دوره 23، شماره 6 - ( خرداد 1402 )                   جلد 23 شماره 6 صفحات 366-357 | برگشت به فهرست نسخه ها

Derakhshan Samani M, Rahimi A. Design and development of Ball-end magnetorheological finishing tool for nano polishing of BK7 glass. Modares Mechanical Engineering 2023; 23 (6) :357-366
درخشان سامانی محسن، رحیمی عبدالرضا. طراحی و ساخت ابزار نانوپرداخت مگنتورئولوژیکی سر کروی جهت پرداخت شیشه BK7. مهندسی مکانیک مدرس. 1402; 23 (6) :357-366

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایران
2- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایران ، rahimi@aut.ac.ir
کیفیت سطح و صافی سطح نهایی قطعات اپتیک مثل انواع لنزها در عملکرد آن‌ها بسیار اثرگذار است. در این پژوهش با استفاده از شبیه‌سازی مگنتواستاتیک، طرحی جدید از ابزار مگنتورئولوژیک سر کروی با قابلیت نصب بر ماشین فرز CNC سه محوره ارائه شده است. در طرح جدید از سیستم خنک‌کاری سیم‌پیچ مغناطیسی دوگانه در سطوح داخلی و خارجی سیم‌پیچ الکترومغناطیسی استفاده شده و توزیع چگالی شار مغناطیسی بهینه‌سازی ‌شده است. قابلیت ایجاد چگالی شار مغناطیسی ابزار توسط شبیه‌سازی در نرم‌افزار ماکسول محک زده شده است. با انتخاب بهینه پارامترهای فرآیندی شدت جریان الکتریکی و فاصله کاری، قابلیت انجام پرداخت ابزار جدید برای پرداخت قطعات غیرفرومغناطیسی از جنس شیشه BK7 بررسی شده است. در تست تجربی اندازه‌گیری چگالی شار مغناطیسی توسط گوس‌متر مشاهده شد که ابزار جدید قابلیت ایجاد چگالی شار مغناطیسی کافی برای پرداخت شیشه را دارد. همچنین قابلیت اعمال نیروی عمود بر سطح این ابزار با تست پرداخت ابزار بررسی شد که نتایج نشان دادند این ابزار قابلیت اعمال نیروی فروروی کافی بر سطح قطعه کار و پرداخت قطعه در جهت کاهش زبری سطح را دارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ماشین‌کاری
دریافت: 1401/12/1 | پذیرش: 1402/2/19 | انتشار: 1402/3/10