دوره 12، شماره 3 - ( 6-1391 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 26-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

A comparison between the incremental and deformation theories to analyze elastoplastic buckling of thin rectangular plates by GDQ method. Modares Mechanical Engineering 2012; 12 (3) :11-26
معارفدوست مهدی، کدخدایان مهران. مقایسه تئوریهای تغییرشکل و نموی در تحلیل کمانش الاستوپلاستیک صفحات نازک مستطیلی به کمک روش یک چهارم تفاضلی تعمیم یافته. مهندسی مکانیک مدرس. 1391; 12 (3) :11-26

1- دانشجوی دکتری- عضو هیات علمی دانشگاه
2- استاد، گروه مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد
در این مقاله کمانش الاستوپلاستیک صفحات نازک مستطیلی بوسیله تئوریهای تغییر‏شکل‏ (DT) و نموی (IT) در پلاستیسیته تحلیل شده و نتایج تحت بارها و شرایط مرزی متنوع مورد بررسی و مقایسه قرار می‏گیرند. بار به صورت صفحه¬ای و به صورت کششی و فشاری یکنواخت وارد می‏شود. ماده مورد استفاده AL7075T6 و هندسه مورد نظر صفحه می‏باشد. روش عددی بکار گرفته شده روش یک چهارم تفاضلی تعمیم یافته است. اثرات ضریب بار، ضخامت و شرایط مرزی مختلف بر ضریب کمانش، در تحلیل دو تئوری نموی و تغییرشکل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در صفحات نازکتر همخوانی خوبی بین جوابهای بدست آمده از هر دو تئوری پلاستیسیته وجود دارد که با افزایش ضخامت صفحه، اختلاف قابل ملاحظه‏ای میان بارهای کمانشی بدست آمده از دو تئوری بوجود می‏آید. نتایج بدست آمده با سایر نتایج گزارش شده مقایسه گردیده و علاوه بر آن برای برخی حالات نیز نتایج جدیدی ارائه شده است. در مورد محدوده اعتبار تئوریهای مذکور و همچنین اختلاف آنها با یکدیگر نتایج جدیدی بدست آمده است.

دریافت: 1390/11/6 | پذیرش: 1391/2/1 | انتشار: 1391/6/20