دوره 16، شماره 1 - ( 1-1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 20-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tabatabaei S A H, Yousefi Koma A, Ayati S M, Mohtasebi S S. Design and Simulation of a Fuzzy-Supervisory Control System and an Optimized Three-Dimensional Fuzzy Carrot-Chasing Guidance Algorithm for a Fixed-Wing MAV. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (1) :10-20
طباطبایی سید امیر حسین، یوسفی کما عقیل، آیتی سید موسی، محتسبی سید سعید. طراحی و شبیه‌سازی سیستم کنترل نظارتی فازی و الگوریتم هدایت سه‌بعدی بهینه شده‌ی تعقیب هویج فازی برای یک ریزپرنده‌ی بال-ثابت. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (1) :10-20

1- مرکز سیستم ها و فناوری های پیشرفته (CAST)، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران
2- رئیس / مرکز سیستم‌ها و فناوری‌های پیشرفته دانشگاه تهران
3- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشکده فنی دانشگاه تهران، تهران، ایران
4- مرکز سیستمها و فناوریهای پیشرفته (CAST)، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشکده فنی دانشگاه تهران
با توجه به اهمیت سیستم‌های خلبان خودکار در هواپیماهای بدون سرنشین، در این مقاله ابتدا به طراحی پارامتری سیستم‌های هدایت و کنترل پرداخته‌ شده و سپس روش بدست آمده بر روی یک ریزپرنده‌ی عملیاتی شش درجه آزادی غیرخطی پیاده‌سازی می‌گردد. سیستم کنترل پیشنهادی نظارتی فازی بوده که ضرایب نهایی آن به روش الگوریتم ژنتیک بهینه گشته‌اند. به منظور طراحی سیستم هدایت نیز، ابتدا الگوریتم‌های هندسی تعقیب مسیر میدان برداری و تعقیب هویج دو بعدی(ارتفاع ثابت)، به سه بعد تعمیم داده شده‌اند. سپس، سیستم هدایت سه بعدی بهینه‌شده تعقیب هویج فازی بر پایه‌ی ترکیب الگوریتم‌ هندسی تعقیب هویج، منطق فازی و الگوریتم ژنتیک، برای یک ریزپرنده‌ی بال-ثابت ارائه گردیده ‌‌است. اضافه شدن منطق فازی به روش تعقیب هویج موجود، عملکرد آن را به طور قابل‌توجهی بهبود می‌بخشد. در هر مانور پروازی خودکار، سیستم‌های کنترل و هدایت به طور همزمان بر عملکرد هواپیما تأثیر دارند. بنابراین، با در نظر گرفتن سیستم کنترل یکسان، مقایسه‌ی عملکرد سیستم‌های هدایت سه بعدی بر پایه‌ی هر سه روش تعقیب هویج، تعقیب هویج فازی و میدان برداری با حضور اغتشاش باد و بدون آن صورت گرفته است. نتایج حاکی از برتری روش تعقیب هویج فازی ارائه شده در این مقاله در حرکت افقی و روش میدان برداری تعمیم داده شده به بعد سوم ارتفاع در حرکت عمودی می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روباتیک
دریافت: 1394/5/31 | پذیرش: 1394/7/21 | انتشار: 1395/9/25