دوره 20، شماره 5 - ( اردیبهشت 1399 )                   جلد 20 شماره 5 صفحات 1126-1115 | برگشت به فهرست نسخه ها

Vakili-Tahami F, Khoshravan M, H. Smit T, Rasoulian A. The Anisotropic Effect of Intervertebral Disc Tissue in Confined Compression Test. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (5) :1115-1126
وکیلی‌تهامی فرید، خوشروان محمدرضا، هنری‌اسمیت تئودور، رسولیان اکبر. اثر ناهمسانگردی بافت دیسک بین‌مهره‌ای در آزمایش فشار محدودشده. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (5) :1115-1126

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، f_vakili@tabrizu.ac.ir
2- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
3- مراکز پزشکی دانشگاه آمستردام، دانشگاه آمستردام، آمستردام، هلند
دیسک‌های بین‌مهره‌ای از مهم‌ترین بافت‌های موجود در بدن بوده و انعطاف‌پذیری لازم را به ستون فقرات به هنگام فعالیت‌های روزمره می‌دهند. با توجه به ساختار لایه‌ای بخش اَنیولِس فایبرُسِس که بخش مرکزی نوکلیِس پالپُسِس را احاطه می‌کند این احتمال وجود دارد که این بخش از دیسک در برابر بارهای اعمالی، رفتاری ناهمسانگرد از خود نشان دهد. از این رو در پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر ناهمسانگردی نمونه‌های این بافت در سه جهت محوری، شعاعی و پیرامونی، تحت آزمایش تجربی واهلش از نوع فشاری در شرایط فشار محدودشده قرار گرفتند. به منظور تعیین مقادیر تجربی برای ویژگی‌های مکانیکی نفوذپذیری و مدول تجمعی به عنوان ثوابت ماده، منحنی‌های حاصل از آزمایش‌های تجربی در هر سه جهت با معادله اساسی تئوری دوفازی در واهلش برازش شدند. نتایج به‌دست‌آمده برای هر دو ویژگی نفوذپذیری و مدول تجمعی در سه جهت، به یکدیگر نزدیک بود که از رفتار همسانگرد بافت انیولس فایبرسس در بارگذاری فشاری حکایت دارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شکل‌دهی حجمی فلزات
دریافت: 1398/4/19 | پذیرش: 1398/7/12 | انتشار: 1399/2/20