دوره 19، شماره 12 - ( آذر 1398 )                   جلد 19 شماره 12 صفحات 2978-2965 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sharjerdi M, Safikhani H. Technical-Economical Investigation and Comparison of Cooling and Heating Systems in Faculty of Engineering of Arak University. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (12) :2965-2978
شهرجردی محمد، صفی‌خانی حامد. بررسی و مقایسه فنی- اقتصادی سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اراک. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (12) :2965-2978

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اراک، اراک، ایران ، h-safikhani@araku.ac.ir
در این مقاله به بررسی فنی- اقتصادی بارهای حرارتی و برودتی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اراک پرداخته شده است. سیستم‌های سنتی، مدرن و پرکاربرد تهویه مطبوع مانند سیستم‌های CAV، VAV، فن کوئل (بررسی هر سه سیستم ذکرشده با چیلر جذبی شعله مستقیم و چیلر تراکمی اسکرو)، سیستم VRF، کولر گازی و کولر آبی ( مجموعاً ۹ سیستم مختلف) برای دانشکده طراحی و به صورت فنی- اقتصادی با یکدیگر مقایسه می‌شود. در این بررسی هزینه‌های مصارف آب، برق و گاز، خرید سیستم‌ها و تجهیزات مربوطه، نصب تجهیزات، تعمیرات و نگهداری سیستم‌های مورد بررسی، محاسبه و با یکدیگر مقایسه می‌شوند و سپس این کار در بارهای برودتی مختلف نیز انجام می‌شود تا نتایج به دست آمده مختص دانشکده فنی دانشگاه اراک نباشد و قابل استفاده برای تمامی سیستم‌های موجود در کل ایران باشد. در پایان نشان داده شده است که کولر آبی کمترین هزینه جاری و اولیه را در میان سیستم‌های دیگر دارا می‌باشند؛ ولی از آنجایی که این سیستم‌ قابلیت تعیین مقدار رطوبت و دمای ایده‌آل برای فضا مورد نظر را ندارند، نمی‌توان آن را به عنوان یک سیستم ایده‌آل و استاندارد در نظر گرفت. همچنین نشان داده شده است که هزینه‌های اولیه و جاری در چیلرهای تراکمی کمتر از چیلرهای جذبی است و سیستم‌های VAV نسبت به سیستم‌های CAV و فن‌کویل عملکرد بهتری دارند و سیستم VRF بعد از سیستم کولر آبی دارای کمترین هزینه جاری و اولیه بین سیستم‌های مورد بررسی به خصوص سیستم کولر گازی است و می‌توان این سیستم را به علت کنترل هوشمند و بهینه به عنوان یک سیستم ایده‌آل انتخاب نمود.
متن کامل [PDF 1572 kb]   (2063 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تاسیسات و تهویه مطبوع
دریافت: 1397/12/8 | پذیرش: 1398/3/5 | انتشار: 1398/9/30