دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 405-395 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salimipour S E, Teymourtash A R, Mamourian M. Performance Comparison of Several Air Gun Projectiles with Nose Shape Modification. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :395-405
سلیمی پور سید عرفان، تیمورتاش علیرضا، ماموریان مجتبی. مقایسه عملکرد چند نمونه پرتابه تفنگ بادی به‌همراه اصلاح شکل دماغه. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :395-405

1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد-دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشیار-دانشگاه فردوسی مشهد
یکی از مسائل مهم در تیراندازی با تفنگ‌های بادی، انتخاب پرتابه مناسب برای فواصل مختلف هدف می‌باشد. در این مقاله به شبیه‌سازی عددی و مقایسه عملکرد چهار نمونه مختلف از پرتابه‌های تفنگ بادی پرداخته شده که حرکت این پرتابه‌ها به‌صورت 4 درجه آزادی، شامل سه حرکت انتقالی و یک حرکت چرخشی در کد تدوین شده منظور شده است. پرتابه‌‌های مورد بررسی دارای سه اندازه کالیبر 4.5، 5.5 و 6.35 میلی‌متر و چهار نوع مختلف با نام‌های سرتخت، نوک‌تیز، گنبدی و کروی هستند. به‌منظور تحلیل عددی این مسأله، پس از مدل‌سازی هندسی پرتابه‌ها، معادلات ناویر- استوکس سه‌بعدی تحت شرایط ناپایای تراکم پذیر آشفته به همراه معادلات دینامیکی حرکت پرتابه به‌صورت کوپل و در یک شبکه محاسباتی متحرک حل شده‌اند. شبیه‌سازی عددی، بر پایه طرح "رو" با دقت مرتبه دو مکانی و به لحاظ اهمیت زمان با مرتبه دو زمانی به شیوه حجم محدود می‌باشد. برای اعتبارسنجی برنامه کامپیوتری، پاسخ‌های حاصل با نتایج تجربی معتبر مقایسه شده‌اند. مقایسه نتایج حاصل از بررسی عملکرد پرتابه‌ها شامل مسیر حرکت، تغییرات سرعت و افت ارتفاع نشان می‌دهند که پرتابه گنبدی، بهترین عملکرد را تقریباً در تمامی فواصل هدف داشته و پرتابه سرتخت در فواصل کم، عملکرد بسیار خوب و در فواصل زیاد عملکرد بسیار ضعیفی در مقایسه با سایر نمونه‌ها دارد. درادامه، اثر شکل دماغه بر عملکرد پرتابه‌‌های نوک‌تیز و گنبدی بررسی و شکل‌های بهینه به‌دست آمده‌اند.
متن کامل [PDF 2178 kb]   (1933 دریافت)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آئرودینامیک
دریافت: 1396/8/20 | پذیرش: 1396/11/30 | انتشار: 1396/12/19