دوره 11، شماره 2 - ( 6-1390 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 157-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gilani S, Mohammad Kari B. Investigation of Greenhouse’s Thermal Performance in Residential Buildings of Cold Climate Case Study: City of Ardebil. Modares Mechanical Engineering 2011; 11 (2) :147-157
گیلانی سارا، محمد کاری بهروز. بررسی عملکرد گرمایشی گلخانه های خورشیدی در ساختمان های مسکونی اقلیم سرد نمونه موردی: شهر اردبیل. مهندسی مکانیک مدرس. 1390; 11 (2) :147-157

1- دانشجوی دکترای معماری، دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران
2- استادیار فیزیک ساختمان، مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن
بهره گیری از انرژی خورشیدی می تواند با استفاده از انواع سیستم های غیرفعال و فعال صورت بگیرد. یکی از سیستم های غیرفعال خورشیدی، سیستم گلخانه خورشیدی است که دارای عملکردهای مختلفی می باشد. در این پژوهش، عملکرد گرمایشی سیستم گلخانه خورشیدی در اقلیم سرد، به کمک نرم افزارهای رایانه ای، شبیه سازی، بررسی و تحلیل شده است. با توجه به نتایج این پژوهش، سیستم گلخانه نسبت به سیستم دریافت مستقیم، بار گرمایشی ساختمان را به طور قابل توجهی کاهش می دهد، هر چند که باعث می شود تابش مستقیم کمتری دریافت گردد. جهت گیری بهینه ساختمان در اقلیم سرد، برای دریافت بیشترین تابش خورشید، به سمت جنوب غربی و غرب و برای کمترین بار گرمایشی در دوره گرمایش سال، به سمت جنوب غربی می باشد. بیشترین اتلاف گرما و کمترین دریافت تابش خورشیدی، از جدار شمالی ساختمان صورت می گیرد. در نتیجه، در اقلیم بررسی شده، مناسب ترین حالت برای کاربرد این سیستم در جهت جنوب غربی، و نامناسب ترین حالت در جهت شمال است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1390/2/10 | پذیرش: 1390/5/31 | انتشار: 1390/6/20