دوره 15، شماره 11 - ( 11-1394 )                   جلد 15 شماره 11 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khodaee Z, Zareinejad M, Shiry Ghidary S, Baghestan K. Modeling the effects of the external acceleration on the two stage flapper- nozzle servo electro‌hydraulic valves. Modares Mechanical Engineering 2016; 15 (11) :1-8
خدایی زهره، زارعی نژاد محمد، شیری قیداری سعید، باغستان کیوان. مدل‌سازی اثر شتاب خارجی بر شیر سروو الکتروهیدرولیک دو مرحله‌ای فلاپر- نازل. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (11) :1-8

1- دانشگاه صنعتی امیرکبیر
2- هیئت علمی پژوهشی، پژوهشکده فناوری های نو، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
3- هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
4- پژوهشکده فناوری های نو، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
چکیده شیر‌های الکتروهیدرولیک در کاربردهای مهندسی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. این شیر‌ها به‌عنوان عضوی واسط، امکان استفاده از کنترل الکتریکی را برای سامانه‌های هیدرولیکی فراهم می‌آورند. این شیر‌ها فرمان‌های الکتریکی را به فرمان‌های هیدرولیکی تبدیل می‌کنند. به دلیل عملکرد دقیق این شیر‌ها، اغتشاش در اجزای شیر موجب اختلال در فرایند کنترل مجموعه می‌شود. شیر‌های سروو الکتروهیدرولیک به‌وسیله شتاب محیطی بسیار تحت تأثیر قرار می‌گیرند. نمونه این اختلال در کاربرد‌های هوافضا دیده می‌شود. در یک شیر دومرحله‌ای فلاپر- نازل شتاب خارجی فشار سیال خروجی از نازل‌ها و هم‌چنین موقعیت پایای فلاپر و اسپول را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اثر شتاب بر معادلات دینامیک اجزای شیر به‌صورت یک نیروی مجازی خود را نشان می‌دهد. درنتیجه هنگامی که جریان الکتریکی اعمالی صفر است، اجزای شیر از وضعیت تعادل خود جابه‌جا شده و عملکرد نامطلوب شیر نتیجه می‌شود. در این پژوهش فشار‌های تحریک اسپول به صورت غیر پایا مدل شده‌اند و اثر شتاب خارجی بر موقعیت اسپول و فلاپر در نظر گرفته‌شده است و درنهایت مدل به‌دست‌آمده با آزمون شیر سروو الکتروهیدرولیک در شتاب ثابت صحه‌گذاری شده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سیستمهای هیدرولیکی و پنوماتیکی
دریافت: 1394/3/31 | پذیرش: 1394/5/25 | انتشار: 1394/7/8