دوره 17، شماره 12 - ( 12-1396 )                   جلد 17 شماره 12 صفحات 445-435 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alizadeh M, Azadi M, farrokhabadi A, Jafari S M. Investigation of displacement amplitude effect on failure mechanisms in open-hole laminated composites under low-cycle fatigue loading using acoustic emission. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (12) :435-445
علی زاده محسن، آزادی محمد، فرخ ابادی امین، جعفری سید محمد. بررسی تاثیر دامنه جابجایی روی سازوکار‌های خرابی در کامپوزیت های چندلایه سوراخدار تحت بارگذاری خستگی کمچرخه با استفاده از انتشار صوت. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (12) :435-445

1- دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
2- دانشگاه سمنان
3- عضو هییت علمی/گروه مکانیک دانشگاه تربیت مدرس
4- دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
نسبت استحکام به وزن قابل توجه در کامپوزیت‌های کربن/اپوکسی باعث شده در اکثر سازه‌ها خصوصا سازه‌های هوافضایی، استفاده از آنها مورد توجه واقع شود. به علاوه، برای افزایش قابلیت اطمینان در چنین سازه‌هایی، شناسایی خرابی‌های بالقوه و پایش مداوم آنها، لازم و مهم است. یکی از روش‌های جدید تشخیص عیوب در کامپوزیت‌ها، قبل از شکست، روش انتشار صوت است. بر این اساس، هدف از این مقاله بررسی و شناسایی انواع سازوکار‌های خرابی در نمونه‌های کامپوزیتی چندلایه سوراخدار با چیدمان 〖[0_3/〖90〗_2/0_2]〗_s، تحت بارگذاری خستگی کمچرخه در دامنه‌های جابجایی مختلف، با استفاده از روش انتشار صوت است. روش تحقیق بدین شرح است که نخست یک قطعه کامپوزیتی سوراخدار، تحت بارگذاری خستگی کمچرخه مطابق با استاندارد قرار گرفت. موج‌های الاستیک انتشاریافته حاصل از شکست قطعه توسط دو حسگر انتشار صوت از نوع نوار پهن ثبت شدند. برای تشخیص مقدار درصد خرابی از دو روش تبدیل موجک بسته‌ای و خوشه‌بندی فازی استفاده شد. نتایج این دو روش با تحلیل تصاویر حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی نیز، مقایسه گردیدند. نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان دهنده بازدهی مطلوب روش انتشار صوت در تعیین نوع خرابی‌ها و مقدار درصد هریک از آن‌ها در کامپوزیت‌های چندلایه است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1396/6/25 | پذیرش: 1396/8/18 | انتشار: 1396/9/24