جستجو در مقالات منتشر شده


۱۵ نتیجه برای Fdm


دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده

در این مقاله با در نظر گرفتن مشکلات معمول در سنکرونسازی، عملکرد یک آشکار ساز ایستان چرخشی برای یک سیستم SC-FDMA بررسی می شود. روش مورد نظر از خصوصیت شبه تناوبی سیگنالهای SC-FDMA  استفاده می کند. البته باید در نظر داشت استفاده از پیلوت سنکرونسازی ممکن است این خصوصیت را مخدوش کند. با این وجود ما نشان می دهیم که روش ارائه شده نسبت به روش آشکارساز انرژی و روش آشکارسازی مبتنی بر پیشوند چرخشی عملکرد بهتری دارد. همچنین عملکرد سیستم در حالتیکه با انحراف فرکانسی مواجه می شویم نیز بررسی می شود. بدین منظور توزیع متریک آشکارسازی در حضور انحراف فرکانسی محاسبه می شود. برای مقادیر به اندازه کافی کوچک انحراف فرکانش نشان می دهیم که  توزیع متریک تغییر محسوسی ندارد. همچنین نشان داده می شود که برای چنین مقادیری، میزان افت عملکرد ناچیز خواهد بود.

دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده

در این مقاله، مسأله تخصیص منابع را در یک شبکه تک سلولی OFDMA به منظور فراهم سازی مخابرات امن بررسی می­کنیم. در این شبکه، یک ایستگاه پایه می­خواهد با کاربران شبکه که در ناحیه تحت پوشش آن پراکنده شده­اند، ارتباط برقرار کند. بعلا.ه، در شبکه، یک شنودگر فعال وجود دارد که قادر است یا ارتباط بین ایستگاه پایه و کاربران را شنود کند و یا با ارسال سیگنال تداخلی آن را مختل نماید. با این حال، فرض می­شود که شنودگر فعال قادر به انجام هر دو عمل به صورت همزمان نیست. هدف شنودگر این است که بین شنود کردن و یا ارسال سیگنال تداخل­گر روی یک زیرحامل، یکی را انتخاب کند و این انتخاب به گونه­ای باشد که نرخ امن قابل دستیابی روی آن زیرحامل کمینه شود. با فرض اینکه کاربران و ایستگاه پایه از این استراتژی شنودگر مطلع هستند، کمینه نرخ قابل حصول در هر دو حالت را به عنوان نرخ قابل دسترس روی زیرحامل در نظر می­گیرند. در این مقاله، مسأله تخصیص منابع پیشنهادی به صورت یک مسأله بهینه­سازی مدل می شود که در آن، هدف مسأله، بیشینه نمودن نرخ امن کل کاربران شبکه روی تمام زیرحامل­ها است در حالی که توان ارسالی ایستگاه پایه نباید از یک مقدار تعیین شده، بیشتر شود. جهت حل مسأله و به دست آوردن جواب، از روش لاگرانژ دوگان استفاده نموده­ایم. با استفاده از شبیه­سازی، رفتار و کارایی مدل پیشنهادی مورد بررسی قرار داده­ایم.

دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲- )
چکیده

در این مقاله یک شبکه رادیوشناختی همیار را که در آن یک کاربر اولیه چندحاملی به صورت OFDM و چند کاربر ثانویه تک حاملی وجود دارند، در نظر گرفته شده است. برای کاربر اولیه لازم است تا نرخ امن آن بالاتر از حد معینی قرار گیرد. اگر این نرخ امن برقرار نشود، کابران ثانویه به شبکه اولیه کمک می­کنند تا به نرخ امن مورد نیاز خود برسد. در این راستا، کاربران ثانویه به صورت رله دیکد و ارسال عمل نموده و به عنوان پاداش به منابع شبکه دسترسی پیدا می­کنند تا بتوانند داده خود را ارسال نمایند. هدف ما بیشینه نمودن نرخ ارسال شبکه ثانویه است مشروط بر آنکه نرخ امن کاربر اولیه برقرار شود و محدودیت­های سیستمی برای توان ارسالی فرستنده­ها نیز برآورده شوند. مسأله تخصیص منابع پیشنهادی به صورت یک مسأله بهینه سازی مدل شده و با استفاده از روش لاگرانژ دوگان حل می­شود. جواب مسأله، تعیین کاربران شبکه ثانویه جهت کمک به شبکه اولیه، تخصیص زیرحامل­ها، و تخصیص توان روی زیرحامل­ها است. کارایی مدل پیشنهادی توسط شبیه­سازی در شریط مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.

دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۵- )
چکیده

امروزه اینترنت و خدمات تلفن همراه به صورت فراگیر زندگی روزه ما را تحت  تأثیر قرار داده است؛ لذا در جهت پاسخ به این نیازهای روزافزون لازم است شبکه‌های بی‌سیم نسل آینده بتوانند انواع مختلف تقاضاها را پاسخ درخور و شایسته‌ای دهند. از این رو بسیار مهم است که نسل جدید شبکه‌های تلفن همراه به صورتی طراحی شود تا بتوانند با حفظ کیفیت تجربه[۱] (QoE) کاربران، مشترکان و بازار خود را حفظ نمایند. به نظر می‌رسد در جهت برآورده کردن این نیازها باید تغییرات قابل توجه‌ای در شبکه‌های قبلی در نظر گرفته شود. این مقاله برخی از تکنولوژی‌های مهمی که برای بهبود معماری شبکه‌های نسل آینده (به خصوص شبکه سلولی نسل پنجم) طراحی شده است را مورد مطالعه قرار داده است. مقاله جاری به صورت اختصاصی بر روی واسط‌های هوایی[۲] ۵G شامل ارتباطات میلی‌متری[۳]، تکنولوژی‌های دسترسی چندگانه[۴]، تجمیع حامل‌ها[۵] و مای‌موی حجیم[۶] تمرکز دارد.
[۱] Quality of experience [۲] Air interface [۳] millimeter wave communication [۴] Multiple access technologies [۵] Carrier aggregation [۶] Massive Multiple-Input Multiple-Output (MIMO).

دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۵- )
چکیده

در سال های اخیر مخابرات صوتی زیر آب بدلیل اهمیت آن در کاربردهای نظامی و تجاری مورد توجه قرار گرفته است. این کانال ها به عنوان کانال های متغیر با زمان و انتخابگر در هر دو حوزه زمان و فرکانس شناخته می شوند. مدولاسیون OFDM روشی موثر برای مخابره در چنین کانالی است. علاوه بر این استفاده از مخابرات چند ورودی- چند خروجی (MIMO)، ظرفیت کانال را افزایش داده که منتج به مخابره داده با نرخ بالا می شود. اخیرا مدل بسط پایه بوفور برای تخمین کانال صوتی زیر با استفاده شده است. خصوصا هنگامیکه کانال متغیر با زمان است مدل بسط پایه می تواند کانال را با کاهش تعداد ضرایب و همچنین کاهش پیچیدگی محاسباتی تخمین بزند. برای بهبود عملکرد کانال های مخابراتی MIMO روش های شکل دهی پرتو متفاوتی پیشنهاد شده است. ما در این مقاله بر اساس مدل بسط پایه کانال های صوتی زیر آب روش شکل دهی وفقی پرتو زمان-فضا برای فرستنده وگیرنده ارائه می دهیم. مدل بسط پایه لاگر با شکل‌دهنده پرتو وفقی فراست مقید برای بروزرسانی وفقی ضرایب شکل دهنده و بهینه سازی عملکرد استفاده می شود. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که روش پیشنهادی BER و MSE را در کانال صوتی زیر آب رایلی بهبود می دهد. در مقایسه با روش توالی کروی منبسط گسسته (DPSS) عملکرد BER روش پیشنهاددی حدود dB ۱۰ و MSE آن حدود ۴ بهبود یافته است.

دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۸- )
چکیده

رشد بی‌سابقه محتواهای اینترنت، خصوصاً مدیاهای اجتماعی، باعث ایجاد چالش در بار شبکه‌های سلولی گشته است. بعلاوه، امروزه، تقاضای کیفیت سرویس‌دهی در عمل معیار عملی‌تری نسبت به کیفیت سرویس‌دهی می‌باشد، که تأخیر یک شاخصه‌ مهم آن می‌باشد. برای این منظور، ما یک الگوریتم تخصیص منبع جهت طراحی هر دو روش ذخیره و تحویل محتوا با هدف کمینه کردن تأخیر کل کاربران موبایل ارائه می‌دهیم که در فاز ذخیره‌سازی، محل ذخیره محتوا بررسی می‌گردد و در فاز تحویل، ما منابع رادیویی (یعنی توان‌های ارسالی و زیرحامل‌ها) را در یک شبکه مبتنی بر تکنیک دسترسی چندگانه متعامد فرکانسی که با لینک‌های بک‌هال به یک مرکز داده متصل است، تخصیص می‌دهیم. برای داشتن یک روش ذخیره‌سازی کارامد، ما یک مسئله بهینه‌سازی با هدف کمینه کردن تأخیر کاربران موبایل تحت قیود بیشینه زمان تحویل، بیشینه توان مجاز هر ایستگاه پایه و مرکز داده و تخصیص منحصر بفرد زیرحامل ارائه می‌دهیم. از این رو، ما یک الگوریتم تکراری جهت حل مسئله بهینه‌سازی اصلی تعبیه می‌نماییم و ثابت می‌کنیم که روش ارائه شده با افزایش تعداد حلقه‌های تکرار، به یک نقطه نزدیک به بهینه سراسری همگرا می‌گردد. علاوه بر این، نتایج شبیه‌سازی‌ گواه بر آن است که در نظر گرفتن شرایط شبکه در طراحی روش ذخیره‌سازی در مقایسه با روش‌های سنتی ذخیره‌سازی که تنها مبتنی بر محبوبیت محتواها و میزان ظرفیت حافظه ایستگاه‌های پایه هستند، کارایی شبکه را به‌صورت جدی بهبود می‌بخشد.
مجتبی نبی پور، امیر حسین بهروش، بهنام آخوندی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله به بررسی اثر متغیر‌های چاپ بر استحکام کششی قطعات کامپوزیتی پلیمری- فلزی ساخته شده با چاپگر سه بعدی FDM پرداخته شده است. در سال‌های اخیر استفاده از چاپگرهای سه بعدی در صنایع گوناگون روزافزون بوده و فرآیند FDM یکی از متداول‌ترین روش‌های تولید قطعه در این حوزه می‌باشد. با اینکه پژوهش‌های گسترده ای در این بخش انجام شده ولی در زمینه توسعه مواد اولیه و استفاده از آن‌ها در فرآیند FDM پژوهش‌های محدودی صورت گرفته است. در این تحقیق قطعات تولید شده از جنس کامپوزیت‌ پلیمری-فلزی با درصد وزنی ثابت ۲۵% پودر فلز بوده و از پودر مس به عنوان جزء فلزی و از گرانول ABS به عنوان پلیمر استفاده شده است. رشته‌های کامپوزیتی در یک فرآیند جداگانه تولید شده و متغیر‌های بهینه آن گزارش شده است. چهار متغیر قطر نازل، ارتفاع لایه، الگوی پرشدن و دمای نازل در سه سطح برای بررسی انتخاب شد و جهت تعیین میزان اثر هر متغیر و یافتن سطوح بهینه برای هرکدام، از روش تاگوچی استفاده گریدید. شاخص اثر اصلی، نسبت سیگنال به نویز و تحلیل واریانس به منظور بررسی متغیر‌ها به کار گرفته شد و سطوح بهینه آن‌ها محاسبه گردید. در نهایت قطعه بهینه بر اساس تحلیل‌های روش تاگوچی ساخته شد و برای تایید آزمایش‌ها و نتایج مورد استفاده قرار گرفت.

دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

هدف مقاله حاضر توسعه روش ترکیبی اجزای محدود- تفاضل محدود به منظور حل مسائل معکوس به صورت کمی می-باشد که در آن، محیط مسئله در نواحی دور از ناهمگنی با استفاده از روش تفاضل محدود مدل می‌گردد و فضای مسئله در حوالی ناهمگنی با استفاده از روش المان محدود مدلسازی می‌شود و به این ترتیب به طور همزمان از قابلیت‌های انعطاف‌پذیری روش المان محدود و سرعت بالای آنالیز روش تفاضل محدود بهره گرفته می‌شود.
در این مقاله، از روش فوق به همراه الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات برای اولین بار در حل مسائل معکوس الاستواستاتیک و الاستودینامیک استفاده شده است. الگوریتم بهینه‌سازی در نرم‌افزار MATLAB کد نویسی شده است و با نرم افزار OpenSees ارتباط داده شدهاند، به گونه‌ای در هر گام زمانی، مسئله ابتدا در نرم افزار OpenSees به صورت اجزای محدود حل می‌گردد و سپس نتایج برای گام زمانی بعدی بر اساس الگوریتم روش المان محدود-تفاضل محدود در برنامه تهیه شده در نرم افزار MATLAB تعیین می‌گردد و سپس در قسمت الگوریتم بهینهسازی ازدحام ذرات کد تهیه شده، مقادیر متغیر تا حداقل شدن تابع هزینه به پیش می رود. به منظور ارزیابی کارایی روش مورد استفاده، چندین مثال با هدف شناسایی موقعیت و ابعاد ناهمگنی موجود در محیط و همچنین مشخصات مکانیکی مصالح با استفاده از بارگذاری استاتیکی و دینامیکی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج بدست آمده حاکی از حل مسائل با دقت قابل قبول می‌باشد، به گونه‌ای که در تعیین موقعیت و هندسه کمتر از ۱۰ درصد و در تعیین مشخصات مکانیکی بدون خطا مشاهده گردید.
محمود مرادی، حمید فلاوندی، مجتبی کرمی‌مقدم، محمدصالح شیخ‌محمد می‌آبادی،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

فناوری چاپ سه‌بعدی بدون نیاز به ابزارهای جانبی در صنایع مختلفی به‌کار می‌رود زیرا دارای انعطاف‌پذیری در تولید است و سبب کاهش اتلاف مواد می‌شود. در این مقاله به بررسی تجربی فرآیند برشکاری لیزری ورقه ساخته‌شده از پلی‌لاکتیک‌اسید توسط چاپگر سه‌بعدی پرداخته شده است. روش چاپ ورقه‌ها به‌کمک روش لایه‌نشانی هم‌جوش (FDM) صورت پذیرفت. تولید ورقه‌ها با ضخامت ۳/۲میلی‌متر و با شرایط بهینه (ضخامت هر لایه ۲۷/۰‌میلی‌متر، کاملاً توپر و دمای اکسترودر C°۲۲۶/۶۲) چاپ شد. لیزر مورد استفاده در این مقاله، لیزر CO۲ کم‌توان با موج پیوسته است. پارامترهای ورودی لیزر شامل سرعت برش لیزر، موقعیت نقطه کانونی و توان لیزر به‌عنوان متغیر انتخاب شد. با انجام چند آزمایش بازه موثر هر پارامتر مورد ارزیابی قرار گرفته شد. عرض بریدگی بالایی و پایینی، زاویه مخروطی‌شدن و نسبت عرض بریدگی بالایی به عرض بریدگی پایینی پارامترهای خروجی فرآیند انتخاب شد. میکروسکوپ نوری برای بررسی مشخصات هندسی شیارهای برش نمونه‌ها مورد استفاده قرار گرفته شد و سپس با استفاده از نرم‌افزار Imagej تصاویر اندازه‌گیری شدند. هدف از انجام این مقاله فرآیند برشکاری لیزری برای دستیابی به شیارهای برش باکیفیت مناسب و تنظیمات مناسب پارامترها ورودی لیزر است.

شاهرخ شمس، مرتضی رمضانی، احد مولایی،
دوره ۲۰، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

تحلیل آیرودینامیک توربین بادی محور عمودی از پیچیدگی بیشتری نسبت به توربین‌های محور افقی برخوردار است. در این پژوهش به منظور بررسی رفتار آیروالاستیک مقطع پره توربین باد محور عمودی اچ شکل از ترکیب مدل آیرودینامیک DMST که مربوط به توربین‌های محور عمودی است و مدل آیرودینامیک ناپایا وگنر و همچنین مدل واماندگی استاتیکی استفاده شده است. بر این اساس از مدل آیرودینامیکی DMST که مربوط به توربین بادی محور عمودی است، برای به دست‌آوردن دو پارامتر زاویه حمله و سرعت نسبی محلی استفاده شده‌است. از این دو پارامتر در ترکیب دو مدل آیرودینامیک وگنر و واماندگی استاتیکی که غیرخطی آیرودینامیکی را لحاظ می‌کنند، استفاده شده است و مدل جدید آیرودینامیک غیرخطی NFDMST ارایه شده است. مقطع پره به صورت یک و دو درجه آزادی به منظور تحلیل آیروالاستیسیته استاتیکی و دینامیکی مدل شده است. پره توربین باد محور عمودی در یک چرخش سرعت و زاویه حمله‌های متفاوتی را تجربه می‌کند و هدف از بررسی شناخت رفتار مقطع پره انعطاف‌پذیر، به دست آوردن سرعت ناپایداری در موقعیت‌های مختلف پره و مشاهده اثر غیرخطی‌های آیرودینامیک و سازه است. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که با لحاظ‌کردن آیرودینامیک غیرخطی نتایج از دقت مناسب‌تری برخوردار است. همچنین با توجه به بررسی مدل یک و دو درجه آزادی نقطه طراحی به لحاظ آیروالاستیک در آزیموس ۹۰- درجه است که کمترین سرعت ناپایداری دینامیکی m/s۲/۴۵ است و تغییرات سرعت ناپایداری بالواره چرخان در یک دور چرخش حدود ۶% است.

رزگار حسن زاده، طاهر ازدست،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

در تحقیق حاضر، بررسی خواص مکانیکی قطعات پلی لاکتیک اسید تولید شده با روش چاپگر سه بعدی FDM انجام گرفته است. بررسی و بهینه­سازی شرایط فرآیندی چاپ سه بعدی توسط روش طراحی آزمایش (DOE) تاگوچی به منظور بهبود خواص قطعات پلی لاکتیک اسید در دستور کار قرار گرفته است. درصد پرشدگی (در سه سطح ۳۰، ۵۰ و ۷۰ درصد)، زاویه رستر (در سه حالت ۰/۹۰، ۳۰/۳۰- و ۴۵/۴۵- درجه) و ضخامت لایه (در سه سطح ۲۰۰، ۲۵۰ و ۳۰۰ میکرومتر) به عنوان پارامترهای فرآیندی انتخاب شده و اثر آن­ها بر روی چگالی (به عنوان معیاری از تخلخل)، استحکام به ضربه (به عنوان معیاری از خواص مکانیکی) و استحکام به ضربه ویژه (نسبت استحکام به ضربه به چگالی) بررسی شده است. از آنالیز واریانس (ANOVA) به منظور شناسایی پارامترهای موثر فرآیندی استفاده گردید. نتایج نشان دادند که درصد پرشدگی موثرترین پارامتر بر روی چگالی و استحکام به ضربه می­باشد و با کاهش آن، چگالی و استحکام به ضربه کاهش می­یابند و این کاهش به گونه­ای است که نسبت آن­ها (استحکام به ضربه ویژه) تغییرات اندکی را تجربه می­کند. ضخامت لایه موثرترین پارامتر بر روی استحکام به ضربه ویژه بود و با کاهش آن، استحکام به ضربه و استحکام به ضربه ویژه به دلیل تداخل رسترها افزایش یافت. شرایط بهینه برای دست­یابی به بهترین خواص مکانیکی شامل زاویه رستر ۳۰/۳۰- درجه و ضخامت لایه ۲۰۰ میکرومتر بود و درصد پرشدگی بایستی نسبت به کاربرد مدنظر بهینه گردد.
محمدهادی حسین زاده، مجید قریشی، کیوان نارویی،
دوره ۲۲، شماره ۹ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

چاپ چهاربعدی پدیده‌ای نوظهور و توسعه‌یافته‌ از ساخت افزایشی است که با چاپ سه‌بعدی قطعات حافظه‌دارشکلی به‌ دست می‌آید. با کنترل‌پذیر نمودن فرآیند چاپ چهاربعدی، قطعات چاپ‌شده می‌توانند بعد از اعمال محرک خارجی تغییر شکل مشخصی داشته باشند. در این پژوهش به کمک شبیه‌سازی عددی، رابطه بین پیش‌تنش اعمالی در فرآیند چاپ بر میزان بازیابی‌شکلی خمشی به‌ دست آمد. سپس اثر پارامترهای ضخامت لایه، سرعت چاپ و قطر نازل در فرآیند لایه‌نشانی ذوبی بر میزان پیش‌تنش اعمالی در قطعات چاپ‌شده از جنس پلی‌لاکتیک اسید، بررسی شد. برای کاهش هزینه و زمان و همچنین بالا بردن اعتبار و دقت مدل تجربی، از طرح مرکب مرکزی که یکی از روش‌های سطح پاسخ در طراحی آزمایش است، استفاده شد. به کمک انجام ۱۷ آزمایش تجربی، مدلی بین پارامترهای بیان‌شده و میزان پیش‌تنش اعمالی در فرآیند چاپ سه‌بعدی به‌‌دست آمد. در ادامه کفایت مدل‌تجربی بررسی‌شده و همچنین R۲ و Adj R۲ مدل به ترتیب بالاتر از ۹۹/۰ و ۹۸/۰ به‌‌دست آمد که نشان‌دهنده دقت بالای آن است. مدل‌تجربی ارائه‌شده نشان داد که پارامترهای اندازه‌‌لایه، قطر نازل و سرعت چاپ، به ترتیب بیشترین اثر بر پیش تنش اعمالی را دارند. همچنین پیش‌تنش اعمالی در فرآیند چاپ چهاربعدی رابطه معکوس با ضخامت لایه‌ها و قطر نازل و رابطه مستقیم با سرعت چاپ دارد. به‌منظور صحت‌سنجی مدل‌تجربی، در شرایط بیشترین میزان بازیابی‌شکلی خمشی، شبیه‌سازی عددی و آزمایش تجربی انجام شد. نتایج نشان داد خطای رابطه بین پیش‌تنش اعمالی و میزان بازیابی شکلی، ۵/۱ درصد و مدل‌تجربی اثر پارامترهای چاپ بر روی میزان بازیابی‌شکلی کاملاً منطبق شده است.

مهران محبوب‌خواه، احمد دوملو، فرهاد خبازی براب، کاغان کورای آیتن،
دوره ۲۲، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

فرآیند ساخت افزودنی (FDM) به دلیل هزینه پایین وهمچنین قابلیت تولید با محدوده وسیعی از مواد ترموپلاستیک، برای نمونه‌سازی سریع بسیار مناسب است. برای ساخت برخی قطعات پیچیده وافزایش کیفیت، می‌توان با افزایش درجات آزادی پرینتر امکان چاپ مدل پیچیده در جهات مختلف را بوجود آورد. برای این منظور در این مقاله یک پرینتر سه‌بعدی پنج درجه آزادی معرفی و طراحی و ساخت آن مورد بررسی قرار گرفته و قابلیت‌هایی که این پرینتر نسبت به سایر پرینترهای سنتی دارد مورد بحث قرار گرفته است. پرینتر معرفی شده در مقاله یک مکانیزم موازی چهار درجه آزادی است که با اضافه شدن یک درجه آزادی دورانی به سکوی متحرک مجموعاً دارای پنج درجه آزادی حرکتی می‌باشد. به منظور ایجاد مسیر حرکت پرینتر سه‌بعدی با پنج درجه آزادی، نرم افزار CAM با زبان برنامه نویسی پایتون توسعه داده شده است که برنامه حرکتی مسیر مورد نیاز برای پرینت قطعه را تولید می‌کند. برای کنترل حرکتی پرینتر، از یک میکروکنترلر آردینو با قابلیت کنترل حداقل شش موتور حرکتی بهره گرفته شده و نرم افزاری بر پایه مارلین نوشته شده است  که با استفاده از این نرم افزار امکان پرینت قطعه با استفاده از پنج محور حرکتی وجود دارد.
 
سیدمحمدباقر میرافضلی، علی حسن‌آبادی، حسین افشاری،
دوره ۲۲، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

امروزه روش‌های ساخت افزایشی به دلیل مزایای متعددی از جمله عدم نیاز به ابزار و قالب و همچنین زمان تولید کوتاه، کاربردهای گسترده‌ای در صنایع مختلف پیدا کرده است. در بین این روش‌ها روش FDM به دلیل ارزانی و سهولت تولید، کاربرد وسیع دارد. در نتیجه کشف ارتباط بین خواص مکانیکی محصول تولید شده به این روش و پارامترهای مورد استفاده در فرایند، اهمیت زیادی دارد. در این تحقیق تأثیرات زاویه لایه چینی، تراکم و فشردگی شبکه و ضخامت لایه بر نیروی نرمال و استحکام کششی نمونه‌های پرینت شده از جنس PLA مورد برسی قرار می‌گیرد. برای بررسی تأثیرات پارامترها از طراحی آزمایش به روش پاسخ سطح و روش باکس‌بنکن به کمک  نرم افزار مینی‌تب استفاده شده است. نتایج آزمایشات نشان می‌دهد که که بیشترین میزان استحکام کششی و نیروی نرمال کشش نمونه‌های پرینت شده به‌ترتیب برابر با ۳۶/۳۸ مگاپاسکال و ۵۰/۱ کیلونیوتن بوده است، که در زاویه لایه‌چینی صفر درجه و تراکم و فشردگی شبکه ۱۵۰ درصد و ضخامت لایه ۳/۰ میلیمتر رخ می‌دهد.
 
مهران محبوب خواه، فرهاد خبازی براب، علی فتحی، محمد حسین علی نقی پور،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده

فرآیند لایه نشانی ذوبی (FDM) به دلیل هزینه پایین و همچنین قابلیت تولید با محدوده وسیعی از مواد پلیمری گرمانرم، برای نمونه­سازی سریع بسیار مناسب است. برای ساخت برخی قطعات پیچیده و افزایش کیفیت، می­توان با افزایش درجات آزادی حرکتی پرینتر بیش از سه محور، امکان چاپ مدل پیچیده در جهات مختلف را بوجود آورد. برای این منظور در این مقاله یک پرینتر سه­بعدی پنج درجه آزادی معرفی و طراحی و ساخت آن مورد بررسی قرار گرفته و قابلیت­هایی که این پرینتر نسبت به سایر پرینترهای سنتی دارد مورد بحث قرار گرفته است. پرینتر معرفی شده در مقاله یک مکانیزم موازی چهار درجه آزادی است که با اضافه شدن یک درجه آزادی دورانی به سکوی متحرک مجموعاً دارای پنج درجه آزادی حرکتی می باشد. به منظور ایجاد مسیر حرکت پرینتر سه­بعدی با پنج درجه آزادی، نرم افزار کَم با زبان برنامه­ نویسی پایتون توسعه داده شده است که برنامه حرکتی مسیر مورد نیاز برای پرینت قطعه را تولید می­کند. برای کنترل سخت افزاری پرینتر، یک نرم­ افزار بر پایه چارچوب نرم ­افزار منبع­ باز رپیتایر طراحی شده است. نرم­ افزار اصلی رپیتایر تنها سه محور حرکتی را کنترل می ­کند، در حالیکه با تغییرات ایجاد شده در این نرم­ افزار، امکان کنترل پنج محور و همچنین اضافه کردن سینماتیک معکوس به آن فراهم گردیده است. با استفاده از این نرم افزار امکان پرینت قطعه با استفاده از پنج محور حرکتی و بدون نیاز به تکیه­ گاه وجود دارد.
 

صفحه ۱ از ۱