دوره 20، شماره 10 - ( مهر 1399 )                   جلد 20 شماره 10 صفحات 2531-2521 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahaei O, Rezaei Zadeh A. Comparison of Thermal Behavior of Southern Trombe Walls with Different Geometrical Components in Ahwaz Corridor Spaces. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (10) :2521-2531
رهایی امید، رضایی‌زاده آیه. مقایسه رفتار حرارتی دیوارهای ترومب جنوبی با ترکیبات متفاوت هندسی در فضاهای راه‌رویی شهر اهواز. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (10) :2521-2531

1- گروه معماری، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران، تهران، ایران ، o.rahaei@sru.ac.ir
2- گروه مهندسی معماری، دانشکده فنی و مهندسی، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، اهواز، ایران
امروزه استفاده موثر از انرژی خورشیدی در راستای مصرف بهینه در صنعت ساختمان به یکی از دغدغه‌های طراحان و سازندگان بدل شده است. مطالعات نشان می‌دهند که با طراحی صحیح جداره‌های خارجی ساختمان، می‌توان میزان جذب انرژی خورشیدی را برای ساختمان مدیریت نمود. اهواز شهر گرمسیری است که در بیشتر طول سال نیاز به سرمایش مکانیکی دارد. با این حال پنج ماه سرد دارد که در سه ماه آن استفاده از سیستم‌های گرمازا جهت تامین آسایش حرارتی ساکنان الزامی است. لذا دیوار ترومب مورد توجه این پژوهش قرار گرفته است. هدف از انجام این تحقیق، بررسی و مقایسه رفتار حرارتی دیوارهای ترومب با ترکیبات شکلی متفاوت در جداره‌های آفتاب‌گیر (جنوبی) فضاهای راه‌رویی در شهر اهواز است. روش تحقیق، یک روش ترکیبی است که راهبردهای تحقیق تجربی، شبیه‌سازی و پژوهش‌ موردی را درگیر می‌نماید. بر این اساس و پس از مشاهدات تجربی و تحقیقات میدانی بر روی نمونه‌های واقعی، یک الگوی کلی به‌دست آمد و محاسبات عددی شبیه‌سازی‌ها با روش CTF پس از اثبات روایی و پایایی، با نرم‌افزار انرژی‌پلاس انجام شد. در این پژوهش با مطالعه بر روی جدار آفتاب‌گیر (ضلع جنوبی) یک فضای راه‌رویی پیش‌فرض، پنج ترکیب کلی دیوار ترومب با شرایط یکسان شبیه‌سازی و مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. نتایج نشان داده است که به‌منظور مدیریت جذب انرژی، هندسه دیوار ترومب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و نمونه شطرنجی آن، نسبت به مدل‌های دیگر عملکرد بهتری دارد. در خاتمه نیز پیشنهاداتی ارایه شده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: انرژی‌های تجدیدپذیر
دریافت: 1398/9/30 | پذیرش: 1399/5/31 | انتشار: 1399/7/20