جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای Cng

مسعود مهدیزاده رخی، مهدی دیمی دشت بیاض، محمود فرزانه گرد، محمد عباسی،
دوره ۱۳، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده

فرآیند سوخت¬گیری CNG در ایستگاه¬های سوخت¬گیری سریع صورت می¬ پذیرد که در این ایستگاه¬ها، گاز با فشارهای مختلف در ۳ ردیف مخزن، که به مخازن ذخیره آبشاری مشهور است نگهداری می¬ شود. مدلسازی دقیق فرآیند سوخت¬گیری در این ایستگاه¬ها می¬تواند کمک شایانی در استفاده از این سوخت به همراه داشته باشد. از اینرو، در این تحقیق با بررسی قوانین اول و دوم ترمودینامیک، مولفه¬های موثر در فرآیند پر شدن مخزن خودرو بررسی خواهد شد. با بررسی این قوانین، می¬توان تاثیر شرایط ترمودینامیکی مخازن ذخیره، اعم از دما و فشار را بر پارامترهای مختلف سوخت¬گیری، اعم از جرم و دمای نهایی سوخت، زمان سوخت¬گیری و همچنین تولید انتروپی بررسی نمود. همچنین برای بررسی تاثیر ترکیبات متفاوت گاز طبیعی بر فرآیند سوخت گیری CNG از استاندارد AGA۸ استفاده شده است که با استفاده از آن می¬توان ضریب تراکم¬پذیری گاز طبیعی را بر حسب ترکیبات مختلف محاسبه نمود. نتایج نشان می¬دهد که ترکیب گاز طبیعی، تاثیر بسزایی بر فرآیند سوخت¬گیری و پارامترهای مهم آن دارد. همچنین با محاسبه انتروپی تولیدی، می¬توان به فشارهای بهینه برای مخازن میانی (مخازن فشار پایین و فشار متوسط) با هدف کاهش مصرف انرژی کمپرسورها دست یافت
ابراهیم عبدی اقدم، محسن باشی،
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده

اهمیت کنترل آلاینده‌ها و کاهش منابع فسیلی موجب توسعه سیستم‌های انژکتوری و تحقیقات روی بهینه‌سازی مصرف سوخت موتورهای احتراق داخلی شده است. هدف این تحقیق مطالعه تأثیر زاویه شروع پاشش سوخت روی مشخصه‌های عملکردی موتور مثل توان اندیکه، آلاینده‌های خروجی (CO و HC)، تاخیر در اشتعال و طول احتراق سریع با استفاده از دو سوخت مجزای بنزین و گاز طبیعی در یک موتور تک سیلندر پژوهشی پاشش راهگاهی است. در این مطالعه با ثابت گرفتن طول پاشش، زاویه جرقه، سرعت موتور و وضعیت دریچه گاز، زاویه شروع پاشش تغییر داده‌ شد. نتایج حاصله نشان می‌دهد که اگر زمان شروع پاشش طوری تنظیم شود که در مرحله مکش، سوخت در حال پاشش همراه هوای جاری وارد سیلندر شود، توان اندیکه مطلوب حاصل و مقدار آلاینده منواکسید کربن کمتری تولید می‌شود اما مقدار هیدروکربن نسوخته بیشتری منتشر می‌گردد. برای محاسبه تأخیر در اشتعال و طول احتراق سریع از آهنگ گرمای آزادشده استفاده ‌شد. بر اساس نتایج حاصله کمترین تأخیر در اشتعال در زمان آغاز پاششی صورت می‌گیرد که سهم بیشتری از سوخت در انتهای مرحله مکش وارد سیلندر شود و طول احتراق سریع کمتر وقتی حاصل می‌شود که در طول پاشش، سوخت پاششی و هوای جاری به‌طور همزمان در مرحله مکش وارد سیلندر شوند.
وحید اصفهانیان، صابر آزاد، علی صلواتی زاده، احمد جواهری،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

با توجه به اهمیت آلایندگی موتور و به‌ علت هزینه‌بر بودن تستهای آزمایشگاهی، شبیه‌سازی عددی و پیش‌بینی آلایندگی موتور، امری ضروری بنظر می‌رسد. در این پژوهش، یک مدل از موتور تک‌سیلندر گازسوز آزمایشگاهی با نرم‌افزار ای.وی.ال.بوست شبیه‌سازی شده و پارامترهای آلایندگی آن بررسی شده‌اند. کالیبراسیون موتور مذکور در دور ثابت ۲۰۰۰ دور بر دقیقه و در سه بار مختلف ترمزی (کم، متوسط و دریچه‌ی کاملا باز ) و همچنین در سه نسبت تراکم مختلف (۱۲،۱۴،۱۶ ) و نسبت هوابه-سوخت استوکیومتری انجام شده‌است. پس از اطمینان از کالیبراسیون موتور در نسبت هوابه‌سوخت استوکیومتری، مقادیر عدد لاندا در بازه‌ی ۰,۸ تا ۱.۲۵ تغییر کرده و مقادیر آلایندگی‌های اکسید نیتروژن و مونوکسیدکربن محاسبه شده ‌است. نتایج نشان داد که آلایندگی اکسید نیتروژن به شدت به بار موتور بستگی دارد اما چندان به نسبت تراکم وابسته نیست.
میثم صالحی، امیر حسن کاکایی، ایمان چیت ساز،
دوره ۱۹، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

گاز طبیعی از گزینه‌های مناسب برای جایگزینی با سوخت‌های پایه نفتی است که مشکلات آب و هوایی جهان و آلاینده‌های زیست‌محیطی را تشدید کرده‌اند. به‌طور معمول استفاده از گاز طبیعی در موتورهای احتراق داخلی با کاهش توان موتور همراه است، اما تکنولوژی تزریق مستقیم سوخت تا حد قابل توجهی می‌تواند کاهش توان را جبران می‌کند ولی همچنان استفاده بهینه از آن نیازمند تحقیق و پژوهش‌های بیشتر است. شارژ لایه‌ای موضعی از جمله ایده‌های مطرح شده برای بهبود راندمان احتراق در موتورهای تزریق مستقیم است. تحقیق حاضر به‌عنوان بخشی از پروژه تبدیل یک موتور تزریق درگاهی به‌تزریق مستقیم، به‌امکان‌یابی و شرایط تشکیل مخلوط لایه‌ای موضعی و اثرات آن روی احتراق و عملکرد موتور می‌پردازد. مطالعه عددی صورت گرفته در تحقیق حاضر نشان می‌دهد که شکل‌گیری مخلوط لایه‌ای موضعی با روش هدایت هوایی با قرارگیری انژکتور در مجاورت مسیر ورودی هوا سخت و غیرممکن خواهد بود. تکانه بالای فواره گازی صرفاً سبب حرکت سریع توده سوخت تزریق‌شده در سیلندر می‌شود و نمی‌تواند کمکی به‌اختلاط سریع و قابل قبول این توده سوخت با مخلوط سوخت و هوای داخل سیلندر بکند. از این‌رو این مساله موجب بالارفتن نسبت سوخت و هوا به‌صورت موضعی، بیش از حد قابل انتظار می‌شود و اُفت راندمان احتراق را سبب می‌شود. هرچند افزایش سرعت پیشروی شعله و نرخ آزادسازی انرژی به‌دلیل بالارفتن آشفتگی جریان به‌عنوان نتایج تحقیق حاضر قابل بیان است ولی بهره‌مندی از مزیت‌های افزایش سرعت شعله سوخت گاز طبیعی به‌دلیل نارسایی‌های مطرح شده به‌طور محسوس مشاهده نمی‌شود.

سیدمهدی سیدی، علیرضا نداف‌اسکوئی، مصطفی سیاح‌بادخور،
دوره ۲۰، شماره ۷ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

طراحی و ایمنی مخازن گاز طبیعی با توجه به کاربرد روزافزون آنها در خودروها اهمیت بسیار بالایی دارد؛ بنابراین در این مقاله به بررسی تجربی، عددی و بهینه‌سازی این مخازن پرداخته شده است. در بخش تجربی به طراحی و ساخت دو مخزن فلزی و کامپوزیتی اقدام شده است که مورد آزمایش فشار داخلی قرار گرفته و میزان تحمل آنها مشخص شده است. در بخش عددی به کمک نرم‌افزار آباکوس ۶.۱۴، مدل‌سازی این مخازن انجام شده است. ضمن صحت‌سنجی نتایج حاصل با داده‌های آزمایش‌های تجربی، به توسعه شبیه‌سازی عددی نیز پرداخته شده است. با استفاده از نتایج حاصل از توسعه شبیه‌سازی عددی و نرم‌افزار طراح آزمایش به بهینه‌سازی پارامترها و بررسی ارتباط بین آنها و میزان تحمل فشار در این مخازن پرداخته شده است. نتایج عددی و تجربی مطابقت بسیار خوبی دارند. مخازن کامپوزیتی ضمن سبک‌بودن، مقاومت بیشتری در مقابل فشارهای داخلی دارند که در این پژوهش به کاهش حدود ۳۰درصدی وزن مخازن کامپوزیتی و کاهش ۲۰درصدی تغییر شکل، تحت فشار کاری دست یافته شد.


صفحه ۱ از ۱