دوره 17، شماره 12 - ( 12-1396 )                   جلد 17 شماره 12 صفحات 522-514 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salehi Kolahi M R, Moeinkhah H. Non-linear vibration of curved microbeam under electrostatic actuation by using reduced order model and finite element simulation. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (12) :514-522
صالحی کلاهی محمدرضا، معین خواه حسین. بررسی ارتعاشات غیرخطی میکروتیر منحنی تحت تحریک الکترواستاتیک با استفاده از مدل کاهش مرتبه و شبیه سازی اجزای محدود. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (12) :514-522

1- دانشجو-دانشگاه سیستان و بلوچستان- دانشکده مهندسی- گروه مهندسی مکانیک
2- دانشگاه سیستان و بلوچستان- دانشکده مهندسی- گروه مهندسی مکانیک
در این مقاله به بررسی رفتار دینامیکی و ارتعاشات غیر خطی یک میکروتیر دو سرگیردار با شکل اولیه منحنی و تحت تحریک الکترواستاتیک پله پرداخته شده است. میکروتیرهای منحنی تحت بارگذاری عرضی، ممکن است دو حالت پایدار را از خود نشان دهند و این ویژگی اساس پیدایش سیستم های میکروالکترومکانیکی دوپایا می باشد. معادلات حرکت با استفاده از روش انرژی و اصل همیلتون استخراج شده و سپس با استفاده از پارامترهای بی بعد سازی مناسب، در فرم بی بعد نوشته شده است. با استفاده از یک مدل کاهش مرتبه بر مبنای روش گالرکین، معادله بی بعد به دست آمده گسسته سازی شده و به یک دستگاه معادلات دیفرانسیل معمولی و غیرخطی تبدیل شده است. روش رانگ-کوتای مرتبه چهار برای حل دستگاه معادلات به کار برده شده است. برای شبیه سازی اجزای محدود از نرم افزار کامسول مولتی فیزیکس استفاده شده است. در ادامه تاثیر پارامترهای مختلف نظیر پارامتر ولتاژ، میرایی، خیز اولیه نقطه میانی و طول گپ بر روی رفتار دینامیکی میکروتیر بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که با افزایش خیز اولیه نقطه میانی، ولتاژ بحرانی پولین کاهش می‌یابد. همچنین مشاهده شد که افزایش پارامتر میرایی از انتقال به دومین حالت پایدار جلوگیری می کند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات
دریافت: 1396/7/18 | پذیرش: 1396/9/14 | انتشار: 1396/10/1