دوره 20، شماره 10 - ( مهر 1399 )                   جلد 20 شماره 10 صفحات 2460-2445 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirzababaie Mostofi T, Sayah Badkhor M, Babaei H. Experimental Investigation into the Dynamic Response of Double-Layered Quadrangular Metallic Plates Subjected to Localized Impulsive Loading. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (10) :2445-2460
میرزابابای‌مستوفی توحید، سیاح‌بادخور مصطفی، بابایی هاشم. بررسی تجربی پاسخ دینامیکی ورق‌های دو‌لایه چهارگوش فلزی تحت بارگذاری دفعی غیریکنواخت. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (10) :2445-2460

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی برق، مکانیک و کامپیوتر، دانشگاه ایوانکی، ایوانکی، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان، رشت، ایران ، ghbabaei@guilan.ac.ir
یکی از اهداف اصلی مکانیک ضربه، طراحی مقاوم یک سازه در برابر انفجار با معرفی ساختاری با الگوی طراحی خاص ضمن حفظ شرایط سبک‌وزنی آن است. با توجه به کمبود نتایج تجربی، تحلیلی و عددی در زمینه تغییر شکل ساختارهای چندلایه تحت بار دفعی، در این تحقیق، تغییر شکل پلاستیک و الگوی شکست ورق‌های دولایه چهارگوش فلزی تحت بارگذاری دفعی غیریکنواخت مورد بررسی قرار گرفته است. در این سری از آزمایش‌ها، ۲۶ نمونه دولایه فلزی با چیدمان‌های مختلف فولاد- فولاد و فولاد- آلومینیوم در ضخامت‌های مختلف ساخته و طراحی شد. جهت اعمال بار دفعی غیریکنواخت از سامانه آونگ بالستیک بدون به‌کارگیری لوله‌های فاصله استقرار خرج استفاده شد. جهت جلوگیری از ترکش‌های خرج انفجاری از یک لایه ضخیم فوم پلی‌استر استفاده شد. از ورق‌های فولادی در ضخامت‌های یک، ۲ و ۵/۲میلی‌متر و ورق‌های آلومینیومی در ضخامت‌های یک و ۲میلی‌متر در پنج لایه‌بندی مختلف بهره گرفته شد. در آزمایش‌های تجربی، پارامترهایی از قبیل ایمپالس، بیشترین خیز دائمی نمونه و کرنش‌های طولی و عرضی مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از ورق آلومینیومی به‌عنوان لایه عقبی باعث اُفت عملکرد انفجاری ساختار دولایه ترکیبی فولاد و آلومینیوم تحت بارگذاری دفعی غیریکنواخت می‌شود.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مکانیک ضربه
دریافت: 1399/4/25 | پذیرش: 1399/5/20 | انتشار: 1399/7/30