دوره 18، شماره 2 - ( 2-1397 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 146-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

Janzamin E, Movahedi A. Experimental investigation of flow structure around two dimensional square and triangular tandem cylinders. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (2) :135-146
جان زمین اسماعیل، دهقان علی اکبر، موحدی علیرضا. بررسی تجربی ساختار جریان اطراف دو سیلندر مربعی و مثلثی پشت سر هم. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (2) :135-146

1- دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه یزد، یزد
2- دانشیار دانشگاه یزد
3- دانشگاه یزد
در این مطالعه، مشخصات جریان حول دو سیلندر دو بعدی با مقاطع مربع و مثلث متساوی الاضلاع در آرایش‌ پشت سر هم به صورت تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. آزمایش‌ها در تونل باد مدار باز مادون صوت با حداکثر اغتشاشات جریان آزاد0.3 درصد انجام شده است. بررسی‌ها در آرایش پشت سرهم با جابه جا کردن سیلندر مربعی پایین دست در راستای جریان در فواصل مختلف از سیلندر مثلثی بالادست انجام شده است. اندازه‌گیری‌ها در این مطالعه با استفاده از دستگاه‌های فشارسنج 32 کاناله، دستگاه اندازه‌گیری نیرویی و جریان سنج سیم داغ انجام شده است. سیلندر مربعی در فواصل مختلف و اعداد رینولدز 26000و 37000 و 46000 و 51000 در پایین دست سیلندر مثلثی قرار گرفته است. در این مطالعه نیروهای برآ و پسای متوسط و نوسانی وارد بر سیلندر مربعی در فواصل مختلف اندازه‌گیری شده است. همچنین توزیع فشار متوسط و نوسانی روی سطح دو سیلندر در فواصل مختلف از یکدیگر اندازه‌گیری شده است. فرکانس ریزش گردابه در آرایش دو سیلندر پشت سر هم با استفاده از جریان سنج سیم داغ و نوسانات فشار سطحی سیلندرهای بالادست و پایین دست اندازه گیری و مقایسه شده است. از مهم‌ترین نتایج مطالعه حاضرمی‌توان به مشاهده دو الگوی مختلف برای جریان اشاره کرد که در فواصل کمتر از فاصله‌ی بحرانی، ریزش گردابه‌ از سیلندر بالادست رخ نمی‌دهد. در فواصل بیشتر از فاصله‌ی بحرانی ریزش گردابه از هر دو سیلندر مثلثی و مربعی اتفاق می‌افتد. فاصله بحرانی برای این آرایش سه برابر طول ضلع سطح مقطع سیلندرها به دست آمد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک سیالات و انتقال حرارت تجربی
دریافت: 1396/8/2 | پذیرش: 1396/10/14 | انتشار: 1396/11/5