جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای یاتاقان مغناطیسی

یوسف حجت، محمدمراد شیخی، حسین موسوی هندری، رامین علی محمدی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده

یاتاقان‌های مغناطیسی با توجه به ویژگی منحصر به‌فرد، در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه محققان قرار گرفته‌اند. با توجه به نو بودن این زمینه تحقیقاتی در ایران، هدف از این تحقیق تدوین فناوری بوده و در اینجا مراحل طراحی، تحلیل و ساخت سیستم تعلیق مغناطیسی فعال ارائه می‌شود. فناوری به‌کار گرفته شده در این سیستم در واقع به‌عنوان پیشنیاز و به‌منظور توسعه آن برای دستیابی به دانش ساخت یاتاقان مغناطیسی، پیاده‌سازی شده است.
یوسف حجت، مجید محمدی‌ مقدم، محمدمراد شیخی، حسین موسوی‌هندری،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۹ )
چکیده

- یک سامانه یاتاقان مغناطیسی فعال طراحی و ساخته شده که در آن، با اعمال جریان کنترل شده به سیم‌پیچ‌ها، توسط یک کنترل کننده ID، نیروی جاذبه الکترومغناطیسی ایجاد و فاصله بین میله و آهنرباها کنترل می‌شود.سپس تأثیر پارامترهایی مانند فرکانس نمونه‌برداری، الگوی تحریک آهنرباها و فاصله هوایی بین رتور و استاتور بر پایداری سامانه یاتاقان مغناطیسی به‌صورت آماری با استفاده از نتایج آزمایشی تجربی تحلیل و بررسی شده است. همچنین تحلیل دینامیکی و تأثیر میدان مغناطیسی و تحلیل نیرو و با استفاده از تحلیل عددی ارائه شده است. با توجه به غیر‌خطی بودن سامانه تعلیق یاتاقان مغناطیسی، از نتایج این آزمایش برای بررسی اثر غیر‌خطی و کنترل مناسبتر سامانه استفاده شده است. در تحلیل عددی نحوه و شکل خطوط میدان مغناطیسی، پراکندگی و توزیع چگالی شار مغناطیسی و نیروی مغناطیسی اعمال شده بر میله آهنی به دو روش کار مجازی و تنسور تنش ماکسول بررسی شده است. در تحلیل آماری، نتایج تجربی مربوط به تأثیر تغییرات فرکانس و فاصله هوایی بین رتور و استاتور برای تعیین نقاط پایدار کاری استفاده شده است.
سعید قائدی، مصطفی غیور، رضا تیکنی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

روتور از اجزاء بسیار مهم و حساس صنعت می‌باشد که معمولاً با سرعت بسیار بالایی دوران می‌کند، ازاین‌رو انتخاب تکیه‌گاه‌های مناسب برای آن‌ها بسیار حائز اهمیت است. در یاتاقان‌های مکانیکی (غلتشی و لغزشی)، همواره تماس بین روتور و یاتاقان وجود دارد و درنتیجه نیروی غیر‌خطی حاصل از این تماس، دینامیک سیستم را دستخوش تغییر می‌کند. با قرار دادن یاتاقان‌های مغناطیسی به عنوان تکیه‌گاه روتور، امکان حذف برخورد فراهم شده ولی حضور نیروهای غیر‌خطی در قالب نیروهای مغناطیسی (ناشی از تابعیت غیر‌خطی نیروی مغناطیسی از جریان الکتریکی و فاصله هوایی روتور و استاتور، تلفات هیسترزیس و جریان گردابی در کویل‌های مغناطیسی) همچنان وجود دارد. در این مقاله، رفتار غیر‌خطی سیستم در حضور نیروهای ایجاد شده توسط یاتاقان‌های مغناطیسی فعال بررسی شده است. سیستم به صورت یک شافت انعطاف‌پذیر و با هشت درجه آزادی (چهار درجه برای دیسک و دو درجه برای هر یاتاقان) مدل شده و نیروهای ژیروسکوپی ناشی از انعطاف‌پذیری روتور و نیروی گریز از مرکز نیز در نظر گرفته شده‌اند. معادلات حاکم با فرض تیر ریلی استخراج و با روش رانگ _ کوتای مرتبه چهار حل شده-اند. نتایج در دو بخش، با و بدون حضور اثر وزن دیسک و محور موردبررسی قرارگرفته است. برای شناسایی رفتار سیستم از تکنیک‌های شناسایی آشوب، مانند تاریخچه زمانی، منحنی‌های صفحه فاز، نمودارهای طیف توان، مقاطع پوانکاره، نمودارهای دوشاخه‌ای شدن و ماکزیمم نمای لیاپانوف استفاده می‌گردد. نتایج به‌دست‌آمده بیانگر وقوع حرکت‌های پریودیک، زیر هارمونیک، شبه پریودیک و آشوبناک در پاسخ سیستم و همچنین تفاوت قابل‌ملاحظه رفتار غیر‌خطی سیستم در حضور اثر وزن می-باشد.
سیدحامد حسینی، مهران محبوب‌خواه، مرتضی فرهید،
دوره ۲۰، شماره ۸ - ( ۵-۱۳۹۹ )
چکیده

استفاده از یاتاقان‌های مغناطیسی به‌منظور شناورسازی محور موتورهای الکتریکی با استفاده از نیروی الکترومغناطیسی و کاهش اصطکاک و افزایش دور و مومنتوم زاویه‌ای، یکی از چالش‌های موجود صنایع هوافضا است. در این مقاله، یاتاقان مغناطیسی غیرفعال برای عملگر چرخ عکس‌العملی، عملگری که برای تغییر و کنترل وضعیت ماهواره‌های فضایی به‌کار می‌رود، طراحی و با استفاده از نرم‌افزار کامسول تحلیل شده و عملکرد آن پس از ساخت در حالت‌های مختلف بررسی شده است. یاتاقان مغناطیسی غیرفعال در چرخ عکس‌العملی، وقتی روتور از موقعیت مرکزی محور دورانی خارج می‌شود، نیروی بازگردانی که نتیجه دافعه میان قطب‌های هم‌نام مغناطیس‌های دائمی است را ایجاد می‌کند و روتور را به موقعیت محور مرکزی هدایت می‌نماید. ساختار یاتاقان مغناطیسی غیرفعال محوری بر مبنای الزامات فیزیکی و مغناطیسی، طراحی و توزیع چگالی شار مغناطیسی و خصوصیات استاتیک نیرویی یاتاقان با استفاده از شبیه‌سازی در نرم‌افزار کامسول برآورد شده و ضریب سفتی از خصوصیات استاتیکی به‌دست آمده است. انتخاب صحیح چینش‌ها و استحصال سفتی بالا نقش به‌سزایی در کاهش توان مصرفی و نگهداری چرخ عکس‌العملی دارد که در این مقاله به تحلیل و طراحی آن پرداخته شده و ساختار متناسب بر روی آن پیاده شده و نتایج عملکردی دورانی و توان مصرفی آن آورده شده است. نتایج حاصل از شبیه‌سازی‌های اجزای محدود نشان‌دهنده تاثیرات ساختار انباشته مغناطیسی بر روی مشخصات نیرویی و سفتی مغناطیسی یاتاقان بوده و آزمایشات تجربی حاکی از افزایش سرعت دورانی و مومنتوم چرخ عکس‌العملی در حالت استفاده ترکیبی یاتاقان مغناطیسی غیرفعال و یاتاقان مکانیکی است.


صفحه ۱ از ۱