جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای گشودگی شبه مستطیلی
محمد جعفری، بهزاد مشیری اول،
دوره ۱۴، شماره ۱۵ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله بااستفاده از بسط حل تحلیلی لخنیتسکی به مطالعه توزیع تنش اطراف گشودگی شبهمستطیلی پرداخته شده است. لخنیتسکی از روش تحلیلی متغیر مختلط برای تحلیل تنش صفحات غیرهمسانگرد حاوی گشودگیهایی به شکل دایره و بیضی استفاده کرد. به منظور بسط حل تحلیلی لخنیتسکی برای تحلیل تنش چندلایههای متقارن حاوی گشودگی غیردایرهای، بهوسیله نگاشت همنوا، ناحیه خارج گشودگی شبه مستطیلی به محدوده خارج گشودگی دایرهای به شعاع واحد تبدیل میشود. در این تحقیق سعی میشود؛ با بسط روش فوق، تاثیر پارامترهای مختلف از قبیل نسبت طول به عرض گشودگی، نوع چیدمان لایهها، زاویه چرخش گشودگی، شعاع انحنای گوشه-های گشودگی و زاویه اعمال بار مورد مطالعه قرار گیرد. برای بررسی درستی نتایج حل تحلیلی ارائه شده از روش اجزا محدود استفاده شده است. نتایج حاصل از حل تحلیلی تطابق خوبی با نتایج حل عددی دارد. این نتایج نشان میدهد که روش حاضر، روشی دقیق برای محاسبه توزیع تنش در صفحات کامپوزیتی با گشودگیهای خاص است. باتوجه به نتایج ارائه شده پارامترهای ذکرشده تاثیر بسزایی در توزیع تنش اطراف گشودگی شبهمستطیلی دارند. با نرمتر شدن گوشههای گشودگی و انتخاب زاویه چرخش گشودگی مناسب میتوان تمرکز تنش را کاهش داد.
محمد جعفری، محمدباقر نظری، امیر طاهری نسب،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف اصلی این مقاله ارائه روشی برای محاسبه توزیع تنش اطراف گشودگی شبهمستطیلی در ورق فلزی نامحدود تحت جریان حرارتی یکنواخت در بینهایت است. وجود گشودگی در ورق فلزی تحت جریان حرارتی یکنواخت باعث ایجاد تنشهای حرارتی در اطراف گشودگی میشود. روش مورد استفاده بسط روش حلّ گودیر و فلورنس برای مسأله ترموالاستیک خطی تحت جریان حرارتی یکنواخت است. گودیر و فلورنس حلّ خود را برای صفحات همسانگرد حاوی گشودگی دایرهای و بیضیشکل ارائه کردند. به-منظور توسعه روش ارائه شده توسط آنها به گشودگیهای مختلف، با استفاده از نگاشت همنوا، ورق نامحدود حاوی گشودگی شبه مستطیلی به درون دایرهای به شعاع واحد نگاشته میشود. در این تحقیق مرز گشودگی عایق درنظر گرفته شده است. ازجمله پارامترهای مهم در هندسه گشودگی، زاویه چرخش گشودگی، شعاع انحنای گوشههای گشودگی و نسبت طول به عرض گشودگی هستند. نتایج حاصل از این تحقیق نشانمیدهند که پارامترهای فوق تاثیر بسزایی در توزیع تنش اطراف گشودگی دارند و با انتخاب صحیح پارامترهای مذکور میتوان به مقدار تنش حرارتی کمتری نسبت به گشودگی دایرهای دست یافت. روش حل ارائه شده قابلیت حل ورقهای فلزی حاوی سایر گشودگیها را نیز دارد.
محمد جعفری، ایمان قندی ورنوسفادرانی،
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله با استفاده از بسط توابع تنش موسخلیشویلی و روش تکرارشوندهی شوارتز، توزیع تنش در صفحهای شامل دو گشودگی شبهمستطیلی مورد مطالعه قرار گرفته است. موسخلیشویلی توابع تنش مذکور را برای بررسی توزیع تنش در یک صفحهی همسانگرد شامل گشودگیهایی به شکلهای دایره و بیضی ارائه داد. بهمنظور بسط حلّ تحلیلی موسخلیشویلی و برای استخراج توابع تنش مربوط به گشودگیهای شبهمستطیلی، از یک تابع نگاشت همنوا استفاده شده است. این تابع نگاشت محدودهی خارج هر یک از گشودگیهای شبهمستطیلی را به ناحیهی خارج یک گشودگی دایرهای به شعاع واحد تبدیل میکند. باتوجّه به روش تکرارشوندهی شوارتز، برای محاسبهی توزیع تنش در اطراف دو گشودگی از سریهای مختلط با ضرایب نامعلوم استفاده شده است. در این تحقیق، تأثیر پارامترهای مختلف همچون محلّ قرارگیری دو گشودگی نسبت به هم، شعاع انحنای گوشههای دو گشودگی و نسبت ابعاد گشودگیها بر مقدار ضریب تمرکز تنش مورد بررسی قرار میگیرد. برای بررسی صحّت نتایج حلّ شبهتحلیلی حاضر از روش اجزاء محدود استفاده شده است. مقایسهی نتایج دو روش با هم، صحّت حلّ شبهتحلیلیِ ارائه شده را تأیید میکند و نشان میدهد که با دقّت بسیار خوبی میتوان از این روش برای محاسبهی توزیع تنش صفحات حاوی دو گشودگی شبهمستطیلی استفاده کرد. بررسی نتایج حلّ ارائه شده این نکته را نشان میدهد که پارامترهای نام برده تأثیر قابل توجّهی بر توزیع تنش دارند و میتوان با انتخاب مقادیر مناسب برای این پارامترها، ضریب تمرکز تنش را به مقدار چشمگیری کاهش داد.