دوره 21، شماره 10 - ( مهر 1400 )                   جلد 21 شماره 10 صفحات 683-673 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghamarizadeh M, Khodarahmi H, Mirzababaie Mostofi ع. Dynamic response of circular metal sandwich panels with tubular cores under blast load. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (10) :673-683
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-51911-fa.html
قمری زاده مجتبی، خدارحمی حسین، میرزابابای مستوفی توحید. پاسخ دینامیکی ورق‌های ساندویچی مدور فلزی با هسته لوله‌ای تحت بار انفجار. مهندسی مکانیک مدرس. 1400; 21 (10) :673-683

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-51911-fa.html

1- دانشجوی دکترا، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران.مربی، دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع)، تهران، ایران.
2- استاد، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران ، hkhdrhmi@ihu.ac.ir
3- استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه ایوان‌کی، ایوان‌کی، ایران
ورق‌های ساندویچی سازه‌های مورد توجهی برای جذب انرژی انفجار و استفاده به‌عنوان سپر انفجار می‌باشند. لهیدگی و تغییر شکل پلاستیک هسته به همراه خمش پلاستیک رویه‌های ورق ساندویچی مهم‌ترین عوامل جذب انرژی انفجار در این سازه‌ها می‌باشند. اجزا سازه پس از انفجار و جذب انرژی دچار تغییر شکل دائمی  می‌شوند. در این مقاله به روش تحلیلی، عددی و تجربی جذب انرژی اجزاء مختلف و تغییر شکل ورق‌های ساندویچی مدور فلزی با هسته لوله‌ای تحت بار انفجار بررسی‌شده است. چیدمان لوله‌های هسته دارای ترکیب شعاعی غیرهمرس است و به شکل منظمی در هسته تعبیه‌شده‌اند. آزمایش تجربی با ساخت ورق ساندویچی به روش انفجار آزاد و به‌منظور ارزیابی و صحت سنجی نتایج تحلیلی و عددی انجام‌شده است. حل تحلیلی به کمک روش انرژی و از تعادل انرژی جنبشی و کار پلاستیک انجام‌شده به‌وسیله اجزاء مختلف سازه ، انجام‌شده است. حل عددی در نرم‌افزار اجزاء محدود ABAQUS  انجام شده است و تابع فشار به روش CONWEP تولید شده است. خیز سازه و میزان انرژی جذب‌شده توسط سازه و بخش‌های مختلف آن به‌دست‌آمده است. انطباق خوبی بین نتایج به روش‌های مختلف وجود دارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مکانیک ضربه
دریافت: 1400/2/3 | پذیرش: 1400/2/25 | انتشار: 1400/7/10