جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای چگالی انرژی

یونس جاوید، مجید قریشی، محمد جواد ترکمنی،
دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

فرآیندهای لیزری به‌صورت گسترده‌ای جهت بهبود خواص سطحی قطعات و اجزا مورد استفاده قرار می‌گیرند. فرآیند روکش‌کاری با استفاده از پرتو لیزر روش نسبتاً جدیدی است که می‌تواند جهت بهبود خواص سطحی به‌کار رود. در این پژوهش، روکش‌کاری سطح سوپرآلیاژ پایه نیکل اینکونل ۷۱۸ توسط پودر کاربید تنگستن به روش پیش نشانی با استفاده از لیزر Nd:YAG مورد بررسی قرار گرفته است. توان متوسط لیزر، عرض پالس، فاصله‌ی نقطه‌ی کانونی از سطح قطعه و پارامترهای پیش‌نشانی به عنوان پارامترهای ورودی می‌باشند؛ درحالی‌که میزان رقیق شدن پوشش، عمق ذوب شدگی از قطعه، میزان تخلخل پوشش و تعداد ترک‌های عرضی ایجاد شده در پوشش خروجی فرآیند می‌باشند. نتایج تجربی نشان می‌دهد که چگالی انرژی لیزر بر روی سطح زیرلایه مهمترین پارامتری می‌باشد که تعداد ترک‌های عرضی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. همچنین تغییر میزان توان متوسط لیزر بیشترین تأثیر را بر روی میزان رقیق شدگی پوشش و تخلخل آن دارد. بعلاوه، در روکش‌کاری سطوح بزرگ‌تر، همپوشانی به میزان ۵۰% بین پاس‌های مجاور، بهترین نتایج را حاصل می‌کند. نتایج تجربی نشان می‌دهند که با تنظیم دقیق پارامترهای مربوط به روکش‌کاری لیزری می‌توان به یک پوشش مناسب دست یافت. با مقایسه‌ی نتایج حاصل از این روش و روش‌های سنتی می‌توان نتیجه گرفت که روکش‌کاری لیزری می‌تواند به عنوان یک روش جایگزین مناسب جهت ایجاد پوشش بر روی سطوح مواد مطرح گردد.
علیرضا ترابی، شهاب امینی نژاد، فیلیپو برتو،
دوره ۱۵، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

شیارها یکی از ناپیوستگی های معمول در سازه های مهندسی می‌باشند که به جهت اهداف طراحی ایجاد می‌گردند. در رابطه با شیارهای V شکل موجود در قطعات از جنس ترد، به علت تمرکز تنش بالا در همسایگی نوک شیار، ترک های ایجاد شده در این ناحیه باید رفع و تعمیر گردند تا از شکست ترد جلوگیری به عمل آید. یکی از معمول ترین روش های تعمیراتی، ایجاد یک سوراخ دایره ای در نوک شیار V شکل است. این سوراخ، ترک را رفع نموده و هندسه شیار اولیه را به یک شیار V شکل با سوراخ انتهایی تغییر می‌دهد. به علت تغییر هندسه، ظرفیت تحمل بار شیار جدید با شیار اولیه تفاوت خواهد داشت. لذا، برای تضمین ایمنی سازه تعمیر شده، بررسی شکست شیار جدید در برابر بارهای وارده امری ضروری می‌باشد. در تحقیق حاضر، ابتدا، نمونه آزمایشگاهی جدیدی با نام دیسک برزیلی دارای شیار مرکزی V شکل با سوراخ انتهایی و از جنس پلکسی گلاس جهت انجام آزمایش های شکست در دمای اتاق مد نظر قرار می گیرد. بارهای شکست تجربی ثبت شده و تعدادی داده جدید آزمایشگاهی در رابطه با شکست ترد شیارهای V شکل با سوراخ انتهایی تحت بارگذاری مرکب فراهم می شود. سپس، برای پیش بینی بارهای شکست تجربی، معیار چگالی انرژی کرنشی مد نظر قرار می گیرد. از نتایج به دست آمده مشخص می شود که معیار چگالی انرژی کرنشی توانایی پیش بینی موفقیت آمیز استحکام استاتیکی در نمونه های ‌دیسک برزیلی شیاردار دارای زوایای مختلف دهانه شیار و شعاع های گوناگون نوک شیار را داراست.

دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

در مکانیک شکست و خُردشدگی سنگ، پژوهشگران همواره به دنبال رابطه‌ای بین انرژی مصرفی در سنگ با نمودار توزیع دانه‌بندی آن در اثر شکست دینامیکی بوده‌اند که به موضوعی قابل بحث تبدیل شده است. این ارتباط برای شناخت و بهینه کردن مصرف انرژی در صنعت تولید سنگ دانه‌ها بسیار ضروری است. از این رو مدل‌سازی عددی آزمایش هاپکینسون با استفاده از یک روش ترکیبی المان محدود و المان گسسته انجام شد. با اعمال بارگذاری‌های متفاوت و در نرخ‌های تنشی مختلف ثابت شد، چگالی انرژی مصرفی با افزایش نرخ تنش به صورت خطی تغییر می‌کند. همچنین مقاومت دینامیکی سنگ با افزایش چگالی انرژی مصرفی روند افزایشی به خود می‌گیرد. با ترسیم نمودار توزیع دانه‌بندی در نرخ‌های تنشی متفاوت نشان داده شد که با افزایش نرخ تنش، توده‌های تشکیل‌شده پس از شکست نمونه شبیه‌سازی شده، ریزتر شده‌اند. علاوه بر این، نتایج عددی همانند بررسی های آزمایشگاهی نشان می دهند که در یک سیستم لگاریتمی، اندازه متوسط دانه های سنگ خرد شده با نرخ تنش اعمالی رابطه خطی دارد.


صفحه ۱ از ۱