دوره 21، شماره 10 - ( مهر 1400 )                   جلد 21 شماره 10 صفحات 660-651 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barani A, Mosaddegh P, Haghjooy Javanmard S, Sepehrirahnama S. Designing and Manufacturing of a 2-Node Acoustofluidic Microchannel. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (10) :651-660
بارانی علیرضا، مصدق پیمان، حق جوی جوانمرد شقایق، سپهری رهنما شاهرخ. طراحی و ساخت میکروکانال آکوستوفلویدیکی دو گره‌ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1400; 21 (10) :651-660

1- دانشجو، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران ، mosadegh@iut.ac.ir
3- استاد، مرکز پژوهش فیزیولوژی کاربردی، دانشکده فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- محقق، مرکز صوت و ارتعاش، دانشگاه فنی سیدنی، سیدنی، استرالیا
امروزه تحقیقات در استفاده از میکروکانال‌های آکوستوفلویدیکی در جداسازی میکروذرات و سلول‌ها رو به گسترش است. برای استفاده بهینه از انرژی صوتی، این میکروکانال‌ها باید از نظر ابعادی به درستی طراحی و ساخته شود. در این مقاله نحوه طراحی و ساخت میکروکانال‌های آکوستوفلویدیکی شرح داده شده و در ادامه یک میکروکانال آکوستوفلویدیکی فلزی دو گره‌ای طراحی و ساخته شده است. به منظور ارائه روشی ارزان و قابل اعتماد، این میکروکانال از جنس آلومینیوم و با ماشین فرز CNC سه محور ساخته شد. سپس به منظور بررسی عملکرد میکروکانال‌ از نظر آکوستوفلویدیکی، آزمایش‌هایی برای بررسی قابلیت آن‌ در آوردن ذرات شناور در خون انسان (مانند گلبول‌های سفید و قرمز) و سلول‌های BT-20 محلول در PBS به محل گره‌های موج انجام شد و نشان داده شد که روش طراحی و ساخت بکار گرفته شده مناسب برای میکروکانال‌های آکوستوفلویدیکی است. همچنین از آنجا که استهلاک امواج صوتی در میکروکانال، موجب افزایش دمای سیال و آسیب به سلول‌ها می‌شود، افزایش دما در این میکروکانال بررسی و نشان داده شد که طراحی صحیح و استفاده از فلزات با ضریب انتقال حرارت بالا در ساخت میکروکانال می‌تواند از افزایش دما به مقداری که سلول‌ها آسیب ببینند جلوگیری کند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: سیستم های میکرو و نانو
دریافت: 1400/2/28 | پذیرش: 1400/3/30 | انتشار: 1400/7/10