دوره 12، شماره 3 - ( 6-1391 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 155-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Effective parameters in modeling of graphene sheet Young’s modulus. Modares Mechanical Engineering 2012; 12 (3) :147-155
شکریه محمود مهرداد، شکریه زهرا، هاشمیان زاده سید مجید. پارامترهای موثر در مدلسازی مدول یانگ صفحه گرافن. مهندسی مکانیک مدرس. 1391; 12 (3) :147-155

1- دانشکده مهندسی مکانیک، استاد
2- دانشکده مهندسی مکانیک
3- دانشکده شیمی
در این تحقیق تاثیر پارامترهای مختلف بر روی مدلسازی مدول یانگ صفحه گرافن بررسی شده است. از جمله می توان به ضخامت تک لایه گرافن، نوع بارگذاری و شرایط مرزی صفحه گرافن، در نظر گرفتن تاثیر اتم های غیرمجاور بر یکدیگر، نوع المان برای پیوند کربن-کربن، خواص مکانیکی پیوند کربن-کربن و ابعاد صفحه گرافن اشاره کرد. در این تحقیق مشاهده شد که ضخامت تک لایه گرافن و نوع المان در نظر گرفته شده در نرم افزار اجزای محدود برای پیوند کربن-کربن در مدلسازی مدول یانگ صفحه گرافن موثر می باشند. ضمنا تفاوت در نوع بارگذاری و شرایط مرزی صفحه گرافن تاثیر چندانی روی مدول یانگ صفحه گرافن نمی گذارد و می توان رفتار صفحه گرافن را ایزوتروپیک در نظر گرفت. همچنین در نظر گرفتن تاثیر اتم های غیر مجاور روی یکدیگر باعث افزایش زمان محاسبه و دقت بیشتر در محاسبات می شود. در نظر گرفتن خواص مکانیکی تیرهای نسبت داده شده به پیوندهای کربن-کربن نیز پارامتر مهمی در مدل کردن مدول یانگ صفحه گرافن می باشد. در خصوص ابعاد صفحه گرافن، مشاهده شد که وقتی طول و عرض صفحه گرافن از یک نانومتر کوچکتر شود، تاثیر ابعاد صفحه گرافن بر روی مدول یانگ صفحه گرافن زیاد می شود.

دریافت: 1390/8/30 | پذیرش: 1390/12/13 | انتشار: 1391/6/20