دوره 15، شماره 10 - ( 10-1394 )                   جلد 15 شماره 10 صفحات 328-320 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bakhshan Y, Shadloo A. Flow Resistance Analysis of Water flow in the nanochannels with using Non-equilibrium Molecular Dynamics Simulation.. Modares Mechanical Engineering 2016; 15 (10) :320-328
بخشان یونس، شادلو علیرضا. تحلیل مقاومت جریان آب در نانوکانالها با استفاده از شبیهسازی غیر تعادلی دینامیک مولکولی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (10) :320-328

1- دانشگاه هرمزگان
در این مقاله، از شبیه‌سازی غیر تعادلی دینامیک مولکولی جهت مطالعه تأثیرات خواص سطح و دمای سیستم بر رفتار هیدرودینامیکی و انتقال حرارتی مولکول‌های آب در نانو کانال استفاده شده است. در این مطالعه که بر اساس شبیه‌سازی دینامیک مولکولی است از پتانسیل الکتریکی و پتانسیل لنارد- جونز برای مدل کردن برهم‌کنش‌های بین ذرات استفاده‌شده است. نیروهای خارجی به مرکز جرم هر یک از مولکول‌های آب در جهت محور xاعمال شده‌اند تا جریان برقرار شود و سپس رفتار مولکول-های آب تحلیل شده است. برای ساخت مدل دیواره، از دو صفحه جامد سیلیسیم استفاده شده است و برای ثابت نگه‌داشتن دمای سیستم از ترموستات نوز- هوور استفاده شده است. شدت برهم‌کنش 〖(ε〗_(Si-W)) بین اتم‌های دیواره و اتم اکسیژن آب، جهت نشان دادن میزان مختلف خیس شوندگی سطح تنظیم شده است و مقادیر بیشتر 〖(ε〗_(Si-W)) باعث ایجاد سطحی آب دوست‌تر می‌شود. نتایج شبیه‌سازی نشان می‌دهد که دمای سیستم و شدت برهم‌کنش 〖 ε〗_(Si-W)در تعیین مشخصات نانو کانال‌ها و مقاومت جریان آب محبوس شده مهم است. دراگ مقاومتی در سطح سیال و دیواره با افزایش میزان خیس شوندگی دیواره 〖(ε〗_(Si-W))، افزایش خواهد یافت. همچنین اتلاف حرارتی سیستم با افزایش دراگ مقاومتی در سطح مشترک سیال و دیواره، افزایش می‌یابد و درنهایت شار حرارتی سیستم کاهش خواهد یافت.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سیستمهای میکرو و نانو
دریافت: 1394/4/27 | پذیرش: 1394/6/10 | انتشار: 1394/6/31