جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای کنترل آشوب


دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۰- )
چکیده

در این مقاله روشی برای کنترل کلاس خاصی از سیستم‌های آشوبگون با استفاده از کنترل‌کننده تناسبی-مشتق‌گیر-انتگرال‌گیر فازی تطبیقی با عملکرد ردیابی  Hمعرفی می‌شود. هدف از این کار دستیابی به عملکرد بهینه کنترل‌کننده با استفاده از الگوریتم جستجوی ردیابی برگشتی است. الگوریتم ردیابی برگشتی یک الگوریتم جدید الهام گرفته از طبیعت است که دارای ساختاری ساده با یک پارامتر کنترلی است. این الگوریتم، از سه اپراتور اصلی ژنتیک (انتخاب، جهش و تقاطع) برای تولید جمعیت آزمایشی استفاده می‌کند. از اینرو با تعریف تابع هدف مناسب، مساله کنترلی موردنظر به صورت مساله بهینه‌سازی درنظر گرفته می‌شود. آنالیز پایداری بر اساس نظریه لیاپانوف و معادله شبه‌جبری اصلاح شده ریکاتی ارائه می‌شود به گونه‌ای که مقاوم بودن سیستم حلقه‌بسته با عملکرد ردیابی  Hرا برای هر سطح از پیش تعریف‌شده تضمین می‌کند. عملکرد روش پیشنهادی با کنترل سیستم آشوبگون نامعین دافینگ ارزیابی می‌شود. نتایج شبیه‌سازی قابلیت کنترل‌کننده پیشنهادی را نشان می‌دهند.
انوشیروان فرشیدیان فر، امین ثقفی،
دوره ۱۴، شماره ۱۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

مطالعه دقیق و بررسی‌های تجربی از پاسخ دینامیکی سیستم چرخدنده، بروز پدیده‌های غیرخطی دوشاخه‌شدگی و آشوب را در برخی از پارامترهای سیستم، نشان داده است. رفتار آشوبناک به صورت رفتار غیرعادی و پیش‌بینی ناپذیر در پاسخ سیستم شناخته شده که همواره به عنوان یک پدیده نامطلوب در ارتعاشات سیستم چرخدنده‌ای مطرح شده است. لذا در طراحی یک سیستم چرخدنده‌ای آرام و بهینه،کنترل و یا حذف این رفتارها حائز اهمیت می‌باشد. هدف این پژوهش، طراحی و بررسی یک سیستم چرخدنده‌ای به منظور کنترل و تعدیل رفتار آشوبناک سیستم می‌باشد. یک مدل دینامیکی از سیستم غیرخطی چرخدنده‌ای با درنظر گرفتن برخی از پارامترهای موثر در ارتعاشات سیستم‌ از قبیل خطای انتقال استاتیکی و لقی دندانه‌های درگیر، استخراج می‌گردد. ایده اصلاح و یا حذف رفتار آشوبی از طریق اعمال و کنترل یک نیروی تحریک بر چرخدنده راننده، محقق می‌شود. فضای پارامتری مجاز برای انتخاب نیروی کنترلی مورد نظر بر اساس آنالیز تحلیلی ملنیکوف تعیین می‌گردد. به منظور بررسی صحت نتایج تحلیلی و همچنین ارزیابی عملکرد سیستم کنترلی مطرح شده در مهار و حذف آشوب در ارتعاشات چرخدنده، شبیه‌سازی عددی سیستم شامل نمودارهای دوشاخه-شدگی، پاسخ زمانی و همچنین نمودار صفحه- فاز سیستم، ارائه می‌شوند.
حسین کارامد، ستار مالکی، عطیه اندخشیده،
دوره ۱۹، شماره ۱۲ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

در این مقاله میکروسکوپ نیروی اتمی بر اساس تئوری غیرکلاسیک غیرمحلی مدل‌سازی شده و ارتعاشات غیرخطی در این سیستم تحلیل و کنترل می‌شود. در این مدل‌سازی معادله حاکم بر نانوکانتیلور اویلر- برنولی  با در نظر گرفتن غیرخطی هندسی فون کارمن و بر اساس تئوری الاستیسیته غیرمحلی ارینگن با استفاده از اصل همیلتون استخراج می‌شود. در گام بعد با به‌کاربردن روش گالرکین، معادله دیفرانسیل حاکم بر دینامیک میکروسکوپ نیروی اتمی در حضور نیروهای جاذبه و دافعه واندروالس به دست می‌آید. معادله غیرخطی حاکم با استفاده از روش مقیاس‌های زمانی چندگانه حل شده و تشدیدهای اولیه و ثانویه میکروسکوپ نیروی اتمی مطالعه می‌شود. در این راستا منحنی‌های پاسخ فرکانسی و دامنه پاسخ برحسب دامنه تحریک، برای تشدیدهای اولیه، سوپرهارمونیک و ساب‌هارمونیک به ازای مقادیر مختلف پارامتر غیرمحلی رسم می‌شود. بر این اساس، نشان داده می‌شود که تشدیدهای اولیه، سوپرهارمونیک و ساب‌هارمونیک میکروسکوپ نیروی اتمی به طور چشمگیری تحت تأثیر پارامتر غیرمحلی هستند. نتایج به دست آمده نشان می‌دهند که استفاده از تئوری غیرمحلی برای تحلیل ارتعاشات غیرخطی میکروسکوپ نیروی اتمی یک ضرورت اساسی است. سپس، علاوه بر تحلیل دینامیکی، با طراحی و به‌کاربردن کنترلر مقاوم تطبیقی فازی، ارتعاشات آشوبناک در مدل غیرمحلی میکروسکوپ نیروی اتمی به طور کامل کنترل و حذف می‌شود. برای این کار کنترلر مقاوم تطبیقی فازی به‌عنوان یک روش قدرتمند به‌منظور کنترل آشوب در مدل غیرمحلی میکروسکوپ نیروی اتمی استفاده می‌شود. نتایج به دست آمده در فرآیند طراحی و کنترل میکروسکوپ نیروی اتمی کاربرد دارد.


صفحه ۱ از ۱