دوره 10، شماره 2 - ( 6-1389 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 87-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heidarinejad G, Eskandari Sani A, Zolfaghari A. On the two-dimensional turbulent flow and transport phenomena Using Large Eddy Simulation method. Modares Mechanical Engineering 2010; 10 (2) :80-87
حیدری نژاد قاسم، اسکندری ثانی عبدالله، ذوالفقاری امین. ‌بررسی جریان آشفته دوبعدی و پدیده انتقال به‌روش شبیه‌سازی گردابه‌های بزرگ (LES). مهندسی مکانیک مدرس. 1389; 10 (2) :80-87

1- دانشگاه تربیت مدرس
خاصیت خنثی خاصیتی است که فقط از میدان جریان اثر می‌پذیرد، بدون اینکه بر آن تأثیر بگذارد. در این مقاله نخست معادلات حاکم بر جریان آشفته حل شده و پدیده انتقال خاصیتی خنثی، در جریان آشفته دو بعدی، به‌صورت عددی مطالعه شده است. سپس با در دست داشتن مقادیر سرعت‌ها، معادله انتقال برای یافتن خاصیت خنثی حل می‌شود. برای حل جریان آشفته میدان سرعت، از روش شبیه‌سازی گردابه‌های بزرگ (LES) با مدل زیر شبکه از نوع اسماگورینسکی استفاده شده است. در بررسی اعتبار کد، جریان داخل حفره مبنای مقایسه بوده است. در محاسبات مربوط به پدیده انتقال برای خاصیت خنثی از روش LES توأم با مدل اسماگورینسکی استفاده شده تا سازگاری بیشتری بین نحوه حل معادلات سرعت و پدیده انتقال ایجاد شود، حل سه بعدی جریان آشفته مستلزم صرف زمان و هزینه زیادی است، لذا با استفاده از نوعی مدل دو بعدی، صرفه‌جویی مناسبی صورت می‌گیرد. در عوض، برای راست‌آزمایی مدل، عدد رینولدز جریان باید چنان انتخاب شود که فرض دو‌بعدی بودن جریان معتبر‌باشد. مقایسه نتایج عددی با مقادیر آزمایشگاهی در محدوده مدل دو‌بعدی، نشان‌دهنده دقت بالای روش پیشنهادی و سازگاری آن با حل عددی معادلات انتقال و مومنتم است. دقت نتایج حاصل، این امید را ایجاد می‌کند که بتوان انتقال گونه‌ها و نهایتاً شبیه‌سازی احتراق را با استفاده از روش گردابه‌های بزرگ ممکن ساخت.

دریافت: 1386/5/7 | پذیرش: 1388/3/29 | انتشار: 1389/6/16