دوره 14، شماره 11 - ( 11-1393 )                   جلد 14 شماره 11 صفحات 67-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdollahi H, Panahi R, Mahdavinejad R A, Zal V. Investigation of machinability of green and sintered iron-jet milled cast iron powder metallurgy parts. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (11) :59-67
عبداللهی هادی، پناهی لیاولی روح اله، مهدوی نژاد رمضانعلی، زال وحید. بررسی قابلیت ماشینکاری قطعات متالورژی پودر خام و تف جوشی شده آهن/چدن آسیاب پاششی شده. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (11) :59-67

1- استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه
2- مربی، مهندسی مکانیک، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران
3- دانشیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، تهران
4- دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس
در این تحقیق به بررسی قابلیت ماشینکاری قطعات متالورژی پودر خام و تف‌جوشی شده آهن-چدن خاکستری بازیابی شده پرداخته می‌شود. برای این منظور براده‌های چدن خاکستری با استفاده از روش آسیاب پاششی تبدیل به پودر شده و در ترکیب با پودر آهن تجاری برای تهیه قطعات متالورژی پودر مورد استفاده قرار گرفتند. خشته-های خام با متغیرهای درصد پودر چدن و فشار تراکم تهیه شدند. برای قطعات تف‌جوشی شده نیز طراحی آزمایش با روش رویه پاسخ و با متغیرهای درصد پودر چدن، فشار تراکم، دمای تف‌جوشی و زمان تف‌جوشی و هر کدام در پنج سطح انجام شد. تحلیل‌های رگرسیون و واریانس برای بررسی تأثیر پارامترهای ورودی، ارائه مدل‌های ریاضی و ارزیابی صحت مدل‌ها به کار رفتند. در بخش خام قابلیت ماشینکاری در عملیات سوراخکاری به صورت کیفی مورد بررسی قرار گرفت. در قطعات تف‌جوشی شده نیز قابلیت ماشینکاری از طریق اندازه‌گیری نیروهای محوری و گشتاوری و زبری سطح حاصل از عملیات سوراخکاری بررسی شد. نتایج به دست آمده صحت معادلات رگرسیون استخراجی برای پیش بینی خواص ماشینکاری این قطعات را تأیید کرد. همچنین نتایج نشان دادند که افزودن پودر چدن خاکستری به دست آمده از روش آسیاب پاششی باعث بهبود قابلیت ماشینکاری قطعات متالورژی پودر پایه آهنی می‌شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای ساخت
دریافت: 1392/12/24 | پذیرش: 1393/2/12 | انتشار: 1393/7/6