دوره 17، شماره 6 - ( 6-1396 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 138-128 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadipour M H, Golzar M. Analytical investigation of the effect of fibrous tow position and radius on impregnation, pulling force and pressure profile in pultrusion process of thermoplastics. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (6) :128-138
محمدی پور محمدحسین، گلزار محمد. بررسی تحلیلی تاثیر موقعیت و قطر الیاف بر مقدار آغشتگی، فشار درون قالب و نیروی کشش الیاف در فرآیند پالتروژن پلیمرهای گرمانرم. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (6) :128-138

1- گروه ساخت و تولید، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- استاد گروه ساخت و تولید، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
در این پژوهش به ارائه مدلی برای پیش‌بینی نحوه تغییر اندازه فشار در طول قالب، محاسبه مقدار آغشتگی و محاسبه نیروی لازم برای انجام فرآیند پالتروژن در قالبی با سطح مقطع دایره‌ای شکل که دو توده الیاف تقویت کننده از آن عبور می‌کند، پرداخته شده است. نیروی لازم برای کشش الیاف و درجه آغشتگی تعیین کننده‎ترین پارامترهای مرتبط با فرآیند پالتروژن هستند که به ترتیب بر هزینه انرژی مصرفی برای تولید محصول و کیفیت پروفیل تولید شده تاثیر مستقیم دارند. ایده اساسی در ارائه این مدل به دست آوردن معادلات توصیف کننده رفتار پلیمر در ناحیه پلیمر خالص (بین الیاف و دیواره قالب) و ناحیه متخلخل درون الیاف تقویت کننده و سپس برقراری ارتباط بین معادلات این دو ناحیه با استفاده از رابطه پیوستگی است. مزیت این مدل نسبت به مدل‌های موجود امکان مدل‌سازی همزمان بخش مستقیم و بخش مخروطی قالب، محاسبه نیروی لازم برای انجام فرآیند و امکان بررسی تاثیر انواع پارامترهای مربوط به هندسه قالب، ویژگی‌های مواد و شرایط انجام فرآیند است. در این پژوهش با استفاده از این مدل تاثیر موقعیت و قطر توده الیاف بر نیروی لازم برای انجام فرآیند، فشار درون قالب و مقدار آغشتگی ارزیابی شده است. با توجه به امکان محاسبه همزمان نیرو و آغشتگی، می‌توان از این مدل در برقرار کردن شرایط بهینه‌ای بین هزینه تمام شده و کیفیت پروفیل تولید شده بهره برد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1396/1/6 | پذیرش: 1396/2/14 | انتشار: 1396/3/10