دوره 8، شماره 1 - ( 7-1387 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 58-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamani J, Shokuhfar A, Pasbakhsh P. A Comparison Between the Ablation, Thermal and Micro-Structural Properties of Resole Matrix Composites Reinforced with Various Reinforcements. Modares Mechanical Engineering 2008; 8 (1) :47-58
زمانی جمال، شکوه‌فر علی، پاسبخش پوریا. تأثیر تقویت‌کننده‌های مختلف بر خواص حرارتی، سایشی و ریزساختاری کامپوزیت‌های زمینه فنولیک. مهندسی مکانیک مدرس. 1387; 8 (1) :47-58

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
در این تحقیق اثر تقویت‌کننده‌های مختلف، نظیر الیاف کربن، الیاف شیشه، اکسید سیلیسیم و اکسید زیرکونیوم، بر خواص سایشی، حرارتی و ریزساختاری کامپوزیت‌های زمینه فنولیک بررسی می‌شود. رزین‌های فنولیک به‌دلیل خاصیت زغال‌شوندگی منحصر به‌فردشان در دماهای بالا کاربرد ویژه‌ای در ساخت محافظ‌های حرارتی در صنایع هوافضا دارند. در این تحقیق، سه دسته نمونه با درصدها و مواد مختلف ساخته شده ‌است. دسته اول دارای 5/37% رزول به‌عنوان زمینه و 5/62% درصد تقویت‌کننده، دسته دوم شامل 40% رزول، 40% اکسید سیلیسیم و 20% اکسید زیرکونیوم و دسته سوم کامپوزیت‌های تقویت‌شده با الیاف کربن است که با 5% وزنی اکسید زیرکونیوم پوشش داده شده‌اند. برای بررسی خواص حرارتی، سایشی و ریزساختاری کامپوزیت‌ها نظیر نرخ سایش، ابتدا کامپوزیتهای ساخته شده، از طریق مشعل شماره 7 و با شعله اکسیژن اسیتیلن، تحت حرارت ºC2800 و شار حرارتی 35/8 قرار داده شد و سپس بر اساس شاخص‌های تحلیلی همانند نرخ سایش و تحلیل میکروسکپی، بررسی‌های لازم انجام شد. در پایان مشخص شد که نرخ سایش نمونه‌های تقویت شده با الیاف کربن، 20% پایین‌تر از سایر نمونه‌ها است. همچنین افزایش اکسید زیرکونیوم نشانگر افزایش نرخ سایش است.

دریافت: 1385/8/19 | پذیرش: 1386/9/12 | انتشار: 1387/6/24