماره ۵۹ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
میوه ازگیل وحشی (Mespilus germanica) سرشار از قندها و اسیدهای آلی می باشد. در این پژوهش، کنسانتره ازگیل وحشی در چهار غلظت ۱۴، ۲۸، ۴۲ و ۵۶ درصد (درجه بریکس) تهیه و خواص فیزیکوشیمیایی شامل pH، اسیدیته، چگالی و رنگ، و خواص رئولوژیکی (در دماهای ۲۰، ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ و ۷۰ درجه سانتی گراد) آن مورد مطالعه قرار گرفت. pH نمونه ها در محدوده ۳۷/۳ تا ۶۲/۳ و اسیدیته آنها بر حسب اسید سیتریک در محدوده ۰۵/۱ تا ۹۰/۳ درصد تعیین گردید. چگالی نمونه غلیظ (۵۶%) برابر kg/m۳ ۱۲۷۷ بدست آمد. رنگ نمونه ها با روش پردازش تصویر آنالیز و شاخص های تصویر شامل L*، a* و b* برای نمونه با غلظت ۵۶% به ترتیب برابر ۵۴/۲۰، ۶۹/۱ و ۳۶/۱ بدست آمد. با افزایش غلظت، نمونه ها تیره تر شده و شاخص L* کاهش یافت. کنسانتره مورد نظر در تمامی غلظت ها رفتار نیوتنی از خود نشان داد و با افزایش غلظت ویسکوزیته افزایش یافت. همچنین با افزایش دما از ۲۰ به ۷۰ درجه سانتی گراد، ویسکوزیته کنسانتره (۵۶%)، از ۲۵۱۷ به ۲۲۳ میلی پاسکال ثانیه کاهش یافت. همچنین مقدار انرژی فعال سازی در محدوده ۵۹/۹ تا ۳۹/۴۳ kJ/mol K بدست آمد.
احمدضیاء احمدزی، امیرحسین بهروش،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده
این مقاله به ارائه روشی نوین در کاهش چگالی وزنی فوم تولیدی به روش قالبگیری تزریقی با تغییر در طراحی قالب، می پردازد. یکی از چالشرهای اساسی در فرآیند تزریق محدویت انبساط است که پارامترهای مختلفی بر آن اثر گذار است. در این تحقیق یک روش نوین در طراحی با الهام از روشهای قالبگیری باز، فشار معکوس و تزریق به کمک سیال مورد بررسی تجربی قرار می گیرد. تغییر در طراحی قالب شامل تعبیه یک یک حفره اضافی و یک دریچه ثانویه که بین حفره اصلی و حفره اضافه قرار می گیرد می باشد. پارامترهای مورد مطالعه شامل ضخامت قطعه و اندازه پهنای دریچه اضافه مواد بوده که برای انجام آزمایش از روش فاکتوریال کامل استفاده شد. نتایج آزمایش نشان داد که حفره اضافه مواد و پهنا دریچه اثر قابل توجهی بر انبساط و کاهش چگالی نسبی دارد. همچنین مشخص شد مهم ترین پارامتر بر انبساط و کاهش چگالی نسبی ضخامت قطعه است.
محمدعلی بیجارچی، محمدحسن رحیمیان،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده-در این تحقیق برخورد دو قطره، بهصورت عددی با استفاده از روش شبکه¬ای بولتزمن در محیط دو فازی، بررسی شدهاست. شبیهسازی برای سیالات دوگانه تراکمناپذیر بر اساس مدل ارائه شده توسط لی، انجام گرفتهاست. ویژگی بارز این مدل، شبیهسازی سیالات با نسبت چگالی بالا بوده و به راحتی با نتایج تجربی مقایسه شده و صحت آن بررسی شدهاست. با استفاده از این شبیهسازی، تغییرات اعداد بیبعد وبر، رینولدز، پارامتر برخورد، نسبت چگالی، نسبت لزجت سینماتیکی، نسبت قطر و نسبت سرعت برخورد دو قطره مورد بررسی قرار گرفتهاند. نحوه تغییرات دامنه نوسان، زمان رسیدن به تعادل، تعداد نوسان و نوع برخورد با افزایش اعداد بی بعد موثر در مساله بررسی شدهاست و نشان داده شدهاست که با افزایش عدد وبر، عدد رینولدز یا نسبت چگالی یا کاهش نسبت لزجت سینماتیکی دامنه نوسان و میزان تغییر شکل قطره حاصله بیشتر میشود.
فرامرز آشنای قاسمی، اسماعیل قاسمی، سجاد دانش پایه،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده- در این تحقیق، خواص مکانیکی و حرارتی نانوکامپوزیتهای شامل ماتریسی از دو فاز پلیمری پلیپروپیلن (PP) و پلیاتیلن خطی چگالی پایین (LLDPE)، تقویت شده با نانوذرات اکسید تیتانیوم (TiO۲) بررسی شده است. ترکیبات شامل ۰، ۲ و ۴ درصد وزنی نانوذرات TiO۲ و نیز ۲۰، ۴۰ و ۶۰ درصد وزنی LLDPE و عامل سازگارکنندهی استایرن- اتیلن- بوتیلن- استایرن (SEBS) توسط یک اکسترودر همسوگرد تهیه شدند. آزمونهای مکانیکی و آنالیز حرارتی برای تعیین استحکامهای ضربه و کششی، مدول الاستیسیته، ازدیاد طول تا پارگی، دماهای ذوب (Tm) و بلورینگی (Tc) ترکیبات انجام شدند. مشاهده شد که با حضور نانوذرات TiO۲ مدول الاستیسیته نسبت به ترکیب پایه PP/LLDPE ۹ درصد افزایش مییابد. استحکام ضربه نیز افزایش، اما استحکام کششی و ازدیاد طول تا پارگی کاهش مییابند. نیز دماهای ذوب و بلورینگی و درصد بلورینگی PP اندکی افزایش یافته، اما دماهای ذوب و بلورینگی و درصد بلورینگی LLDPE تغییر خاصی نمیکنند.
محمد حسین پور، مسعود عباس زاده، ایرج میرزایی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
فومهای فلزی دستهی جدیدی از مواد میباشند که در دههی اخیر بهدلیل مشخصات مکانیکی و فیزیکی خوب مانند چگالی کم و در عین حال مقاومت فشاری بالا، و همچنین مشخصات حرارتی خوب که آنها را به عایق حرارتی خوب مبدل کرده است، مورد استفاده محققان قرار گرفته است. دلیل عمده خاصیت فومها، وجود حفرهها در درون آنها میباشد که بصورت تصادفی در آنها پخش شدهاند. با توجه به اهمیت این مواد در مهندسی و دیگر کاربردهای آن، مدلسازی این مواد مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله، روش جدیدی برای مدل کردن فومهای سلول بسته ارائه شده و یک برنامه در محیط ماکروی نرم افزار CATIA به زبان ویژوال بیسیک نوشته شده است که مدل کردن فومهای فلزی را با اندازهی حفره و چگالی کنترل شده، ممکن ساخته است. درادامه تاثیر اندازهی حفرهها و تعداد حفرهها بر روی چگالی نسبی این فومها مورد بررسی قرار گرفته است. مقایسهی خواص فومهای مدل شده با استفاده از الگوریتم ارائه شده و فومهای واقعی مطابقت خوبی را نشان داده است. همچنین فومهای مدل شده قابلیت وارد شدن در نرم افزارهای روشهای اجزا محدود را دارند.
سینا ملک پور، رضا انصاری خلخالی، منصور درویزه، مصطفی صادقی،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده
از آنجایی که کالگوژنهای عناصر واسطه، نانوموادی مقاوم برای تحمل کرنشهای بزرگ بدون شکست هستند؛ کاربرد آنها در نانوابزارهای انعطافپذیر الکترونیکی جدید بسیار مورد توجه است. تنگستن دی سولفید یکی از نانوساختارهای متعلق به این دسته از نانومواد است که خواص الکتریکی، اپتیکی و سنسوری خاصی دارد و به علت داشتن ساختار غیر صفحه ای، پاسخهای جالبی تحت کرنشهای صفحهای مختلف از خود نشان میدهد. در این مقاله خواص مکانیکی نانوساختار تک لایهی تنگستن دی سولفید مثل مدول یانگ، مدول بالک، مدول برشی و نسبت پواسون، با استفاده از نظریهی تابعیت چگالی، و بر اساس تقریب گرادیان موضعی یا عمومی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهند که مقدار خواص الاستیک نانوساختار تنگستن دی سولفید، کمتر از مقدار خواص نانوصفحات گرافن و برننیتراید میباشد، اما نسبت پواسون آن از دو نانوصفحهی گرافن و برننیتراید بیشتر است. مشاهده میشود که به دلیل ساختار ویژهی تنگستن دی سولفید، ضخامت این نانوصفحه (فاصلهی بین دو اتم گوگرد-گوگرد)، طول پیوند تنگستن-گوگرد و زاویهی گوگرد- تنگستن- گوگرد تحت انواع کرنشهای مختلف تغییر میکنند. همچنین، در حالت کرنش دومحوره، میزان تغییرات سه پارامتر طول پیوندی، ضخامت و زاویهی خمشی نسبت به حالتهای کرنش تکمحوره و برشی بیشتر است.
حسن سالاریه، کاوه مرات، آریا الستی، علی مقداری،
دوره ۱۴، شماره ۱۶ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله به موضوع پایداری سیستمهای تصادفی قطعه قطعه هموار که زیر مجموعهای از سیستمهای هیبرید تصادفی هستند، پرداخته میشود. در اینجا سیگنالهای نویز در زیرسیستمهای به صورت جمعی در نظر گرفته میشود که دامنه آنهادر نقطه تعادل سیستم صفر نمیشود. این نویزها مانع پایداری نمایی تصادفی سیستمهای هیبرید تصادفی میشوند که این نوع پایداری نمایی به صورت گسترده در مقالات مورد بحث قرار گرفته است. همچنین پرشهای بین زیرسیستمها در این دسته از سیستمها وابسته به متغیرهای پیوسته سیستم بوده که فرآیند بررسی پایداری را پیچیدهتر میکند. قضیه ارائه شده با در نظر گرفتن نویز جمعی و پرشهای وابسته به متغیرهای حالت، برای سیستمهای تصادفی قطعهقطعه غیرخطی، حد بالایی برای ممان دوم تصادفی یا واریانس متغیرهای حالت سیستم ارائه میدهد و همچنین تضمین میکند که تابع چگالی احتمال پاسخ یک سیستم پایدار به حالت پایا میرسد. سپس مساله برای حالت خطی در این دسته از سیستمها بررسی شده، شرایط پایداری با نامساوی ماتریسی خطی ارائه میشود،که در نتیجه آن حد بالایی روی کوواریانس متغیرهای حالت به دست میآید. سپس برای بررسی درستی قضیه پیشنهاد شده، حل معادلات فوکر پلانک که تحول تابع چگالی احتمال سیستم را مشخص میکند مورد مطالعه قرار میگیرد. برای مشکل ناشی از پرشهای تصادفی در شرایط مرزی این دسته از سیستمها، راه حل مناسب و ابتکاری ارائه شده است، و با روش حجم محدود معادلات با مشتقات پارهای مذکور در یک مثال حل شده تا صحت نتایج قضیه به صورت عددی بررسی شوند.
دوره ۱۴، شماره ۷۱ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
بررسی میزان و سرعت حجم گرفتن خمیر نان طی فرایند فراوری و آماده سازی برای پخت، هم به لحاظ تعیین شرایط محیطی حاکم بر فرایند تخمیر، و هم از لحاظ بررسی کیفیت آرد و سایر محتویات خمیر نان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق، روش جدیدی بر پایه پردازش تصویر دیجیتال و تکنیک بازتاب شعاعی ارائه شده که، با استفاده از منحنی های بی اسپلاین، حجم نمونه را به صورت سه بعدی بازسازی نموده و کمیت های حجم و سطح رویه در حال تغییر آن را براورد می نماید. مقدار خطای تخمین حجم و مساحت سطح این روش برای نمونه کروی شکل به ترتیب برابر با ۱,۱۶% و ۳.۵۴% بود. همچنین، نتایج نشان داد که برای نمونه های کروی و بیضوی تست شده، فاصله زاویه ای تصویرگیری ۶/π رادیان بهترین حالت از لحاظ حجم محاسبات، مدت زمان تخمین، کیفیت بازسازی و دقت تخمین می باشد. روش ذکر شده در قالب یک دستگاه تحت عنوان «دستگاه تخمیر تحقیقاتی» توسعه و پیاده سازی شده است. به طور کلی نتایج نشان داد که از دستگاه ارائه شده می توان با اطمینان بالایی در تست های اندازه گیری چگالی خمیر نان استفاده کرد.
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۲- )
چکیده
تحقیق حاضر به بررسی تاثیر چگالیهای مختلف عرضه بر یادگیری و ماندگاری دانش زبان انگلیسی (به عنوان یک زبان خارجی) دانش آموزان دوره سوم راهنمایی در ایران می پردازد. همچنین به بررسی این موضوع می پردازد که آیا نحوه ارزشیابی پس-از-عرضه از دو طریق تشخیص یا تولید پاسخ صحیح بر نتایج مطالعه تاثیر می گذارد یا خیر.
عملکرد پنج گروه از شرکت کنندگان که در دوره های مختلف از نظر طول دوره در معرض میزان برابری از آموزش زبان انگلیسی (به عنوان یک زبان خارجی) قرار گرفتند از دو طریق تشخیص یا تولید پاسخ صحیح با یکدیگر مقایسه شد. با توجه به نتایج تحلیل واریانس با اندازه های تکراری و آزمونهای t با دو نمونه وابسته به نظر می رسد برای آموختن تولید ساختار، ماندگاری دانش کلی زبان انگلیسی (به عنوان یک زبان خارجی) و ماندگاری توانایی تولید واژگان، نوعی آستانه چگالی عرضه وجود دارد. تحلیل واریانس نمرات پیش آزمون و دو پس آزمون پنج گروه نشان داد گروهها از نظر یادگیری و ماندگاری دانش زبان انگلیسی (به عنوان یک زبان خارجی) با یکدیگر تفاوت معنا داری دارند. این نتایج همچنین حاکی از چگالی های عرضه بهینه مختلفی برای یادگیری و ماندگاری زبان انگلیسی (به عنوان یک زبان خارجی) است.