دوره 20، شماره 6 - ( خرداد 1399 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 1532-1525 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseinzadeh M, Zamani H, Mirzababaee S, Faezian A, Zarrinkalam F. Experimental Investigation of the Effect of Wind Speed on the Performance of a Portable Parabolic Solar Cooker from Energy and Exergy Viewpoints. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (6) :1525-1532
حسین‌زاده محمد، زمانی حسین، میرزابابائی سیدمهدی، فائزیان علی، زرین‌کلام فرزاد. بررسی تجربی اثر سرعت باد بر عملکرد یک اجاق خورشیدی سهموی قابل حمل از دو دیدگاه انرژی و اگزرژی. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (6) :1525-1532

1- گروه طراحی ماشین‌آلات مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
2- گروه طراحی ماشین‌آلات مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران ، h.zamani@rifst.ac.ir
3- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
در این مطالعه، یک اجاق خورشیدی سهموی قابل حمل طراحی و ساخته و عملکرد روزانه آن از دو دیدگاه انرژی و اگزرژی بررسی شده است. یکی از مهم‌ترین چالش‌های اجاق‌های خورشیدی سهموی کاهش عملکرد آنها در محیط‌های بادخیز است. به‌منظور بررسی این موضوع، اثر سرعت‌های باد ۰/۲، ۲، ۴ و ۶متر بر ثانیه بر بازده انرژی و اگزرژی اجاق خورشیدی مطالعه شده است. با توجه به نتایج، بازده انرژی اجاق خورشیدی سهموی در طول آزمایش ۳۴/۵۲ تا ۴۶/۱۹% و بازده اگزرژی آن ۲/۱۱ تا ۵/۶۰% است. نتایج تجربی نشان می‌دهد، اجاق خورشیدی ساخته‌شده امکان به‌جوش‌آوردن آب در محیط‌های بادخیز را دارد. اگرچه زمان لازم برای به‌جوش‌آوردن آب با زیادشدن سرعت باد افزایش می‌یابد. با توجه به نتایج، زمان لازم برای به‌جوش‌آوردن ۲لیتر آب در سرعت باد ۶متر بر ثانیه، حدود ۴۰دقیقه است. همچنین، بازده انرژی و اگزرژی اجاق خورشیدی سهموی در سرعت باد ۶متر بر ثانیه نسبت به سرعت باد ۰/۲متر بر ثانیه به‌ترتیب ۲۰/۸۰ و ۱/۹۹% کمتر است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: انرژی‌های تجدیدپذیر
دریافت: 1398/5/30 | پذیرش: 1398/11/19 | انتشار: 1399/3/31