دوره 13، شماره 10 - ( 10-1392 )                   جلد 13 شماره 10 صفحات 117-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shakouri E, Sadeghi M, Maerefat M. Experimental Investigation of Thermal Necrosis in Conventional and High Speed Drilling of Bone. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (10) :105-117
شکوری احسان، صادقی محمدحسین، معرفت مهدی. مطالعه تجربی نکروز حرارتی در فرآیندهای سوراخکاری معمولی و سرعت بالای استخوان. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (10) :105-117

1- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال-مدیر گروه مهندسی صنایع/دانشجوی دکتری ساخت و تولید دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس
بی¬حرکت¬سازی داخلی قطعات شکسته شده استخوان، مبتنی بر سوراخکاری موضع شکستگی و ثابت کردن آن بوسیله تجهیزاتی است که به استخوان پیچ می¬شوند. در حین سوراخکاری، احتمال دارد دما از محدوده مجاز C°47 فراتر رفته، آسیب جبران¬ناپذیر نکروز حرارتی بر جای گذارد. در تحقیق حاضر، روش¬های سوراخکاری استخوان مورد بررسی قرار گرفته¬اند تا شرایط مناسب به لحاظ ایجاد حداقل آسیب گرمایی تعیین گردد. آزمون¬های سوراخکاری با استفاده از دو روش معمولی و سرعت بالا بر روی استخوان ران گاو انجام پذیرفت و میزان ازدیاد دما در موضع سوراخکاری، مدت زمان افزایش دما و نیروی محوری ماشینکاری ثبت گردید. نتایج نشان می¬دهند که در سوراخکاری معمولی، در تمامی حالات میزان گرمای تولیدی فراتر از حد مجاز بوده و وقوع نکروز حرارتی اجتناب¬ناپذیر خواهد بود. از سوی دیگر، افزایش سرعت چرخشی مته تا rpm 7000 در سوراخکاری سرعت بالا، موجب کاهش شایان توجه نیروی محوری و همچنین سبب افزایش میزان تخلیه حرارت به خارج بوسیله براده¬ها و در نتیجه کاهش میزان ازدیاد دمای موضع سوراخکاری تا نزدیکی حد مجاز می¬گردد. با افزایش بیشتر آن، به علت عدم تغییر مقدار نیرو و همچنین، به دلیل افزایش اصطکاک بدنه مته و براده¬ها با جدار سوراخ، میزان ازدیاد دما روند صعودی پیدا می¬کند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک|روشهای تولید|روشهای ساخت|ماشین کنترل عددی
دریافت: 1391/11/7 | پذیرش: 1391/12/27 | انتشار: 1392/10/1