دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 636-629 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azad Hassan M, Shakouri E, Saraeian P. Investigation of Surface Roughness in Turning of Epoxy-Glass Composite Tubes. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :629-636
آزاد حسن مجید، شکوری احسان، سرائیان پیام. بررسی زبری سطح در تراشکاری لوله‌های کامپوزیتی با الیاف شیشه و رزین اپوکسی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :629-636

1- دانشگاه آزاد اسلامی-واحد تهران شمال
2- - استادیار - مدیرکل خدمات پژوهش و تولید علم - دانشگاه آزاد اسلامی-واحد تهران شمال
امروزه کامپوزیت‌ها در مقایسه با فلزها، با توجه به برخورداری از خواص مکانیکی بالا نسبت به وزن و مقاومت به خوردگی خوب، کاربرد گسترده ای در صنایع مختلف از جمله هوا‌فضا، خودرویی و دفاعی پیدا نموده‌اند. ماشینکاری این مواد با توجه به ساختار مرکب آنها، از پیچیدگی خاصی برخوردار است. دستیابی به شرایط بهینه ماشینکاری، بسته به نوع نیاز، با توجه به نوع الیاف و رزین مصرف شده در کامپوزیت‌ها، به بررسی دقیق و تحلیل‌های مناسب نیاز دارد. در تحقیق حاضر، لوله‌های کامپوزیتی از جنس شیشه-اپوکسی به ضخامت 5 میلیمتر، که اغلب در بدنه سازه‌های هوا‌فضایی کاربرد دارند، با لایه چینی دستی تولید شده اند و زبری سطح آنها پس از فرآیند تراشکاری اندازه گیری شده است. بدین منظور، جهت بدست آوردن حداقل زبری در فرایند تراشکاری، نوع ابزار در دو حالت، و سرعت برشی، نرخ پیشروی و عمق برشی، در سه سطح مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. پس از طراحی آزمایش با روش تاگوچی و انجام آزمایش بر روی نمونه‌های از پیش ساخته شده، زبری سنجی و تحلیل‌های مد نظر انجام پذیرفت. در نهایت نتیجه گیری گردید که حداقل میزان زبری از ابزار با سطوح براده‌شکن، سرعت برشی m/min 100، نرخ پیشرویmm/rev 0.05 و عمق برش mm 1.5 بدست خواهد آمد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1395/7/30 | پذیرش: 1395/8/16 | انتشار: 1395/10/5