دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 702-692 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zahedi Nejad A, Rad M. Modeling instantaneous energy exchange during rigid interaction of rotor with unsteady water flow around duct of axial tidal turbines. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :692-702
زاهدی نژاد علی، راد منوچهر. مدل‌سازی تبادل انرژی لحظه‌ای در برهم‌کنش صلب روتور با جریان غیر‌دائمی آب اطراف داکت توربین‌های جزر و مدی محوری. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :692-702

1- دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی مکانیک و هوا-فضا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
2- استاد بازنشسته دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی مکانیک (و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جنوب تهران)
برای پیشگویی جذب انرژی لحظه‌ای توسط توربین‌های جزر و مدی محوری در جریان غیر‌دائمی آب یک روش مدل‌سازی عددی-تحلیلی ارائه شده‌است. هدف از مقاله حاضر معرفی یک روش حل انتگرالی سریع و پایدار با پاسخ یکتا است. این روش از داده‌های دینامیک سیالات محاسباتی در جریان دائمی استفاده می‌کند تا عملکرد زمانمند توربین جزر و مدی محوری را در جریان‌های خارجی غیر‌دائمی تقریب بزند. این روش حل برای مدل‌سازی توربین جزر و مدی محوری با داکت همگرا-واگرا در جریان آب با شرایط مرزی غیردائمی طراحی شده‌است. معادلات حاکم برای جریان سیال به‌صورت معادلات انتگرالی به‌دست آمده‌اند. معادله حرکت یک‌درجه آزادی روتور با روش‌ رانج-کوتا مرتبه چهار و روش تغییر پارامتر‌ها حل شده‌است. داده‌های دینامیک سیالات محاسباتی برای روتور و داکت توربین جزر و مدی محوری به‌صورت مقادیر مرزی در معادلات انتگرالی جریان سیال وارد شده‌اند. دو معادله تحلیلی زمانمند برای تقریب گشتاور روتور و ضریب فشار پشت توربین جزر و مدی به‌کار برده شدند. نتایج روش حل انتگرالی با نتایج داده‌های زمانمند دینامیک سیالات محاسباتی در نرم‌افزار انسیس-فلوئنت مقایسه شده‌است. با روش ارائه شده، شبیه سازی‌های عددی متعددی انجام شده تا ابعاد داکت برای بیشترین افزایش جذب توان در یک توربین جزر و مدی محوری تعیین شود.
متن کامل [PDF 1966 kb]   (6379 دریافت)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: دینامیک سیالات محاسباتی
دریافت: 1395/5/25 | پذیرش: 1395/7/29 | انتشار: 1395/10/11