دوره 23، شماره 10 - ( مهر 1402 )                   جلد 23 شماره 10 صفحات 130-125 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirasadi K, Rahmatabadi D, Ghasemi E, Baniassadi M, Baghani M. 3D Printing of Smart PETG Blends with Thermal Stimulation. Modares Mechanical Engineering 2023; 23 (10) :125-130
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-72772-fa.html
میراسدی کیاندخت، رحمت آبادی داود، قاسمی اسماعیل، بنی اسدی مجید، باغانی مصطفی. چاپ سه‌بعدی آمیزه‌های هوشمند PETG با تحریک گرمایی. مهندسی مکانیک مدرس. 1402; 23 (10) :125-130

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-72772-fa.html


1- دانشگاه تهران
2- پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، تهران
3- دانشگاه تهران ، m.baniassadi@ut.ac.ir
چکیده:   (501 مشاهده)
مواد هوشمند می‌توانند مانند موجودات زنده نسبت به تغییرات محیط واکنش نشان دهند و خود را با شرایط و تغییرات محیطی مانند تغییرات دما، جریان الکتریکی، میدان مغناطیس، نور، رطوب و غیره انطباق دهند. استفاده از چاپ سه‌بعدی برای پردازش مواد هوشمند، رویکرد جدیدی است که به عنوان چاپ چهاربعدی شناخته می‌شود. در این پژوهش، فرآوری، ساخت و چاپ سه‌بعدی آمیزه‌های حافظه‌شکلی PETG-ABS در سه درصد وزنی 30/70،50/50 و70/30 انجام شد. نتایج حاصل از تصویربرداری با میکروسکوپ الکترونی روبشی نیز سازگاری این دو پلیمر را تایید کرد. در تمامی آمیزه‌های PETG-ABS ترکیبی از مورفولوژی دریا-جزیره و قطره-ماتریس مشاهده شد و برای ترکیبات 30/70 و 70/30 قطرات فاز پراکنده در ماتریس به طور واضح ملاحضه گردید. نتایج خواص مکانیکی نیز نشان داد هرچه درصد ABS در آمیزه زیاد شود، استحکام کششی بالاتر می­رود و ازدیادطول کاهش می­یابد. نتایج به دست‌آمده از آزمون حافظه‌شکلی نشان‌دهنده‌ی وجود قابلیت برنامه‌ریزی خاصیت حافظه‌شکلی در آمیزه‌های چاپ چهاربعدی‌شده می‌باشد. همان­طور که انتظار می­رود افزایش درصد وزنی ABS با اختلال در بازیابی آمیزه­ها همراه بود لذا آمیزه دارای 70 درصد وزنی PETG و 30 درصد وزنی ABS، مطلوب‌ترین خواص حافظه‌شکلی را از خود نشان دادند.
متن کامل [PDF 499 kb]   (215 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ماشین‌کاری
دریافت: 1402/9/13 | پذیرش: 1402/7/10 | انتشار: 1402/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.