دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 196-189 | برگشت به فهرست نسخه ها

azizi hasanakloo S. Numerical investigation of the cavitation phenomenon on spray behavior of diesel fuel in injector. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :189-196
اکبری نوذر، عزیزی حسنکلو سعید. بررسی عددی پدیده کاویتاسیون در انژکتور روی رفتار اسپری سوخت دیزل. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :189-196

1- عضوهیات علمی
2- دانشگاه تبریز،تبریز،ایران
در موتورهای دیزل تزریق مستقیم، هندسه نازل به علت تاثیر گذاری روی جریان داخلی، پدیده کاویتاسیون، مشخصات اسپری سوخت و رفتار اتمیزاسیون به عنوان یک موضوع مهم برای تحقق کنترل انتشار گاز است. که برای عمکرد موتورها و تشکیل آلاینده بسیار مهم است. هدف این مقاله بررسی عددی تاثیر پدیده کاویتاسیون روی رفتار اسپری دیزل از قبیل طول نفوذ افشانه و قطر متوسط ساتر است. برای ایجاد پدیده کاویتاسیون و بررسی تاثیر آن روی مشخصات اسپری سوخت از دو انژکتور مشابه با سطح مقطع ورودی نازل متفاوت استفاده شده است و جریان مایع درون آن ها و رفتار اسپری حاصل از آن ها بررسی شده است( این کار با جابجایی نازل روی بدنه انژکتور انجام شده است). برای مش زنی و شبیه سازی و حل معادلات بقا از نرم افزارAVL-FIRE استفاده شده است. نتایج نشان می‌دهد که با قرار دادن نازل در قسمت پایین‌تر کیسه‌ انژکتور میزان کسر حجمی فاز بخار افزایش یافته و رشد پدیده کاویتاسیون زیادتر می‌شود. همچنین نتایج اسپری نشان می‌دهد که طول نفوذ افشانه برای سوراخ نازل پایین تر افزایش پیدا می‌کند . نکته قابل توجه این است که تغییر قابل توجهی در اندازه قطرات اسپری برای هر دو انژکتور دیده نمی شود. و مهم تر از همه، طول نفوذ افشانه سوخت با تغییر محل سوراخ نازل انژکتور می تواند کنترل شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: دینامیک سیالات محاسباتی
دریافت: 1396/10/10 | پذیرش: 1396/11/10 | انتشار: 1397/12/10