دوره 14، شماره 2 - ( 2-1393 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 96-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bijarchi M, Rahimian M H. Numerical Simulation of droplet collision in the two phase flow using Lattice Boltzmann Method. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (2) :85-96
بیجارچی محمدعلی، رحیمیان محمدحسن. شبیه سازی عددی برخورد دو قطره در داخل میدان دو فازی با استفاده از روش بولتزمن شبکه ای دوفازی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (2) :85-96

1- دانشجو / دانشکده مهندسی مکانیک، دانشکده فنی، دانشگاه تهران
2- دانشیار / دانشکده مهندسی مکانیک، دانشکده فنی، دانشگاه تهران
چکیده-در این تحقیق برخورد دو قطره، به‌صورت عددی با استفاده از روش شبکه¬ای بولتزمن در محیط دو فازی، بررسی شده‌است. شبیه‌سازی برای سیالات دوگانه تراکم‌ناپذیر بر اساس مدل ارائه شده توسط لی، انجام گرفته‌است. ویژگی بارز این مدل، ‌شبیه‌سازی سیالات با نسبت چگالی بالا بوده و به راحتی با نتایج تجربی مقایسه شده و صحت آن بررسی شده‌است. با استفاده از این شبیه‌سازی، تغییرات اعداد بی‌بعد وبر، رینولدز، پارامتر برخورد، نسبت چگالی، نسبت لزجت سینماتیکی، نسبت قطر و نسبت سرعت برخورد دو قطره مورد بررسی قرار گرفته‌اند. نحوه تغییرات دامنه نوسان، زمان رسیدن به تعادل، تعداد نوسان و نوع برخورد با افزایش اعداد بی بعد موثر در مساله بررسی شده‌است و نشان داده شده‌است که با افزایش عدد وبر، عدد رینولدز یا نسبت چگالی یا کاهش نسبت لزجت سینماتیکی دامنه نوسان و میزان تغییر شکل قطره حاصله بیشتر می‌شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان دو و چند فازی|روش بولتزمن شبکه ای
دریافت: 1392/1/12 | پذیرش: 1392/3/11 | انتشار: 1393/1/31