دوره 15، شماره 3 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 243-250 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Damavandi E, Nourouzi S, Rabiee S M. Effect of porosity on microstructure and mechanical properties of Al2O3(p)/Al-A356 MMC. Modares Mechanical Engineering. 2015; 15 (3) :243-250
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-15-5223-fa.html
دماوندی اسماعیل، نوروزی سلمان، ربیعی سید محمود. اثر تخلخل بر ریزساختار و خواص مکانیکی کامپوزیت Al2O3(p)/A356. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (3) :243-250

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-15-5223-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
2- عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بابل
چکیده:   (2710 مشاهده)
وجود تخلخل و حضور لایه های گازی در اطراف ذرات آلومینا از جمله مهمترین دلایل کاهش خواص مکانیکی کامپوزیت های زمینه آلومینیومی محسوب می شوند. در این پژوهش به منظور کاهش تخلخل، افزایش ترشوندگی و همچنین توزیع یکنواخت ذرات در زمینه از سه روش استفاده شد؛ استفاده از گاز خنثی به منظور تزریق ذرات با دبی 5 لیتر بر دقیقه، عملیات حرارتی ذرات در دمای 1100 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه و آسیاب ذرات آلومینا با ذرات کمکی آلومینیوم با نسبت 1 به 1. تاثیر هرکدام از این عوامل بر ریزساختار و خواص مکانیکی کامپوزیت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ریزساختاری و خواص مکانیکی بالا بودن میزان تخلخل، تجمع ذرات و عدم توزیع یکنواخت ذرات در کامپوزیت زمینه آلومینیومی با تزریق دستی ذرات را نشان داد. درحالی که تزریق با گاز خنثی، استفاده از عملیات حرارتی و آسیاب ذرات آلومینا با ذرات کمکی آلومینیوم موجب بهبود ترشوندگی و توزیع ذرات آلومینا در مذاب آلومینیوم شد. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین مقدار سختی، استحکام فشاری و انرژی ضربه ای به ترتیب با 78/7 برینل، 539/1 مگاپاسکال و 8/2 ژول در نمونه کامپوزیتی زمینه آلومینیومی تقویت شده با ذرات آسیاب شده آلومینا/آلومینیوم بدست آمد.
متن کامل [PDF 1362 kb]   (2734 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۱۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA