جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای کاهش مصرف انرژی
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
اهداف: بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانها که بخش بزرگی از کل انرژی مصرفشده در کشور را شامل میشوند، اهمیت زیادی دارد. پنجره نیز بهعنوان رابط محیط داخل و خارج ساختمان بخش تاثیرگذاری بر این مساله است. هدف از این پژوهش، بهینهسازی بازشو در فضای اداری در شهر تهران از نظر دریافت نور کافی و کاهش مصرف انرژی است.
روشها: شبیهسازی و بهینهسازی بازشو بهصورت پارامتریک در گرسهاپر و آنالیز اهداف با استفاده از پلاگین هانیبی و لیدیباگ صورت گرفت. اتونومی فضایی نور روز و شدت مصرف انرژی برای تناسبات و موقعیتهای متنوع پنجره در هشت جهت متغیر محاسبه شد.
یافتهها: پنجره در جبهه شمال شرقی و بعد از آن در شرق، بهترین نتایج را داشتهاند. نسبت پنجره به دیوار ۲۰ تا ۲۸% با طول و عرض بهترتیب بهطور میانگین ۵۳/۶ و ۹/۰متر برای مدل پژوهش ایدهآلترین پاسخ ممکن بود. فاصله جداره پنجرهها از لبه دیوار و فاصله لبه بالای پنجره از کف بهترتیب بهطور میانگین ۶۵/۰ و ۲۲/۲متر بود.
نتیجهگیری: استفاده از روشهای نوین شبیهسازی مقداری طراحان را قادر سازد تا با رویکردهای علمی، انتخابهای آگاهانهتری در فرآیند طراحی داشته باشند. چارچوب قابل تکرار ارایهشده در این پژوهش میتواند برای ساختمانهایی با کاربری یا موقعیت و تناسباتی متفاوت به کار گرفته شود و درنهایت طراحان را قادر سازد که با افزایش بهرهوری فضا، نقشی موثر در توسعه پایدار داشته باشند.
محسن فلاح، زهرا مدقالچی،
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
در سالهای اخیر سیاستگذاریهای کشور برای کاهش مصرف انرژی منجر به استفاده هر چه بیشتر از عایقها در صنعت ساختمان شده و این موضوع وقوع پدیده آنتیاینزولیشن را در آتیه ساختمان محتملتر میسازد. پدیده آنتیاینزولیشن، اثر معکوس عایقکاری در مصرف انرژی سرمایشی ساختمان است که بهعنوان فاکتور بسیار مهم و تاثیرگذار بر مصرف انرژی و آسایش ساکنین به شمار میرود. مطالعات نشان میدهد که این پدیده در مورد ساختمانها تاکنون آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است. بر این اساس در این مقاله برای رفع این مشکل، نقطه دمایی وقوع پدیده آنتیاینزولیشن در محدوده دمایی ۲۰ تا ۳۰درجه سانتیگراد برای ۸ اقلیم آب و هوایی رسمی ایران با استفاده از شبیهسازی بارهای حرارتی و برودتی ساختمان نمونه در نرمافزار انرژیپلاس بررسی و اندازهگیری شده است. در هر اقلیم، عایق پلیاستایرن در ۴ ضخامت برای هر ۳ روش عایقکاری داخلی، میانی و خارجی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد در ۶ اقلیم پدیده آنتیاینزولیشن رخ میدهد. اقلیمها با آب و هوای معتدل و سرد برخلاف اقلیمهای بسیار گرم، مستعد وقوع این پدیده هستند. همچنین نتایج نشان میدهد که با افزایش ضخامت عایق، این پدیده در دماهای پایینتری اتفاق میافتد. علاوه بر این، در روش عایقکاری خارجی، وقوع این پدیده بهدلیل استفاده از اینرسی حرارتی ساختمان، در دماهای بالاتری نسبت به عایقکاری میانی و داخلی اتفاق میافتد.