دوره 20، شماره 4 - ( فروردین 1399 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 932-925 | برگشت به فهرست نسخه ها

Siahsarani A, Faraji G, Samadpour F. Structural and Mechanical properties of Magnesium Alloy Processed by Severe Plastic Deformation Method of Hydrostatic Cyclic Expansion Extrusion. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (4) :925-932
سیه‌سرانی آرمین، فرجی قادر، صمدپور فرشاد. مطالعه ساختاری و مکانیکی آلیاژ منیزیم تولیدشده توسط روش تغییر شکل پلاستیک شدید انبساط- اکستروژن تناوبی هیدرواستاتیک. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (4) :925-932

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، ghfaraji@ut.ac.ir
چکیده:   (1998 مشاهده)
منیزیم و آلیاژهای آن به‌سبب خواص خود نظیر چگالی کم، زیست‌سازگاری و زیست‌تخریب‌پذیری نه‌تنها در کاربردهای هوافضا و الکترونیک، بلکه در زمینه پزشکی نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. تنها محدودیت شکل‌پذیری و کرنش سختی کم آن به‌منظور ساختار هگزاگونال و تعداد محدود سیستم‌های لغزش در دمای اتاق است. در نتیجه بهبود خواص مکانیکی با استفاده از تکنولوژی‌های جدید حایز اهمیت است. در این پژوهش از روش جدید تغییر شکل پلاستیک شدید انبساط- اکستروژن هیدرواستاتیک به‌منظور بهبود ساختار و میکروسختی آلیاژ منیزیم استفاده شده است. به‌منظور بررسی اثرات فشار هیدرواستاتیک در بهبود توزیع کرنش و بررسی نیرو نیز از مطالعات عددی استفاده شده است. به‌منظور تردی منیزیم، فرآیند در دمای بالا انجام شده و با توجه به محدودیت سیال در دماهای بالا از مذاب پلی‌اتیلن به‌عنوان سیال مقاوم در دمای بالا استفاده شده است. نتایج نشان داد که استحکام تسلیم و نهایی به‌ترتیب ۵۴ و ۴۳% بعد از یک پاس از فرآیند افزایش می‌یابد. همچنین ازدیاد طول نیز از ۴۶% افزایش می‌یابد. میکروسختی نیز افزایش داشته و میانگین آن از ۵۷ به ۷۰ویکرز رسیده است. نتایج ریزساختار نشان‌دهنده فوق ریزدانه‌شدن دانه‌ها بعد از پاس اول است. مطالعات عددی نشان داده است که وجود فشار هیدرواستاتیک بالا در فرآیند در بهبود توزیع کرنش و بهبود ریزساختار کمک شایانی کرده است. این روش بسیار مناسب برای کاربردهای صنعتی به نظر می‌رسد چرا که قابلیت استفاده در تولید میله‌های فوق ریزدانه با طول بلند در دماهای بالا را دارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شکل‌دهی حجمی فلزات
دریافت: 1397/12/18 | پذیرش: 1398/6/20 | انتشار: 1399/1/29