جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای کامپوزیت چندلایه
جلیل رضائی پژند، حامد علیدوست،
دوره ۱۵، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله پایداری دینامیکی یک تیر کامپوزیت چندلایه تحت اثر نیروی دنبال کننده مورد بررسی قرارگرفته است. به این منظور با استفاده از معادله اساسی خمش حاکم بر تیرها و محاسبه ممان خمشی وارد آمده بر یک تیر کامپوزیت چندلایه برحسب عناصر ماتریسهای سهگانه A، B و D، معادله پایداری یک تیر کامپوزیت چندلایه به دست آمد. به دلیل تشابه موجود بین معادله بهدستآمده و معادلهی پایداری تیر همسانگرد، بین این دو نوع تیر یک معادلسازی صورت پذیرفته و شرایط مرزی تیر همسانگرد برای تیر کامپوزیت چندلایه در نظر گرفته شد. سپس ناپایداری فلاتر تیر کامپوزیت چندلایه به روش حاضر مورد تحلیل قرارگرفته و نتایج حاصل با نتایج بهدستآمده از روش المان محدود موجود در سایر مقالات مقایسه شد. نتایج به دستآمده نشان داد با در نظر گرفتن سادگی روش حاضر نسبت به سایر روشها در تحلیل مسائل پایداری تیرهای کامپوزیتی نتایج حاضر از دقت قابل قبولی برخوردار است. در انتها نیز اثر نوع چیدمان یک تیر کامپوزیت چندلایه تحت اثر نیروی دنبال کننده، بر روی مقدار نیرو و فرکانس ناپایداری فلاتر آن بهوسیله این روش موردبررسی قرار گرفت.
محسن صفی خانی نسیم، احسان اعتمادی،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله، با استفاده از روش المان محدود، رفتار نوع جدیدی از کامپوزیت آکستیک (کامپوزیت با ضریب پواسون منفی) که از الیاف پلیاستر ولولههای ABS بهعنوان تقویتکننده و فوم پلیاورتان بهعنوان ماتریس، تشکیلشده است، موردبررسی قرارگرفته شده است. همچنین، اثرات ضریب پواسون منفی و رفتار مکانیکی کامپوزیت آکستیک تحتفشار شبهاستاتیک بررسی و با نتایج تجربی موجود مقایسه شده است. توافق خوبی بین نتایج وجود دارد. از نمودار تنش برحسب کرنش، نتیجهگیری میشود که رفتار این نوع کامپوزیت در کرنشهای بالاتر همانند مواد میرا کننده عمل میکند؛ و با توجه به خواص خاص کامپوزیت آکستیک، ازجمله مقاومت برشی بالا و مقاومت در برابر فرورفتگی و چقرمگی شکست، پتانسیل کاربردی بالا در صنایع مختلف دارد. در این تحقیق پارامترهای مؤثر دررسیدن به ضریب پواسون منفی بیشتر کامپوزیت آکستیک موردبررسی قرارگرفته شده است. این پارامترها، شامل چگالی فوم، جنس و قطر لولههای ABS، فاصله بین لولههای ABS میباشد. نتایج نشان میدهد که کاهش چگالی فوم و کاهش فاصله بین لولههای ABS در ابتدا، تا رسیدن به یک مقدار بحرانی سبب افزایش ضریب پواسون منفی شده و سپس کاهش پیدا میکند.
مهسا عوضزاده، مرتضی علیزاده، مسلم طیبی،
دوره ۲۰، شماره ۹ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
در پژوهش حاضر، کامپوزیت لایهای Cu/Zn/Al با استفاده ۹ پاس فرآیند نورد تجمعی فرآوری شد. پس از آن عملیات حرارتی در دماها (۷۵۰ تا ۹۵۰درجه سانتیگراد) و زمانهای (۱۰ تا ۲۵دقیقه) مختلف بر روی کامپوزیتهای فرآوری بهمنظور تولید آلیاژ حافظهدار CuZnAl انجام شد. خواص ریزساختاری (کامپوزیتها و آلیاژ) با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی و پراشسنجی اشعه ایکس مورد تحقیق قرار گرفت. خواص کششی و خاصیت حافظهداری کامپوزیتها و آلیاژهای فرآوریشده با استفاده از آزمون کشش مورد بررسی قرار گرفت. بررسیهای ریزساختاری نشان داد که ناپایداریهای پلاستیک و باندهای برشی در لایههای مختلف کامپوزیتهای فرآوریشده بهوجود میآید. علاوهبر این، کامپوزیتی با توزیع یکنواختی از لایههای تقویتکننده روی و آلومینیوم بعد از ۹ پاس نورد تجمعی حاصل شد. استحکام کامپوزیت از پاس اول تا سوم افزایش و سپس از پاس پنجم تا نهم کاهش یافت. سرانجام بیشترین استحکام (۳۳۰مگاپاسکال) و ازدیاد طول (۳۱/۵۲%) بهترتیب در پاسهای سوم و اول حاصل شد. نتایج نشان داد که آلیاژ حافظهدار CuZnAl بهصورت موفقیتآمیزی با استفاده از فرآیند نورد تجمعی و عملیات حرارتی پس از آن حاصل میشود. همچنین مشاهده شد که آلیاژ عملیات حرارتیشده در دمای ۹۰۰درجه سانتیگراد و سردشده در آب یخ شامل فاز مارتنزیت است. علاوهبر این، آلیاژ بازپختشده در دمای ۹۰۰درجه سانتیگراد به مدت ۱۵دقیقه حافظهداری خوب و استحکامی در حدود ۵۰۳مگاپاسکال از خود نشان داد.
مجتبی دهقان، فتحاله قدس، مهدی گردویی، حمیدرضا محمدیان سمنانی،
دوره ۲۱، شماره ۶ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، بهبود خواص استحکامی کامپوزیت هیبریدی چند لایهی الیاف شیشه- آلومینیوم، با استفاده از ورقهای آلومینیوم AA۱۰۵۰ فرآوریشده توسط فرآیند اتصال نورد انباشتی در ساخت کامپوزیت است. همچنین تأثیر مراحل مختلف فرآیند اتصال نورد انباشتی بر خواص استحکامی کامپوزیت هیبریدی مورد بررسی قرار گرفته است. ابتدا ورق آلومینیوم AA۱۰۵۰ تحت فرآیند اتصال نورد انباشتی قرار گرفت. سپس ریزساختار و خواص مکانیکی ورق توسط میکروسختیسنجی و آزمون کشش تکمحور بررسی شد. در ادامه آلومینیوم فرآوریشده توسط فرآیند اتصال نورد انباشتی جهت ساخت کامپوزیت چندلایه آلومینیوم تقویتشده با الیاف شیشه مورد استفاده قرار گرفت. نحوهی چیدمان اجزای کامپوزیت بهصورت ۱/۲ (آلومینیوم-الیاف شیشه-آلومینیوم) بوده است. در پایان خواص کششی کامپوزیت هیبریدی بررسی شد. با انجام فرآیند اتصال نورد انباشتی سختی و استحکام ورق افزایش قابل ملاحظهای مییابد. همچنین قابلیت ازدیاد طول ورق پس از کاهش شدید در مرحلهی اول، در ادامه بهآرامی افزایش مییابد. استفاده از ورق آلومینیوم فرآوریشده توسط اتصال نورد انباشتی در ساخت کامپوزیت هیبریدی موجب بهبود قابلتوجه استحکام کششی کامپوزیت میشود. در کامپوزیت هیبریدی ساخته شده از آلومینیوم آنیل شده، قسمت اعظم ازدیاد طول لایهی آلومینیومی پس از شکست الیاف شیشه و در شرایط خارج از کامپوزیت هیبریدی روی میدهد. در نتیجه کاهش قابلیت ازدیاد طول ورق پس از فرآیند اتصال نورد انباشتی باعث میشود، طی آزمون کشش کامپوزیت هیبریدی لایهی فلزی و الیاف شیشه تقریباً همزمان دچار شکست شوند و منجربه کاهش شکلپذیری کامپوزیت نمیشود. بنابراین کل جذب انرژی و چقرمگی شکست لایهی آلومینیومی در شرایطی که کامپوزیت هیبریدی دچار شکست نشده است، بهوقوع میپیوندد.
مهرداد قدمی، رحمت الله قاجار،
دوره ۲۲، شماره ۱۲ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده
هرگاه یک ورق کامپوزیتی چندلایه، تحت بارگذاری کششی شبه¬استاتیک یا بارگذاری خستگی قرار گیرد، چندین نوع آسیب در آن ایجاد می¬شود؛ از جمله ترک¬های ماتریس، ترک¬های ثانویه و لایه¬لایه¬شدگی. اولین نوع آسیب، ترک¬های ماتریس¬اند که در لایه¬های دارای زاویه نسبت به جهت بارگذاری بوجود می¬آیند. این ترک¬ها اگرچه منجر به گسیختگی نمی¬شوند، اما خواص مکانیکی معادل ورق کامپوزیت را کاهش می¬دهند و می¬توانند باعث واماندگی سازه گردند. در این مقاله، یک مدل تحلیلی غیرخطی جدید، برای پیش¬بینی کاهش سفتی ورق¬های کامپوزیت متعامد ارائه و بکار گرفته می¬شود. بدین منظور، یک تابع چندجمله¬ای درجه سوم بعنوان انرژی آزاد هلمهولز پیشنهاد و پس از بررسی تحلیلی تابع پیشنهادی، روابط مربوطه استخراج می¬گردند. سپس برای اعمال روند افزایش تعداد ترک¬های ماتریس در روابط، یک آزمایش تجربی میکروسکوپی طراحی و در مورد کامپوزیت متعامد شیشه/اپوکسی استفاده می¬شود. همچنین برای تعیین ثوابت آسیب موجود در روابط استخراج¬شده، مدل¬های میکرومکانیکی اجزا محدود به همراه شرایط مرزی تناوب (PBC) بکار می¬رود. نتایج این مدل با شبیه¬سازی¬های عددی میکرومکانیکی سه¬بعدی، آزمایش¬های تجربی بارگذاری-باربرداری تک¬محوره شبه¬استاتیک و پژوهش¬های پیشین صحت¬سنجی می¬گردند. نتایج نشان می¬دهند که مدل پیشنهادی نسبت به مدل¬های خطی و غیرخطی پیشین، پیش¬بینی¬های دقیق¬تری ارائه می¬کند. همچنین با استفاده از روش میکروسکوپی پیشنهادی، روند افزایش تعداد ترک¬های ماتریس به راحتی شناسایی می¬گردد.