دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 85-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amirkhani A, Fotuhi A R. Two-layer artery wall modeling with hyperelastic material assumption. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :75-85
امیرخانی امین، فتوحی علیرضا. مدلسازی دولایه دیواره شریان با فرض ماده هایپرالاستیک. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :75-85

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه یزد
2- دانشکده مهندسی مکانیک، پردیس فنی و مهندسی، دانشگاه یزد
مدل‌سازی بافت‌های بیولوژیک نقش مهمی در درک رفتار بافت و توسعه مواد مصنوعی برای کاربردهای پزشکی ایفا می‌کند و یک گام اساسی در توسعه مدل‌های پیش‌بینی کننده برای کمک به تحقیقات در محدوده گسترده‌ای از کاربردها شامل کاربردهای پزشکی و مهندسی بافت است. توابع انرژی کرنشی مختلف تا به امروز برای مدل سازی شریان ها معرفی شده اند. جدیدترین تابع انرژی کرنشی معرفی شده، تابع انرژی کرنشی نولان است. مدل سازی شریان به صورت دو لایه با استفاده از این تابع انرژی کرنشی تا کنون انجام نشده است. در این تحقیق مدل‌سازی دیواره شریان به‌صورت دولایه شامل لایه‌های مدیا و ادوانتیشا و با فرض هایپرالاستیک انجام‌شده است. ابتدا معادلات حاکم بر مسئله با استفاده از روابط محیط‌های پیوسته استخراج و شرایط مرزی شامل فشار داخلی شریان، نیروی محوری و ممان پیچشی تحت شرایط استاتیکی بر آن اعمال‌شده‌اند مؤلفه‌های تنش کوشی با استفاده از روابط مکانیک محیط‌های پیوسته مشخص شدند و سپس معادلات تعادل در مختصات استوانه‌ای با استفاده از تنش‌های کوشی به‌دست‌آمده‌اند. معادلات حاصل از این روند، معادلات دیفرانسیل جزئی غیرخطی هستند که با استفاده از روش درون‌یابی مشتق تعمیم‌یافته حل‌شده‌اند و تغییرات تنش در دیواره شریان به‌دست‌آمده است. ابتدا مدل‌سازی شریان به‌صورت تک لایه، شامل لایه مدیا انجام‌شده و نتایج مدل‌سازی با داده‌های تجربی مقایسه شده‌اند، مقایسه بین تنش ها در دیواره شریان با داده های تجربی نشان داد که تابع انرژی کرنشی نولان برای انجام مدل سازی مناسب است. سپس مدل‌سازی شریان به‌صورت دولایه شامل لایه‌های مدیا و ادوانتیشا انجام و تنش‌های ایجادشده در دیواره شریان به‌دست‌آمده‌اند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: تحلیل تنش
دریافت: 1396/10/4 | پذیرش: 1396/11/9 | انتشار: 1397/12/2