دوره 21، شماره 2 - ( بهمن 1399 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 89-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Etemadi M, Rashidi A M. Investigation of equal-channel angular pressing of steel/copper bimetallic rods and effect of Cu-shell thickness on imposed surface stretch. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (2) :79-89
اعتمادی محمد، رشیدی علی محمد. بررسی فشردن در کانال‌های هم‌مقطع زاویه‌دار میله‌های دوفلزی فولاد/مس و تعیین اثر ضخامت پوسته مسی برکشیدگی سطحی ایجاد شده. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 21 (2) :79-89

1- دانشگاه رازی
2- دانشگاه رازی ، Rashidi1347@razi.ac.ir
به منظورتعیین اثر عملیات فشردن در کانال‌های هم‌مقطع زاویه دار (ایکپ) بر رفتار تنش-کرنش هسته فولادی ماده دوفلزی فولاد/مس و همچنین تعیین اثر ضخامت پوسته مسی بر کشیدگی سطحی ایجاد شده طی فرایند ایکپ، نمونه‌های دوفلزی با جازدن میله‌های فولادی با قطر mm8 در داخل لوله‌های مسی با ضخامتmm75/0تهیه شدند. نمونههای دوفلزی و تک جزئی فولادی با استفاده از یک قالب ایکپ با زاویه خم داخلیo90 و خارجی o30 تحت فرایند ایکپ قرار گرفتند. در طول مدت حرکت نمونه‌ها از درون قالب ایکپ، مقدار نیروی اعمالی و جابجائی سنبه اندازه‌گیری و ثبت گردید. بر روی نمونه‌های اولیه و ایکپ شده، آزمون کشش انجام شد. همچنین مدل جدیدی برای بیان وابستگی کشیدگی سطحی به قطر نمونه دوفلزی، ضخامت پوسته و خواص استحکامی اجزاء سازنده ماده دوفلزی ارائه شد. اثر ضخامت پوسته بر کشیدگی سطحی با روش اجزاء محدود بررسی گردید. مطابق نتایج به دست آمده پس از یک بار فرایند ایکپ استحکام نهائی هسته فولادی نمونه دوفلزی فولاد/مس و فولادی تک جزئی به ترتیب 60 و 108 درصد افزایش یافت. نیروی فشردن نمونه‌های دوفلزی فولاد/مس به داخل قالب ایکپ54 درصد کمتر از نمونه‌های تک جزئی فولادی بود. طبق نتایج حاصل از مدلسازی با روش اجزاء محدود، میزان بیشینه کشیدگی سطحی با افزایش ضخامت پوسته به صورت خطی کاهش یافت. بین نتایج مدل تحلیلی ارائه شده برای بیان اثر ضخامت پوسته بر بیشینه کشیدگی سطحی و نتایج حاصل از روش اجزاء محدود هم‌خوانی خوبی مشاهده شد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شکل‌دهی حجمی فلزات
دریافت: 1399/6/24 | پذیرش: 1399/9/2 | انتشار: 1399/11/10