دوره 19، شماره 7 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 7 صفحات 1613-1622 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alimoradi H, Shams M. Numerical Simulation of the Effects of Surface Roughness on Nucleation Site Density of Nanofluid Boiling. Modares Mechanical Engineering. 2019; 19 (7) :1613-1622
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-15-21547-fa.html
علیمرادی حسن، شمس مهرزاد. شبیه‌سازی عددی تاثیر زبری بر نقطه جوانه‌زنی در جریان جوششی نانوسیال. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (7) :1613-1622

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-15-21547-fa.html


1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران
2- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران ، shams@kntu.ac.ir
چکیده:   (451 مشاهده)
در این پژوهش، به مدل‌سازی جریان جوششی مادون سرد نانوسیال با سیال پایه آب در کانالی با یک نقطه داغ پرداخته شده است. تاثیر افزودن نانوذرات بر جریان جوششی مادون سرد در این کانال مورد مطالعه قرار گرفت. نانوذرات به‌کارگرفته‌شده، آلومینا هستند. برای شبیه‌سازی، ابتدا خواص نانوسیال را متغیر با دما در نظر گرفته و بعد از آن با استفاده از دیدگاه اویلر- اویلر جوشش را بررسی می‌کند. اسم این روش اویلر- مخلوط گذاشته شده است. علاوه بر درنظرگرفتن خواص متغیر با دما در این پژوهش، از مدلی برای چگالی نقطه جوانه‌زنی استفاده شد که تابع زبری سطح و میزان رسوب نانوذرات است. بعد از صحت‌سنجی مدل حاضر، جوشش نانوسیال با درنظرگرفتن چهار زبری 25، 50، 75 و 100نانومتر مدل‌سازی شد. تغییرات پارامترهای دینامیک حباب در شارهای حرارتی و زبری‌های مختلف سطح بررسی شدند. طبق نتایج به‌دست‌آمده مشخص شد که با افزایش زبری سطح شاهد اُفت دمای سطح و افزایش چگالی نقطه جوانه‌زنی شده است. همچنین در این بازه زبری سطح، با افزایش زبری سطح قطر جدایش حباب افزایش و فرکانس جدایش کاهش می‌یابد. همچنین نتایج نشان دادند که افزایش شار حرارتی موجب افزایش فرکانس جدایش حباب و کاهش قطر جدایش حباب و زمان انتظار حباب می‌شود.
متن کامل [PDF 796 kb]   (90 دریافت)    

دریافت: ۱۳۹۷/۳/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۷/۸/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۸/۴/۱۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول