دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

ramezani S, Rezaei S M, Zareinejad M, Baghestan K. Control of pneumatic servo system based on simultaneous pressure observing on both sides of the cylinder by high-Gain observer. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :1-10
رمضانی سپهر، رضاعی سید مهدی، زارعی نژاد محمد، باغستان کیوان. کنترل سیستم سروونیوماتیک بر پایه رویت همزمان فشار دو طرف سیلندر توسط رویتگر بهره بالا. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :1-10

1- پژوهشکده فناوری های نو
2- عضو هیت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
3- عضو هیت علمی پژوهشی پژوهشکده فناوری های نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر
4- پژوهشکده فناورهای نو
در سیستم¬های سروونیوماتیک عوامل غیر خطی مانند تراکم پذیری سیال، نشتی در سیلندر و اصطکاک موجب پیچیدگی مدل سیستم می¬شود. به دلایل فوق از کنترل¬کننده-های مدل مبنای مقاوم برای کنترل دقیق این سیستم¬ها استفاده می¬شود. این دسته از کنترل ¬کننده¬ها نیازمند اندازه¬گیری تمامی حالتهای سیستم هستند. در یک سیستم نیوماتیک موقعیت ، سرعت و فشار دو طرف سیلندر حالت¬های سیستم می¬باشند. اندازه¬گیری فشار مسائلی چون هزینه سنسور و پایین بودن پاسخ فرکانسی را به همراه دارد. راه مناسب برای حل مشکلات اندازه¬گیری استفاده از رویتگر برای رویت فشار و سرعت می¬باشد. مسئله موجود در سیستم نیوماتیکی رویت ناپذیری آن است. در حقیقت فشار دو طرف سیلندر را نمی¬توان فقط با اندازه¬گیری موقعیت، رویت کرد. برای حل این مشکل در این مقاله، عملگر نیوماتیکی به دو سیستم مجزا افراز شده و هر سیستم به صورت مستقل رویت پذیر شده است. در این رویکرد فشار مخزن مقابل در عملگر به عنوان اغتشاش فرض می¬شود. برای رویت فشار از رویتگر بهره بالا که نسبت به اغتشاش مقاوم می¬باشد استفاده شده است. رویتگر طراحی شده تنها موقعیت را به عنوان ورودی دریافت می¬کند. در نهایت کنترل کننده مقاوم مود- لغزشی برای تعقیب موقعیت طراحی شده و کارایی کنترل کننده در حضور رویتگر بر روی سیستم واقعی بررسی می¬شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ابزار دقیق|اتوماسیون|کنترل|مکاترونیک
دریافت: 1392/11/16 | پذیرش: 1392/12/25 | انتشار: 1393/9/1