دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 106-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heydari A, Taghikhani M A. Electromagnetic-Mechanical-Thermal Amorphous Core Transformer Simulation Compare to Conventional Transformers using FEM. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :95-106
حیدری علی، تقیخانی محمد علی. شبیه سازی الکترومغناطیسی- مکانیکی- حرارتی ترانسفورماتور هسته آمورف و مقایسه با ترانسفورماتورهای معمولی با استفاده از روش اجزاء محدود. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :95-106

1- دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) - قزوین - ایران
از آنجایی‌که یکی از مهم ترین و پرمصرف ترین تجهیزات شبکه برق ترانسفورماتورها می باشند، بررسی عوامل مؤثر بر کاهش تلفات این تجهیزات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. امروزه ترانسفورماتور های هسته آمورف دارای جایگاه مهمی در بازار برق هستند چون در مقایسه با ترانسفورماتورهایی با هسته ای از جنس استیل کریستالی سیلیکون حدود 60 تا 70 % تلفات بی باری را کاهش می دهند. به منظور بهبود در طراحی و همچنین صرفه‌جویی در وقت و هزینه برای تولید ترانسفورماتورهای هسته آمورف تحلیل عددی حالت بی باری همانند حالت بارداری یکی از مهم ترین فاکتورها بوده که باید مورد توجه قرار گیرد. از طرفی دما نیز یکی از فاکتورهای مهم و تأثیرگذار در عمر ترانسفورماتور است، چون افزایش دمای ترانسفورماتور باعث کاهش عمر ترانسفورماتور می شود. در این مقاله یک نمونه ترانسفورماتور 100KVA به وسیله کوپل نرم افزارهای انسیس ماکسول و انسیس فلوئنت شبیه سازی شده، تلفات بی باری و بارداری مورد بررسی قرار می‌گیرد. نتایج نشان می دهند که ترانسفورماتور هسته آمورف تلفات بی باری را در حدود 65 درصد در مقایسه با ترانسفورماتور هسته استیل کریستالی سیلیکون کاهش می دهد. همچنین تحلیل حرارتی انجام شده نشان می دهدکه ترانسفورماتور هسته آمورف در مقایسه با ترانسفورماتور هسته سیلیکون در شرایط بی باری دمای پایین‌تری دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سیستمهای ترکیبی حرارت-قدرت
دریافت: 1396/8/18 | پذیرش: 1396/10/22 | انتشار: 1397/12/2