دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 152-146 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sheykhian M K, Norouzi M, Shahmardan M M. Experimental study of contact velocity effect on spreading factor of non-Newtonian and Newtonian droplets during collision with dry solid surface. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :146-152
شیخیان محمدکاظم، نوروزی محمود، شاه مردان محمد محسن. بررسی آزمایشگاهی اثر سرعت برخورد قطره بر ضریب گسترش قطرات غیرنیوتنی و نیوتنی در برخورد با سطح جامد خشک. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :146-152

1- گروه حرارت و سیالات، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود
2- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود
3- دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شاهرود
برخورد قطرات بر روی سطوح جامد دارای کاربرد گسترده‌ای در صنایع نفت و گاز، رنگ‌آمیزی سطوح، خنک‌کاری سطوح داغ و سم‌پاشی محصولات کشاورزی می‌باشد. در مطالعه حاضر، ضریب گسترش سیال غیرنیوتنی باگر روی سطح جامد خشک از قبیل آکریلیک (پلکسی‌گلس) و ورق استیل ضد زنگ بصورت آزمایشگاهی بررسی ‌شده و با قطرات نیوتنی (آب و گلیسیرین) مقایسه می‌شود. صفحات پلکسی‌گلس و استیل ضد زنگ هر دو دارای سطحی آب‌دوست هستند. در این پژوهش، سقوط قطرات سیالات غیرنیوتنی و نیوتنی در دو ارتفاع 27 و 47 سانتیمتر از سطح جامد خشک و در محدوده اعداد وبر 245≤We≤"538" بررسی شده است. هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر سرعت برخورد، بر ضریب گسترش قطرات غیرنیوتنی و نیوتنی در زمان برخورد می‌باشد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که با زیاد شدن عدد وبر (افزایش سرعت برخورد)، حداکثر مقدار و نرخ پخش‌شدگی و جمع‌شدگی قطرات نیوتنی یا غیرنیوتنی افزایش می‌یابد. همچنین با افزایش لزجت قطرات، مقدار و نرخ پخش‌شدگی و جمع‌شدگی قطرات نیوتنی و غیرنیوتنی کاهش می‌یابد. با افزایش 32 درصدی سرعت برخورد بر روی صفحه پلکسی‌گلس (افزایش عدد وبر)، مقدار بیشینه پخش‌شدگی قطرات باگر، آب و گلیسیرین بترتیب به میزان 22، 31 و 20 درصد افزایش می‌یابند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک سیالات غیرنیوتنی
دریافت: 1396/9/10 | پذیرش: 1396/10/30 | انتشار: 1397/12/4