جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای کفش


دوره ۷، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

کفشدوزکHyperaspis pseudopustulata Mulsant ، اخیراً به عنوان سیزدهمین گونه از جنس Hyperaspis در ایران گزارش شده است. به دلیل کمبود جزئیات کافی در توصیفات اصلی، در این مقاله جزییات بیشتری از ویژگی‌های مرفولوژیک H. pseudopustulata، بر مبنای نمونه‌های جمع‌آوری شده از ایران براساس مطالعات میکروسکوپ نوری و الکترونی و اندازه‌گیری‌های مورفومتریک، ارایه شد. همچنین صفات افتراقی این گونه در مقایسه با گونه‌های نزدیک نیز ارایه شد.

دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

تاکنون تحقیقات بسیار محدودی در مورد انگلهای ماهی کفشک گرد در کشور انجام شده است. در پژوهش حاضر، آلودگی های کرمی دستگاه گوارش ۵۰ قطعه ماهی کفشک گرد در طول فصل تابستان سال ۹۵ در بندرعباس مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها پس از تهیه و انتقال به آزمایشگاه از لحاظ مورفومتری مورد بررسی قرار گرفتند. روده ماهیان جداسازی و با قیچی درون  پلت باز شد و محتویات روده و محوطه بطنی با میکروسکوپ لوپ مورد مطالعه قرار گرفت. سپس انگل های جدا شده در فرمالین ۵% و یا الکل اتانول  ۷۰% فیکس و با آزوکارمن رنگ آمیزی شدند.  این انگل ها با استفاده منابع معتبر شناسایی شدند. طبق نتایج حاصل از این پژوهش، از ۵۰ عدد ماهی مورد آزمایش فقط تعداد ۵ ماهی (۱۰%) آلوده به انگل بوده اند. بدین ترتیب که در ۱۰% ماهیان، ترماتود Plagiocirrus primus   و در ۲% آنها بصورت توام ، ترماتود  Lepocreadioides zebrini    و سستود  Scolex pleuronectis  شناسایی شدند. این نتیجه نشان می دهد که در فصل تابستان در سواحل بندرعباس آلودگی این نوع ماهی به انگلهای کرمی خفیف می باشد. با توجه به سوابق پژوهش های انجام شده در مورد این ماهی،  انگل  P. primus برای اولین بار از سواحل خلیج فارس گزارش می شود.


دوره ۱۳، شماره ۶۱ - ( ۱۲-۱۴۰۴ )
چکیده

«Ye Xian»، نام قهرمان یکی از شاخص‌‌ترین داستان‌‌های چینی است که داستان حول محور جدال نامادری و دخترش با وی می‌‌چرخد. دریافت لباس آبی به‌‌همراه کفش زرین برای شرکت در جشنواره توسط نیروی متافیزیکی که به ازدواج «Ye Xian» با پادشاه منجر می‌‌شود، مهم‌ترین تشابه با داستان «سیندرلا» است. علاوه‌‌بر اشتراکات پیشین، توانایی «Ye Xian» در ارتباط با البسه/پوشاک و وجود نیروی متافیزیکی در استخوان‌‌های مخلوقی (ماهی یا گاو) با نمونه‌‌هایی از داستان‌‌های ایرانی تشابه دارد. داستان «بی‌‌بی سه‌‌شنبۀ زرتشتیان» امتداد منطقی نمونه‌‌های متنوع همین داستان با اسامی مشابه یا نامشابه همچون «ماه‌‌پیشانی» در نواحی مختلف ایران است. بُعد زنانه و اسامی قهرمانان داستان، اهمیت پارچه و پوشاک، وجود انواع نمادهای آب و ایزدبانوی ناهید، گره‌‌گشایی توسط نیروی جادویی از وجوه مشترک همۀ داستان‌‌هاست.
تطابق ادوار و وقایع تاریخی با جغرافیای زیارتگاه‌‌ها و بقاع متبرک ایران به شکل‌‌گیری داستان‌‌های مشابه در سیستان، شهر ری و خراسان منجر شده است. علاوه‌‌بر رنگ آبی می‌‌توان گاو و ماهی را به‌‌عنوان دیگر نمادهای آب و ایزدبانوی ناهید برشمرد. «پارس‌‌بانو» یکی از سلسله داستان‌‌های «پیر-ان زرتشتی» است و مشابه با داستان مقبرۀ «بی‌‌بی شهربانو» در شهرری است که به پیوند داستان‌‌ها و نمادهای اسلامی و پیشااسلامی منجر شده است. چراکه پارس‌‌بانو و شهربانو، بیوۀ امام حسین(ع) را خواهر اعلام می‌‌کند. اسامی قهرمانان، «شهربانو/فاطمه/بی‌‌بی» است که در اصل به یک شخصیت اشاره دارد. نقوش پارچه‌‌های ابریشمِ مکشوفه از مقبرۀ بی‌‌بی‌‌شهربانو، سردیس‌‌های گاوسان ساسانی در معبد ناهید بیشاپور به‌‌همراه ایوان موزاییکی‌‌اش ارائه‌‌دهندۀ اطلاعات تصویری و نمادین در ارتباط با این داستان‌‌هاست.
 

دوره ۱۴، شماره ۶۷ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
در این بررسی تاثیر شست­و­شوی گوشت چرخ شده ماهی کفشک با محلول آبی کیتوزان بر محتوای فلزات سنگین و تاثیرات آن بر ثبات کیفی گوشت در خلال نگهداری در یخچال (°C ۴) به مدت ۱۵ روز بررسی گردید. تیمارهای تحقیق عبارت بودند از شستن گوشت چرخ شده با آب معمولی (تیمار شاهد)، با محلول آبی حاوی ۲ % کیتوزان (تیمار ۱) و با محلول آبی حاوی ۵ % کیتوزان (تیمار ۲). محتوای سرب در نمونه شاهد از ۴۵/۸ ppm به ۴۸/۰ و ۲۱/۰ ppm به ترتیب در تیمارهای ۱ و ۲ کاهش یافت. کادمیوم به طور کامل در تیمارهای ۱ و ۲ حذف گردید.  محتوای نیکل در نمونه شاهد از ۵۴/۱ ppm به ۶۰/۰ و ۳۹/۰ ppm به ترتیب در تیمارهای ۱ و ۲ کاهش یافت. محتوای پروکسید و تیوباربیتوریک اسید در تیمارهای ۱ و ۲  در خلال دوره نگهداری در یخچال بطور معنی­داری (۰۵/۰P <) کمتر از تیمار شاهد بود. تیمار ۲ تاثیر بیشتری در حذف و کاهش فلزات سنگین داشته­است.  
علی مختاریان، محمدتقی کریمی، اعظم کریمی،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی دینامیکی و تعیین اثر کفش‌های پاشنه‌بلند بر میزان نیروها و گشتاورهای داخلی ایجاد شده در مفاصل پایین‌تنه (مفصل ران، زانو و مچ پا) در حین راه رفتن بر روی زمین بوده‌است. برای انجام این کار، آنالیز حرکتی فرد مورد آزمایش در دو حالت راه رفتن با پای پرهنه و با کفش پاشنه‌بلند را در یک مرکز تحقیقاتی عضلانی- اسکلتی انجام داده و اطلاعات سینماتیکی مورد نیاز از جمله ماتریس‌های دوران، سرعت‌زاویه‌ای و شتاب‌زاویه‌ای اعضای پایین‌تنه به کمک اطلاعات بدست آمده از تست حرکت و با استفاده از تحلیل سینماتیکی اعضا استخراج شده‌است. همچنین نیروی کف پای ایستا با استفاده از صفحه نیروسنج نصب شده در آزمایشگاه اندازه‌گیری شده و با ارائه یک مدل دینامیکی سه‌بعدی از اعضای پایین‌تنه، با حل مسأله دینامیک معکوسِ مدل ارائه شده، نیروها و گشتاورهای مفاصل در دو حالت فوق‌الذکر در طی فاز ایستای یک سیکل گامی محاسبه شده‌است. براساس نتایج بدست آمده از بررسی اثر دینامیکی کفش‌های پاشنه‌بلند بر روی مفاصل پایین‌تنه در حین راه رفتن، بین دو حالت راه رفتن بدون کفش و با کفش پاشنه‌بلند تغییرات نیرویی داخلی چشمگیری در مفاصل ران، زانو و مچ پا مشاهده نشد. این در حالیست که گشتاورهای داخلی این مفاصل در حالت راه رفتن با کفش پاشنه‌بلند افزایش قابل‌توجه‌ای نسبت به حالت راه رفتن بدون کفش به همراه داشته‌است. با توجه به نتایج بدست آمده، پوشیدن کفش‌های پاشنه‌بلند در دراز مدت می‌تواند منجر به آسیب دیدن مفاصل پایین‌تنه و بویژه مفصل زانو و همچنین عضلات محرک این مفاصل شود.
سیدحمیدرضا حیدری، جعفرالصادق فرحات، برهان بیگ‌زاده،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده

با گسترش تکنولوژی‌های سبک، قابل حمل و ارزان‌قیمت، گروه جدیدی از کاربران مانند عابران پیاده به استفاده‌کنندگان سیستم‌های ناوبری اضافه شده‌اند. سیستم‌های ناوبری عابر پیاده امروزه در زمینه‌های پزشکی، ورزشی، نظامی، پویانمایی و غیره گسترش زیادی پیدا کرده‌اند. این حجم از استفاده نگاه پژوهشگران زیادی را در چند دهه‌ اخیر به خود متمرکز کرده است. در این پروژه با استفاده از سنسورهای اینرسی و شتاب‌سنج مسیر حرکت یک آتش‌نشان تخمین زده شد و هدف استفاده از روش صفرکننده سرعت در هر گام، در ناوبری عابر پیاده برای کاهش خطا و نویز موجود با استفاده از فیلتر کالمن بود. به‌دلیل آنکه خطا در ناوبری کور در صورت عدم استفاده از فیلتر ذکر شده به مرور زمان واگرا می‌شود استفاده از سنسورهای معمولی شتاب‌سنج نمی‌تواند نتیجه‌ مطلوبی را حاصل کند.
با استفاده از ماژول ترکیبی یک سنسور اندازه‌گیری اینرسی که شامل شتاب‌سنج و ژیروسکوپ است توانسته شد ردگیری از موقعیت فرد در هر لحظه در حالی که این سنسور روی کفش نصب شده است، دنبال شود. با اندازه‌گیری مسیر پیموده‌شده با استفاده از سنسور نصب‌شده روی کفش یک انسان و مقایسه نتایج با مسیر مطلوب ازپیش‌تعیین‌شده توانایی روش صفرکننده سرعت در هر گام در ناوبری، بحث و تفسیر شده است.


صفحه ۱ از ۱